[КСК 2012] Журналистика и ВО

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
Klaydiq
Драскач
Курс: кандидат-студент

Re: [КСК 2012] Журналистика и ВО

Мнение от Klaydiq »

"Хора, защо така няма активност в темата? Кандидат-журналистите в другата тема се скъсаха от писане милите :Д Или вие там пишете. " - коментар от темата за Книгоиздаване
хаха какви отзиви се дават за нас :Д :Д :Д
Никой не може да ти каже къде отива, а само къде се надява да стигне!
Аватар
Mirsenstein
В началото бе словото

Мнение от Mirsenstein »

Хей, пингвинче (@sunny.v.b) да не се познаваме с теб? Че нещо и специалности еднакви кандидатстваме...
To make a prairie it takes a clover and one bee,—
One clover, and a bee,
And revery.
The revery alone will do
If bees are few.
wgbg
В началото бе словото
Специалност: asddsdasds
Курс: друг

Мнение от wgbg »

Aуууу завиждат!!!!нека
Аватар
Dimitur__
В началото бе словото
Специалност: бъдещ журналист
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от Dimitur__ »

Bishop написа:
Dimitur__ написа:Ей Бишъп, фриндж-а напрао си ''еба майката'' хаха, много яка серия :)
Ти пък ме изненада, че си го чувал дори. Признавам, беше мега добра серията. Нямам търпение за следващата. :)
Мега улта гига жесток сериал :bounce: . Уоултър най ме изпълва как си прави "медикаменти" :Д аз също нямам търпение ..
http://www.facebook.com/profile.php?id= ... ef=tn_tnmn
Левски & Челси до смърт !
kittyondrugz
Пишете, о, братя
Специалност: Психология
Курс: първи

Мнение от kittyondrugz »

Dimitur__ написа:
Bishop написа:
Dimitur__ написа:Ей Бишъп, фриндж-а напрао си ''еба майката'' хаха, много яка серия :)
Ти пък ме изненада, че си го чувал дори. Признавам, беше мега добра серията. Нямам търпение за следващата. :)
Мега улта гига жесток сериал :bounce: . Уоултър най ме изпълва как си прави "медикаменти" :Д аз също нямам търпение ..
И аз съм от Фриндж клуба,и от изпита по английски пак..на всяка манджа- мерудия :) А на Уолтър най-якото му е мандженето в лабораторията..Прави си пай до трупове човека.. No biggie :compress:
Психология,първи курс.
Аватар
mivira
В началото бе словото

Мнение от mivira »

LittleBlackStar написа:
Bishop написа:
ColdHardBitch написа:
sunny.v.b написа:Мда, аз ще ходя и на изпит по английски
Сууупер, може да се засечем и там значи! ;D
И аз да се присъединя. :D
Бройте ме и мен за изпита по английски :)
И аз съм на Английския / също БГ и История / :shock:
Това табелките с никовете би било интересно :) а за поливането съм съгласна,че сближава,а не е ли перфект да се опознаем преди да сме почнали семестъра даже :D :D
Look, if you had one shot,and one opportunity to seize everything you ever wanted,in one moment..would you capture it or just let it slip?!
Аватар
SugarWithSpice
От дъжд на вятър
Специалност: Журналистика

Мнение от SugarWithSpice »

Ей хора човек да не излезе! Скъсахте се от писане досега четох постове...
Значи за алкохола всичко е точно като гледам сме един дол дренки предлагам, каквото и да влезем да си направим един купонец хората от форума.
Общо взето и да не е точно Журналистика все нещо ще ни приемат в СУ, така че лошо няма да си се наричаме колеги...
Тези от книгоиздаване явно яко завиждат, но пък има защо :D
За табелките с никовете също е добра идея и бтв аз също съм на изпит по БЕЛ в неделя, въпреки че и аз не знам за какво отивам там, но.. :scratch: за спорта..
"Най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите."
Екзюпери
valio
В началото бе словото

Мнение от valio »

Ей това вече се казва кандидат-журналисти. The great spam ;d
Сега малко по същество... Тъй като (може би някои от вас знаят) аз съм от първи курс, специалност "Журналистика" и видях, че се чудите кое да изберете - Журналистиката или ПР-а. Ще ви кажа аз какво мисля, па дано поне малко помогна.
Аз също се колебаех кое да избера, но избрах Журналистиката, защото това бях искал от 5 години. Да ви кажа, от това, което виждам, има доста разлики в хората, които учим нашата специалност, и пр-ите. За сега тях ги хвалят доста, а и те като че ли си учат повечко от нас. По принцип бях чел, че ПР-а е специалност за хората с повече идеи и повече креативност, но не виждам нищо такова за сега. И ви говоря само от гледна точка на колегите. Иначе по въпроса с предметите - да, техните изглеждат (и може би са) с една идея свързани с повече креативност. Като цяло идеята ми беше, че поне от впечатленията, които съм набрал до този момент, то моите колеги са с някак по-разкрепостено мислене, а ПР-ите малко повечко учат. Но пак да отбележа - това е само мое мнение и моя гледна точка. И да завърша с това, че ако искате ПР - изберете го, няма да съжалявате, но ако се колебаете - много внимавайте после да не се ядосвате и то главно заради хората, защото мисля, че щом кандидатстване в този факултет, то трябва да сте наясно, че за всичко сами ще трябва да се оправяте и почти нищо няма да ви дават, а много по-важни ще са колегите ви и близките хора от факултета. Успех на всички! :)
P.S. - Да знаете само, че има доста голяма вражда между журналистите и пр-ите, макар че и в двете специалности има много готини хора.
Аватар
Klaydiq
Драскач

Мнение от Klaydiq »

Добро утро бъдещи колеги 8) С коя тема ще започнем деня? :Д :Д
Никой не може да ти каже къде отива, а само къде се надява да стигне!
alminatora
В началото бе словото
Специалност: Право

Мнение от alminatora »

Насоката, в която трябваше приблизително да бъде разгърната нашата тема за висока оценка, беше :

"На един клик разстояние" - какво представлява това, което ни е на един клик разстояние;
как се борим, за да го защитим;
и в общи линии трябваше да разгледаме свободата на словото, която ни предоставя Интернет* и пререканията с ACTA.

Жалко, че чак сега го осъзнах, 4 дни след изпита :)

*Думата "интернет", би следвало да се пише с главна буква, когато става въпрос за Глобалната мрежа. Например:

Ако трябва да назовем едно нещо, което коренно е променило нашата епоха, то това определено е Интернет;

И с малка буква, в случаите, когато става въпрос за вид услуга :

Днес интернетът ми е много бавен.

Мисля, че няма точно обособен правило за тази дума в българския език, но най-пълно би могло да бъде формулирано по този начин. Поне така е и в английския език, откъдето произлиза думата.
Аватар
boriana_h
В началото бе словото

Мнение от boriana_h »

Добро утро и от мен!
Гледам,че и други като мен ще ходят на БЕЛ само за да се разходят! :) Супер,че не съм единствена!
Колкото до това коя специалност е по-хубава, valio, ти направо ме шокира, човече?! :shock: Във ВО да се учи повече?!Аз предполагах,че щом бала е по-нисък там са "айляците"! :) Но всичко е възможно... :roll:
Аватар
california
Писаружяк
Специалност: журналистика

Мнение от california »

Клаудия ти се изявяваш като Гала. Тогава аз ще бъда Джуджи - нюз. Иначе добро утро и от мен, пожелавам ви успешен ден! :)
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
Nafarforii
В началото бе словото
Специалност: Политология
Курс: втори

Мнение от Nafarforii »

alminatora написа:Насоката, в която трябваше приблизително да бъде разгърната нашата тема за висока оценка, беше :

"На един клик разстояние" - какво представлява това, което ни е на един клик разстояние;
и в общи линии трябваше да разгледаме свободата на словото, която ни предоставя Интернет* и пререканията с ACTA.

*Думата "интернет", би следвало да се пише с главна буква, когато става въпрос за Глобалната мрежа. Например:

Ако трябва да назовем едно нещо, което коренно е променило нашата епоха, то това определено е Интернет;

Мисля, че няма точно обособен правило за тази дума в българския език, но най-пълно би могло да бъде формулирано по този начин. Поне така е и в английския език, откъдето произлиза думата.
http://9gag.com/gag/2529605
.... THIS SHIT !
Аватар
sunny.v.b
Форумозавър Рекс
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от sunny.v.b »

Mirsenstein написа:Хей, пингвинче (@sunny.v.b) да не се познаваме с теб? Че нещо и специалности еднакви кандидатстваме...
Ами не знам, може :) И аз затова попитах... Аз съм в ПМГ :)

То и аз се колебая коя от двете специалности да ми е първа... Ама ми стана интересно защо има вражда между ПР-ите и журналистите ;д
"..вечно и свето е само мъртвото,
живото живее в грях."

One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day
kittyondrugz
Пишете, о, братя
Специалност: Психология

Мнение от kittyondrugz »

Nafarforii написа:
alminatora написа:Насоката, в която трябваше приблизително да бъде разгърната нашата тема за висока оценка, беше :

http://9gag.com/gag/2529605

Аз търсиь из интернет специално за думата и се пише с малка според БАН. И аз за малко да се подведа по английския..Ето статията,която ме ориентира - http://metafrasiorg.blogspot.com/2008/0 ... ernet.html . A за текста и аз съм забравила сумати неща..ама късно включиx :)
Психология,първи курс.
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”