[КСК 2012] Журналистика и ВО
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- velichkov
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Re: [КСК 2012] Журналистика и ВО
"alminatora", не съм съгласен. Според мен дори едно много добро журналистическо есе, което включва всички неща които ти написа, няма правописни и други грешки, според мен ще бъде по-ниско оценено от нещо по-разчупено и като жанр и като идея, дори и да има тук-там някоя грешка, но да се отличава и да е запомнящо се. На 5-тата минута на изпита, в 292, единият квестор каза "Понеже много от вас ме попитаха как трябва да се пишат "фейсбук", "скайп" ... пишете ги на български." Тогава и си казах, че явно почти всички ще пишат затова и реших да рискувам, пък каквото стане. Все пак риск печели, риск губи 
A man's dreams are an index to his greatness !
-
kittyondrugz
- Пишете, о, братя
- Специалност: Психология
- Курс: първи
Много зависи от проверяващите.Едни искат да прочетат едно огледало на стандартното мнение,без правописни грешки,а други търсят оригиналното.Затова изпита е толкова субективен. Даже зависи повече от първия проверяващ,защото втория ще гледа да няма голяма разлика в дадените точки,за да не се занимават и да се объщат към арбитър..все пак гонят и бройка и имат срокове за проверяване.velichkov написа:"alminatora", не съм съгласен. Според мен дори едно много добро журналистическо есе, което включва всички неща които ти написа, няма правописни и други грешки, според мен ще бъде по-ниско оценено от нещо по-разчупено и като жанр и като идея, дори и да има тук-там някоя грешка, но да се отличава и да е запомнящо се. На 5-тата минута на изпита, в 292, единият квестор каза "Понеже много от вас ме попитаха как трябва да се пишат "фейсбук", "скайп" ... пишете ги на български." Тогава и си казах, че явно почти всички ще пишат затова и реших да рискувам, пък каквото стане. Все пак риск печели, риск губи
Психология,първи курс.
- mivira
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: aura
На мен като си подавах документите за записване на изпитите,мацката-консултант ми каза на есето каква му е идеята....да проверят грамотността,да видят как ни тече мисълта,колко можем да пишем свързан текст и до колко ни е оригиналността.Значи аз като гледам всички сме писали някакви различни неща.Разказите наистина са нещо нестандартно,а и темата си беше такава,че всеки може да си я върти както му харесва.А за компютрите,интернета и тн. не мисля,че ще се сметне за банално или ще се оцени по-ниско стига да е написано креативно,увлекателно и точно 
Look, if you had one shot,and one opportunity to seize everything you ever wanted,in one moment..would you capture it or just let it slip?!
- Bishop
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
С вас ще се разбираме отлично май.kittyondrugz написа:И аз съм от Фриндж клуба,и от изпита по английски пак..на всяка манджа- мерудияDimitur__ написа:Мега улта гига жесток сериалBishop написа:Ти пък ме изненада, че си го чувал дори. Признавам, беше мега добра серията. Нямам търпение за следващата.Dimitur__ написа:Ей Бишъп, фриндж-а напрао си ''еба майката'' хаха, много яка серия. Уоултър най ме изпълва как си прави "медикаменти" :Д аз също нямам търпение ..
А на Уолтър най-якото му е мандженето в лабораторията..Прави си пай до трупове човека.. No biggie
Не ми харесва как се развива темата и как се модерира форума...
По същество..
Резултатите се проверяват тук : http://ksk.uni-sofia.bg/
По същество..
-
kittyondrugz
- Пишете, о, братя
- Специалност: Психология
Стига да станем колегиBishop написа:С вас ще се разбираме отлично май.kittyondrugz написа:И аз съм от Фриндж клуба,и от изпита по английски пак..на всяка манджа- мерудияDimitur__ написа:Мега улта гига жесток сериалBishop написа:Ти пък ме изненада, че си го чувал дори. Признавам, беше мега добра серията. Нямам търпение за следващата.Dimitur__ написа:Ей Бишъп, фриндж-а напрао си ''еба майката'' хаха, много яка серия. Уоултър най ме изпълва как си прави "медикаменти" :Д аз също нямам търпение ..
А на Уолтър най-якото му е мандженето в лабораторията..Прави си пай до трупове човека.. No biggie
Психология,първи курс.
-
Denislav
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Абе важното е,че хората са готини,усмихнати и приятни и се надявам да се запознаем повечето на втората сесия (тези ,които ще ходят на нея) . Пък вече ако ни приемат да му мислим за купони и прочиеvalio написа:Ей това вече се казва кандидат-журналисти. The great spam ;d
Сега малко по същество... Тъй като (може би някои от вас знаят) аз съм от първи курс, специалност "Журналистика" и видях, че се чудите кое да изберете - Журналистиката или ПР-а. Ще ви кажа аз какво мисля, па дано поне малко помогна.
Аз също се колебаех кое да избера, но избрах Журналистиката, защото това бях искал от 5 години. Да ви кажа, от това, което виждам, има доста разлики в хората, които учим нашата специалност, и пр-ите. За сега тях ги хвалят доста, а и те като че ли си учат повечко от нас. По принцип бях чел, че ПР-а е специалност за хората с повече идеи и повече креативност, но не виждам нищо такова за сега. И ви говоря само от гледна точка на колегите. Иначе по въпроса с предметите - да, техните изглеждат (и може би са) с една идея свързани с повече креативност. Като цяло идеята ми беше, че поне от впечатленията, които съм набрал до този момент, то моите колеги са с някак по-разкрепостено мислене, а ПР-ите малко повечко учат. Но пак да отбележа - това е само мое мнение и моя гледна точка. И да завърша с това, че ако искате ПР - изберете го, няма да съжалявате, но ако се колебаете - много внимавайте после да не се ядосвате и то главно заради хората, защото мисля, че щом кандидатстване в този факултет, то трябва да сте наясно, че за всичко сами ще трябва да се оправяте и почти нищо няма да ви дават, а много по-важни ще са колегите ви и близките хора от факултета. Успех на всички!
P.S. - Да знаете само, че има доста голяма вражда между журналистите и пр-ите, макар че и в двете специалности има много готини хора.
Кое не ти харесва и как би допринесъл или кое би променил, така че да ти хареса?Enough написа:Не ми харесва как се развива темата и как се модерира форума...
По същество..
Никой не може да ти каже къде отива, а само къде се надява да стигне!
- SugarWithSpice
- От дъжд на вятър
- Специалност: Журналистика
Добро утро, народе!
И аз си мислех, че ПР са по-айляк и бях останала с впечатлението, че можеш да работиш неща свързани с ПР и ако си завършил Журналистика..или греша
Отколкото до есето и аз много се чудя каква ще ми бъде оценката, тъй като всичко е много субективно. Мисля, че темата може да бъде извъртяна, който както пожелае и важното е да е оригинално...въпреки че и оригиналността за всеки се подразбира различно. Така, че всичко зависи от проверяващите.
Опа мацката дето ще се разхожда като мене на изпит по БЕЛ - яко ли ти е, щото имaм чувството, че нищо няма да направя.
И аз си мислех, че ПР са по-айляк и бях останала с впечатлението, че можеш да работиш неща свързани с ПР и ако си завършил Журналистика..или греша
Отколкото до есето и аз много се чудя каква ще ми бъде оценката, тъй като всичко е много субективно. Мисля, че темата може да бъде извъртяна, който както пожелае и важното е да е оригинално...въпреки че и оригиналността за всеки се подразбира различно. Така, че всичко зависи от проверяващите.
Опа мацката дето ще се разхожда като мене на изпит по БЕЛ - яко ли ти е, щото имaм чувството, че нищо няма да направя.
"Най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите."
Екзюпери
Екзюпери
А мислите ли, че ще се сметне за голяма грешка, ако съм написала facebook, а не- фейсбук, както и Google, вместо Гугъл?velichkov написа:"alminatora", не съм съгласен. Според мен дори едно много добро журналистическо есе, което включва всички неща които ти написа, няма правописни и други грешки, според мен ще бъде по-ниско оценено от нещо по-разчупено и като жанр и като идея, дори и да има тук-там някоя грешка, но да се отличава и да е запомнящо се. На 5-тата минута на изпита, в 292, единият квестор каза "Понеже много от вас ме попитаха как трябва да се пишат "фейсбук", "скайп" ... пишете ги на български." Тогава и си казах, че явно почти всички ще пишат затова и реших да рискувам, пък каквото стане. Все пак риск печели, риск губи
- SugarWithSpice
- От дъжд на вятър
- Специалност: Журналистика
В нашата стая няколко пъти казаха да ги пишем на български тези наименования ...
"Най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите."
Екзюпери
Екзюпери
Оххх...лошо.. 
В нашата пък казаха да ги пишем както си изберем. Не се притеснявай, това са дреболии, не вярвам да е кой знае какъв проблем 
- ColdHardBitch
- Драскач
Не би трябвало да ги пишем на български. Все пак това са си имена. А и да не е така едва ли ще му се обърне толкова много внимание.
Aко говориш на Господ си религиозен, ако Господ ти говори си психично болен!!
Дано сте прави.