[КСК 2012] Журналистика и ВО

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
alminatora
В началото бе словото
Специалност: Право
Курс: кандидат-студент

Re: [КСК 2012] Журналистика и ВО

Мнение от alminatora »

kittyondrugz написа:
Nafarforii написа:
alminatora написа:Насоката, в която трябваше приблизително да бъде разгърната нашата тема за висока оценка, беше :

"На един клик разстояние" - какво представлява това, което ни е на един клик разстояние;
как се борим, за да го защитим;
и в общи линии трябваше да разгледаме свободата на словото, която ни предоставя Интернет* и пререканията с ACTA.

Жалко, че чак сега го осъзнах, 4 дни след изпита :)

*Думата "интернет", би следвало да се пише с главна буква, когато става въпрос за Глобалната мрежа. Например:

Ако трябва да назовем едно нещо, което коренно е променило нашата епоха, то това определено е Интернет;

И с малка буква, в случаите, когато става въпрос за вид услуга :

Днес интернетът ми е много бавен.

Мисля, че няма точно обособен правило за тази дума в българския език, но най-пълно би могло да бъде формулирано по този начин. Поне така е и в английския език, откъдето произлиза думата.
http://9gag.com/gag/2529605

Аз търсиь из интернет специално за думата и се пише с малка според БАН. И аз за малко да се подведа по английския..Ето статията,която ме ориентира - http://metafrasiorg.blogspot.com/2008/0 ... ernet.html . A за текста и аз съм забравила сумати неща..ама късно включиx :)
Дадените примери в тази статия покриват само второто значение на думата, засегнато от мен.

Така, както съм го описал, би следвало да е най-адекватно :)
tydi
В началото бе словото

Мнение от tydi »

Аз пък ще ходя и на английски , и на математика ...............пръска ми се главата просто :D
Последно промяна от tydi на 29 Мар 2012, 19:48, променено общо 1 път.
Аватар
boriana_h
В началото бе словото

Мнение от boriana_h »

SugarWithSpice написа:Добро утро, народе!
И аз си мислех, че ПР са по-айляк и бях останала с впечатлението, че можеш да работиш неща свързани с ПР и ако си завършил Журналистика..или греша :scratch:
Отколкото до есето и аз много се чудя каква ще ми бъде оценката, тъй като всичко е много субективно. Мисля, че темата може да бъде извъртяна, който както пожелае и важното е да е оригинално...въпреки че и оригиналността за всеки се подразбира различно. Така, че всичко зависи от проверяващите.
Опа мацката дето ще се разхожда като мене на изпит по БЕЛ - яко ли ти е, щото имaм чувството, че нищо няма да направя. :D
Ами като се има предвид,че чак тази седмица реших да се подготвям за БЕЛ и чета отгоре отгоре,можеш да си представиш колко ще съм в час! :)
Ама какво ти пука,ако изкараш-супер,ако не -здраве да е! :mrgreen:
По-важно ми е да видя какво съм направила на това прословуто есе... :roll:
Абе между другото да ви питам,вие как се подготвяте за устния? :scratch:
Аватар
SugarWithSpice
От дъжд на вятър
Специалност: Журналистика
Курс: първи

Мнение от SugarWithSpice »

М и аз тепърва почнах да преговарям за изпита по БЕЛ и общо взето всичко е на късмет.
А за устния изпит мисля, че трябва да сме информирани с всичко, което се случва в БГ и по света. Бтв знам, че за минали години е било изисквано да се носят публикувани материали и т.н. има ли нещо такова и сега, тъй като четох ли четох, ала никъде не намерих кадърна информация за този устен изпит :scratch:
"Най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите."
Екзюпери
Аватар
california
Писаружяк
Специалност: журналистика

Мнение от california »

boriana_h написа:
SugarWithSpice написа:Добро утро, народе!
И аз си мислех, че ПР са по-айляк и бях останала с впечатлението, че можеш да работиш неща свързани с ПР и ако си завършил Журналистика..или греша :scratch:
Отколкото до есето и аз много се чудя каква ще ми бъде оценката, тъй като всичко е много субективно. Мисля, че темата може да бъде извъртяна, който както пожелае и важното е да е оригинално...въпреки че и оригиналността за всеки се подразбира различно. Така, че всичко зависи от проверяващите.
Опа мацката дето ще се разхожда като мене на изпит по БЕЛ - яко ли ти е, щото имaм чувството, че нищо няма да направя. :D
Ами като се има предвид,че чак тази седмица реших да се подготвям за БЕЛ и чета отгоре отгоре,можеш да си представиш колко ще съм в час! :)
Ама какво ти пука,ако изкараш-супер,ако не -здраве да е! :mrgreen:
По-важно ми е да видя какво съм направила на това прословуто есе... :roll:
Абе между другото да ви питам,вие как се подготвяте за устния? :scratch:
Единствената подготовка,която можеш да направиш за устния изпит е четенето на различни видове печатни издания (без жълтини,естествено) и гледането на различни публицистични предавания . Успех !
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
Аватар
ColdHardBitch
Драскач

Мнение от ColdHardBitch »

А случайно някой от вече приетите в СУ и посетили устния изпит може ли да обясни процедурата, защото чух и прочетох доста различни неща. Благодаря предварително.
Aко говориш на Господ си религиозен, ако Господ ти говори си психично болен!!
Аватар
Snejy
В началото бе словото

Мнение от Snejy »

Ейй опасни сте :) за един ден сте изписали 10 страници ... то преди изпита не бяхме толкова активни ама к'во да прайш :) Интересни теми сте обсъдили .. алкохол, секс, отново алкохол и футбол естествено :) само колите не са засягани все още хаха :)))

Поздрави от ветровито Търново :D

П.С. Дано резултатите излязат по-скоро, че нямам търпение! :D
Аватар
Mirsenstein
В началото бе словото

Мнение от Mirsenstein »

И аз да се присъединя към отиващите "на гости" на изпита по литература в неделя... (получавам паник-атака от тази мисъл) @_@
За устния... Според мен е по-труден от гледна точка на това, че ако не си съвсем в час с дадено събитие или актуална тема, това може много добре да си проличи, защото трябва бързо да се ориентираш в ситуацията, а и вероятно си личи като се разтягат локуми. Макар че всъщност не знам как формулират темите. Предполагам, че ще бъдат много по-конкретни от тези, които са давали за писмен в последните няколко години.
Но колкото и добре запознати да сме, ако се притесним и не успеем да свържем членоразделно изречение, ще бъде все тая. За това, хора, да се упражняваме да говорим!
Ох, имам чувството, че звуча като наставник... >.>
To make a prairie it takes a clover and one bee,—
One clover, and a bee,
And revery.
The revery alone will do
If bees are few.
Аватар
SugarWithSpice
От дъжд на вятър
Специалност: Журналистика

Мнение от SugarWithSpice »

Snejy ти саи ми комшийка аз съм в Свищов и тука имам чувството, че вятърът се опитва да отвее града. :D
Устния изпит за последно е бил провеждан през 2006г. след това го премахват ..до сега - честито на печелившите :cheers: така че е малко трудно да се октрие индивид, явил се на устен по Журналистика и все още обитаващ форума на СУ според мен :compress:
"Най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите."
Екзюпери
Аватар
california
Писаружяк

Мнение от california »

Аз имам таен източник , който в момента учи във факултета ! Обаче последния устен изпит не е проведен през 2006 , а през 2009 !
* иначе един малък съвет : Наблегнете на външния вид.Из факултета се носи мълва от години , че има прословутата ''тайна оценка '' която е за начина , по който изглеждате :)
ORIGINAL FORUM PROFILE
Аватар
Bishop
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bishop »

Значи записвам час за пластична операция. :D
Аватар
california
Писаружяк

Мнение от california »

:lol: :lol: :lol: Внимавай само да не се получи ефект : Майкъл Джексън ( вечна му памет :cyclopsani: )
ORIGINAL FORUM PROFILE
Аватар
LittleBlackStar
Да живей словото
Специалност: Славянска филология

Мнение от LittleBlackStar »

Е чак пластични операции не е нужно, но просто... по-така прилично 8) :D
"Най-щастливият човек на света не е този, който няма проблеми, а този, който се научава да живее с неща - далеч не идеални"

:mrgreen: Славянска филология, 1-ви курс! :mrgreen:
Аватар
Mirsenstein
В началото бе словото

Мнение от Mirsenstein »

Абе то "прилично" е доста разтегливо понятие, даващо много свобода в интерпретиране на дефиницията му...
One clover, and a bee,
And revery.
The revery alone will do
If bees are few.
Аватар
Mirsenstein
В началото бе словото

Мнение от Mirsenstein »

На какво мнение сте относно самочувствието при устния? Ясно е, че трябва да го има. Но ми е интересно какво мислите, че е по-добре/по-зле: да говориш неверни неща, но ти да си вярваш т.е. да говориш уверено; или да говориш верни неща, но да си плах и неуверен. Кое би направило по-добро/по-лошо впечатление според вас?
One clover, and a bee,
And revery.
The revery alone will do
If bees are few.
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”