ПРИЗИВ КЪМ ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ НА СУ!

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Публикувай отговор
Аватар
Росен Тимчев
Живее, за да пише

Мнение от Росен Тимчев »

Ще надделее!
33
В началото бе словото

Мнение от 33 »

Къде по света е предизвикала отзвук темата? Я раздуй, че нещо съм назад
Това за таблото и ГДимитров ми хареса, само дето не разбрах в нашия случай кои са ни истинските професори?
Аватар
Росен Тимчев
Живее, за да пише

Мнение от Росен Тимчев »

Не става дума за никакви изобличителни табла изобщо. Всеки ще си реши какво отношение да има към хората, които са проявили доблест и са си признали и тези, които са били огласени и са мрънкали като страхливци! Доколкото знам докато са били доносници на всемогъщата ДС са били доста по-смели! Сега обаче, понеже няма как чрез техните доноси да изключват и уволняват и да пращат в лагери и затвори мълчат като риби. Аз не мога да назова колко агенти на ДС има в преподавателския състав, но съм убеден, че има такива! Да вземем пример от призива на Доц. Лозанов- в медийната среда такива проверки бяха направени и 6 души ще бъдат помолени да напуснат Клуба на журналистите срещу корупцията, защото са сътрудничили на ДС и е неморално да са там! А отзвуците от Европа са еднозначни - безусловно отваряне нса досиетата от независима комисия.
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

Мнение от inaccessibility »

Всъщност като се заговори за медийния експерт Лозанов, не мога да не изразя добрите си впечатления от позицията на този човек. Много пъти ме е удивлявал с ясната си позиция, отношение или коментар...

Въпреки, че, отново повтарям, не споделям напълно очертаващата се процеруда на "безусловно отваряне на досиетата"...
Аватар
Росен Тимчев
Живее, за да пише

Мнение от Росен Тимчев »

Георги Лозанов е достоен мъж! За мен е чест и привилегия да бъда в един факултет с него! Много е важно един мъж да държи и отстоява позицията си....в днешно време повечето мъже са станали по жени от жените! Ще се постарая да намеря време да се срещна с доц. Лозанов и да поговоря с него по темата. Убеден съм, че не само той подкрепя идеята за отваряне на архива на бившите служби. Има преподаватели, които са се възползвали и с проверка безусловно са доказали, че не са сътрудничили никога на репресивните служби. Останалите, които мълчат и не заемат позиция будят недоумение у мен....може би има какво да крият? Крайно време е да излезе на яве!
33
В началото бе словото

Мнение от 33 »

абе и аз така викам, ама ми е малко странно 1) как ще се обявят тези плъхове под страх да не ги изхвърлят или 2) дали няма нарочно да се обявят, за да се изкарат герои, а не толкова щото разбират колко гнусно са правили
Аватар
icaci
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от icaci »

По-скоро ще обявят за доносници хора, които нямат нищо общо с тази дейност, но по един или друг начин не са удобни на сегашното управление. Документи от такъв тип лесно се фалшифицират, пък после върви доказвай, че не си бил агент. Изобщо целият цирк с тия досиета вече започна сериозно да мирише на изгнило.
Scientia non habet inimicum praeter ignorantem.
Аватар
Росен Тимчев
Живее, за да пише

Мнение от Росен Тимчев »

Документите отваряни от независима гражданска комисия не могат да бъдат фалшифицирани, защото ще става пред цялото общество. Гузните съвести карат някои хора да лансират тезата за фалшифищации! Когато всичко съществуващо бъде отворено на тази тема ще се сложи край и ще се обърне внимание на други приоритети, които са належащи в момента!
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

Мнение от inaccessibility »

добре, ако сме за "безусловно отваряне", то би трябвало да искаме прозрачност

но доколко действително това, което се прави в момента (всички тези публични действия, на които сме свидетели) и това, което ще се прави в бъдеще, е признак за прозрачност?...

а, ако допуснем, че би могло да се правят изключения в това изискване, то неминуемо ще се породи съмнение за фалшификации или други действия (примерно изчезване на някои досиета)...
Аватар
icaci
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от icaci »

Документите могат да бъдат фалшифицирани преди да се стигне до отварянето им, ако щеш и от 20 независими граждански комисии. Освен ако не задъжиш под стража всички, които в момента имат или биха имали достъп до архивата, както и да запечаташ самата архива в бетонен ковчег преди да се вземе окончателно решение за отварянето на досиетата. Фалшификации са възможни, а предвид възможността да се употребят като политическо оръжие, не виждам защо всички подобни тези трябва да минават под общия знаменател на мекошавостта и нечистото минало. А и в тази страна в близките години не е имало независими органи, били те държавни или обществени :cry:
33
В началото бе словото

Мнение от 33 »

че то тогава изглежда лесно - отива комисията в Личен състав на университета, взима списъка на преподавателите и с него - право в архива с досиетата и почва да отваря ... :?:
Аватар
icaci
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от icaci »

Няма защо да се ходи при личен състав - неудобните са им известни отдавна.
Аватар
Росен Тимчев
Живее, за да пише

Мнение от Росен Тимчев »

Христо, не си прав, но това си е нвое мнение....никой не би могъл да фалшифицира досие в момента- те са на секретен режим. Досиета са унищожавани малко след 90 година от самите началници на ДС, но има доста останали. Теориите за вечните конспирации нямат нищо общо със случая- не ги намесвай.
Аватар
icaci
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от icaci »

Не става дума за никакви конспирации, а за най-обикновено политическо оръжие. Не виждам какво толкова се впрягаш - няма невъзможни неща, особено в България.
Аватар
Росен Тимчев
Живее, за да пише

Мнение от Росен Тимчев »

Политическо оръжие??? Нима окончателното отваряне няма да премахне това оръжие, ако изобщо приемем, че е така.....
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”