Въпрос относно избираема дисциплина
Модератор: MidwinterSun
-
AlexCardo
- От дъжд на вятър
- Специалност: LAW
- Курс: втори
Въпрос относно избираема дисциплина
Здравейте.Има ли възможност да бъда включен в протокола за изпит по даден избираем предмет,след като съм пропуснал срока (15 март) да го направя ? Ако да,то моля изяснете ми как мога да се запиша за дадения изпит
.Мерси предварително
.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: Въпрос относно избираема дисциплина
Зависи кой е предмета - някои преподаватели правят списъци, но за тях не е проблем да се явиш на изпита и без да фигурираш. Други са по-стриктни и ще държат да си в списък. Ако изпита е при втория тип хора, по-добре говори със самия преподавател и обясни, че си изтървал срока и питай, как можеш да бъдеш включен.
Но бъди готов да ти каже - ела догодина с долния курс.
Но бъди готов да ти каже - ела догодина с долния курс.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
-
AlexCardo
- От дъжд на вятър
Говорим за философия на правото при професор Бойчев
.Мисълта ми е ,че трябваше да съм сложен в протокола,но сега разбирам ,че ме няма.Идеята е някак си да се включа.Лошото е ,че срока е изтекъл преди 2 седмици..,а не съм се записал за нито един избираем този семестър .. 
-
Angel_N
- Форумно зомби
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Бутай се. Тия списъци при нас, втори курс, накрая нищо не означаваха...
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Яви се на изпита, прави се, че си се записал, а ако кажат - "Няма те", кажи, че е тяхна грешка.AlexCardo написа:Говорим за философия на правото при професор Бойчев.Мисълта ми е ,че трябваше да съм сложен в протокола,но сега разбирам ,че ме няма.Идеята е някак си да се включа.Лошото е ,че срока е изтекъл преди 2 седмици..,а не съм се записал за нито един избираем този семестър ..
Нека доказателствената тежест падне върху тях, дет се вика...
-
AlexCardo
- От дъжд на вятър
Аха,мерси за отговорите.Но ,интересно ми е ако отида в Отдел "Студенти" и кажа,че не съм записан в протокола,а наистина мислех,че съм записан,дали ще ме запишат от там ?Или да говоря със самия преподавател ?
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ами зависи дали ти се чака за отдела или ти се търси преподавател.AlexCardo написа:Аха,мерси за отговорите.Но ,интересно ми е ако отида в Отдел "Студенти" и кажа,че не съм записан в протокола,а наистина мислех,че съм записан,дали ще ме запишат от там ?Или да говоря със самия преподавател ?
Според мен професорът няма да ти направи проблем.
Ама все пак кажи му проблема си, без да му казваш името си, докато не се съгласи да те впише. Ако не се съгласи и ти знае името, ще ти направи проблем, примерно...
- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
- Специалност: Физика
- Курс: завършил
AlexCardo написа:Аха,мерси за отговорите.Но ,интересно ми е ако отида в Отдел "Студенти" и кажа,че не съм записан в протокола,а наистина мислех,че съм записан,дали ще ме запишат от там ?Или да говоря със самия преподавател ?
Всичко зависи от организацията и правилата в конкретния факултет. Възможно е преподавателят да държи да са посещавани лекциите!Kristo написа:Ами зависи дали ти се чака за отдела или ти се търси преподавател ... Ама все пак кажи му проблема си, без да му казваш името си, докато не се съгласи да те впише...
Все пак, сигурни са следните неща:
- преподавателят не може да нарежда на Учебен отдел да издаде протокол на незаписал се студент;
- преподавателят не може да внесе оценка в Главната книга без протокол от Учебен отдел (номер, дата и т.н.).
В такива случай аз обикновено изпращам студентите да си извадят индивидуален протокол и после ги изпитвам.
-
AlexCardo
- От дъжд на вятър
В случая значи е по-добре да отида в Отдел Студенти и да кажа какво мисля,за да ме впишат в протокола.Но няма възможност да остана без изпит и съответно със слаб 2 за семестъра ..нали ?
- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
- Специалност: Физика
- Курс: завършил
Да, най-добре е да се започне от Отдел студенти. Там е възможно да поискат съгласието на преподавателя.AlexCardo написа:В случая значи е по-добре да отида в Отдел Студенти и да кажа какво мисля,за да ме впишат в протокола ...
Щом става дума за изборна дисциплина, няма как да се получи слаба оценка, тъй като тя не е била записана, заявена за изпит. Ако останете "без изпит", вероятно няма да успеете да наберете нужния брой кредити за семестъра и/или за годината. Последното може да доведе до лишаването Ви от стипендия за следващия семестър или до други проблеми, отново зависещи от правилата във Вашия факултет.AlexCardo написа: ... Но няма възможност да остана без изпит и съответно със слаб 2 за семестъра ..нали ?
-
Angel_N
- Форумно зомби
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Абе, хора, говорим за Философия на правото при Бойчев... Айде по-спокойно. Бойчев сигурно ще се избъзика с тебе като отидеш при него... Отиди и го попитай. Сигурен съм, че няма да имаш проблеми точно при него 
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.