Въпрос относно избираема дисциплина

Подфорум към Юридическия факултет

Модератор: MidwinterSun

AlexCardo
От дъжд на вятър
Специалност: LAW
Курс: втори

Въпрос относно избираема дисциплина

Мнение от AlexCardo »

Здравейте.Има ли възможност да бъда включен в протокола за изпит по даден избираем предмет,след като съм пропуснал срока (15 март) да го направя ? Ако да,то моля изяснете ми как мога да се запиша за дадения изпит ;).Мерси предварително ;).
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: Въпрос относно избираема дисциплина

Мнение от Kristo »

Зависи кой е предмета - някои преподаватели правят списъци, но за тях не е проблем да се явиш на изпита и без да фигурираш. Други са по-стриктни и ще държат да си в списък. Ако изпита е при втория тип хора, по-добре говори със самия преподавател и обясни, че си изтървал срока и питай, как можеш да бъдеш включен.

Но бъди готов да ти каже - ела догодина с долния курс.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
AlexCardo
От дъжд на вятър

Мнение от AlexCardo »

Говорим за философия на правото при професор Бойчев ;).Мисълта ми е ,че трябваше да съм сложен в протокола,но сега разбирам ,че ме няма.Идеята е някак си да се включа.Лошото е ,че срока е изтекъл преди 2 седмици..,а не съм се записал за нито един избираем този семестър .. :scratch:
Angel_N
Форумно зомби
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Angel_N »

Бутай се. Тия списъци при нас, втори курс, накрая нищо не означаваха...
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

AlexCardo написа:Говорим за философия на правото при професор Бойчев ;).Мисълта ми е ,че трябваше да съм сложен в протокола,но сега разбирам ,че ме няма.Идеята е някак си да се включа.Лошото е ,че срока е изтекъл преди 2 седмици..,а не съм се записал за нито един избираем този семестър .. :scratch:
Яви се на изпита, прави се, че си се записал, а ако кажат - "Няма те", кажи, че е тяхна грешка.
Нека доказателствената тежест падне върху тях, дет се вика...
AlexCardo
От дъжд на вятър

Мнение от AlexCardo »

Аха,мерси за отговорите.Но ,интересно ми е ако отида в Отдел "Студенти" и кажа,че не съм записан в протокола,а наистина мислех,че съм записан,дали ще ме запишат от там ?Или да говоря със самия преподавател ?
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

AlexCardo написа:Аха,мерси за отговорите.Но ,интересно ми е ако отида в Отдел "Студенти" и кажа,че не съм записан в протокола,а наистина мислех,че съм записан,дали ще ме запишат от там ?Или да говоря със самия преподавател ?
Ами зависи дали ти се чака за отдела или ти се търси преподавател.
Според мен професорът няма да ти направи проблем.
Ама все пак кажи му проблема си, без да му казваш името си, докато не се съгласи да те впише. Ако не се съгласи и ти знае името, ще ти направи проблем, примерно...
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие
Специалност: Физика
Курс: завършил

Мнение от Dr Dulcamara »

AlexCardo написа:Аха,мерси за отговорите.Но ,интересно ми е ако отида в Отдел "Студенти" и кажа,че не съм записан в протокола,а наистина мислех,че съм записан,дали ще ме запишат от там ?Или да говоря със самия преподавател ?
Kristo написа:Ами зависи дали ти се чака за отдела или ти се търси преподавател ... Ама все пак кажи му проблема си, без да му казваш името си, докато не се съгласи да те впише...
Всичко зависи от организацията и правилата в конкретния факултет. Възможно е преподавателят да държи да са посещавани лекциите!

Все пак, сигурни са следните неща:
- преподавателят не може да нарежда на Учебен отдел да издаде протокол на незаписал се студент;
- преподавателят не може да внесе оценка в Главната книга без протокол от Учебен отдел (номер, дата и т.н.).

В такива случай аз обикновено изпращам студентите да си извадят индивидуален протокол и после ги изпитвам.
AlexCardo
От дъжд на вятър

Мнение от AlexCardo »

В случая значи е по-добре да отида в Отдел Студенти и да кажа какво мисля,за да ме впишат в протокола.Но няма възможност да остана без изпит и съответно със слаб 2 за семестъра ..нали ?
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие
Специалност: Физика
Курс: завършил

Мнение от Dr Dulcamara »

AlexCardo написа:В случая значи е по-добре да отида в Отдел Студенти и да кажа какво мисля,за да ме впишат в протокола ...
Да, най-добре е да се започне от Отдел студенти. Там е възможно да поискат съгласието на преподавателя.
AlexCardo написа: ... Но няма възможност да остана без изпит и съответно със слаб 2 за семестъра ..нали ?
Щом става дума за изборна дисциплина, няма как да се получи слаба оценка, тъй като тя не е била записана, заявена за изпит. Ако останете "без изпит", вероятно няма да успеете да наберете нужния брой кредити за семестъра и/или за годината. Последното може да доведе до лишаването Ви от стипендия за следващия семестър или до други проблеми, отново зависещи от правилата във Вашия факултет.
Angel_N
Форумно зомби
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Angel_N »

Абе, хора, говорим за Философия на правото при Бойчев... Айде по-спокойно. Бойчев сигурно ще се избъзика с тебе като отидеш при него... Отиди и го попитай. Сигурен съм, че няма да имаш проблеми точно при него ;)
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
Публикувай отговор

Обратно към “ЮФ”