[КСК 2012] Журналистика и ВО

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
Bishop
Пишете, о, братя
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Re: [КСК 2012] Журналистика и ВО

Мнение от Bishop »

В 256 единият от квесторите не спря да ни се смее. Гледа ни, смее се. Чете вестник, гледа ни, смее се. И това няколко часа наред.

Някой зададе и един тъп въпрос: "Трябва ли да си оставям поле?"
При което другият квестор отговори троснато: "А линия да ти дам.. да си начертаеш там нещо?"
Много се смяхме. :D

Иначе и аз написах страница и половина, но пиша бая дребно. Даже като сравнявах с момичето, което седеше до мен, един мой ред са нейни три. Та дори си преброих и думите де - 400 долу-горе. Надявам се на хубава оценка, но същевременно нямам никакви очаквания. Не мисля, че на този изпит трябва да се пишат някакви разкази и т.н. Ние журналисти ли ще ставаме или разказвачи? Аз лично не наблегнах на нещо кой знае колко иновативно. Писах си го под формата на статия. Да видим как ще се оцени.
Аватар
Enough
В началото бе словото

Мнение от Enough »

И аз не оригиналничих особено ... всичко чисто мой стил .. моя безкраен сарказъм и острота ... фактологично и стилистично средно-статистическо есе.

Резултати след 9ти април ... успех на всички!
Аватар
Dimitur__
В началото бе словото
Специалност: бъдещ журналист
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от Dimitur__ »

В 292 квестора, който обесняваше правилата и какво къде трябва да пишем, говореше супер странно ( не исках да кажа смешно) :D
http://www.facebook.com/profile.php?id= ... ef=tn_tnmn
Левски & Челси до смърт !
Аватар
sunny.v.b
Форумозавър Рекс
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: първи

Мнение от sunny.v.b »

redempion написа:Леко ме подразни един от квесторите в зала 272 :D като се спря при мен да гледа какво пиша и не се сдържах погледах го , той ми се усмихна и си тръгна . :D

П.С. Аз писах три страници и половина .. :)
Хах, аз за това гледах да седна някъде по-навътре ;д нищо, че ми беше неудобно всеки път като ми се налагаше да стана. А ти да не беше едно момче с бял пуловер и вързана коса?

А есето... Опитах се да го разкажа на мама и тати като излязох, ама доста неща ми се губят ;д Въведението си го запомних обаче, защото беше доста простичко: Отворете вратата. Прекрачете прага. Затворете вратата. Поздравления! Вие успешно влязохте в Читалнята на новото време, оборудвана с най-модерни технологии. За достъп до желаната от Вас информация, моля, въведете Вашето потребителско име и парола...

Достъп: Разрешен!.....

И на там започваше вече есето (сякаш е желаната информация), в което описах войната на армия от механизирани мишки срещу стария свят. Опитват се да го обединят и т.н Обаче хората виждат само едното лице на тази война, без да обръщат внимание на последиците. Как с обещания за свят без граници мишките ден след ден ни манипулират, докато накрая доброволно не се отказваме от всякакъв личен живот в замяна на личния живот на всички останали. Натам съм споменала и духовната смърт, която е дошла вследсвие на победата на мишките над книгата, обезлюдяването на улиците, защото хората си стоят по стаите с кликваща мишка в ръка... и други проблеми.
Опитах да напиша стегнато есе и не съм се впускала в много подробности, дано им хареса...
"..вечно и свето е само мъртвото,
живото живее в грях."

One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day
Аватар
Usagi
В началото бе словото
Специалност: Книгоиздаване

Мнение от Usagi »

Bishop написа: Не мисля, че на този изпит трябва да се пишат някакви разкази и т.н. Ние журналисти ли ще ставаме, или разказвачи?
Ще издаваме и книги! :) Други пък ще търсят връзка с обществеността...
Каква връзка, ако не въздействаш? А в това можеш да успееш и с нещо красиво - да не отричаме разказите. Не е нужно всичко да люти и да хапе, нали? :D
'... I usually say what I really think. A great mistake nowadays. It makes one so liable to be misunderstood.'
Аватар
Klaydiq
Драскач

Мнение от Klaydiq »

Аз бях в 23 квесторите- изключително приятни и весели, но пък от към страна на кандидатите- дойдоха ми в повече момиченцата тип "кифла"....
Никой не може да ти каже къде отива, а само къде се надява да стигне!
Аватар
california
Писаружяк
Специалност: журналистика

Мнение от california »

ооо да klaydiq наистина в 23 всички бяха потрес ! Най-интересното беше изпращането до тоалетната , изпратиха ме до самата кабинка...добре , че никога не използвам писоар , иначе не знам хахаххахахахах
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
Аватар
Klaydiq
Драскач

Мнение от Klaydiq »

ами, аз се въздържах от тоалетните... за толкова реномиран уж университет тоалетните са под всякаква критика.... а колкото до твоето съпровождане до тоалетните california, ами оставам безгласна буква :Д
Аватар
california
Писаружяк

Мнение от california »

хаххахахаа , разбирам те....пред моето съпровождане дори и деканите мълчат !
ORIGINAL FORUM PROFILE
Аватар
LittleBlackStar
Да живей словото
Специалност: Славянска филология

Мнение от LittleBlackStar »

При нас в 65-та нещо през 10-15 минути се ходеше на тоалетна.... Всичко щъкаше нагоре-надолу... Някой допринесоха за шума в залата с походка тип "тропот на стадо коне"...
"Най-щастливият човек на света не е този, който няма проблеми, а този, който се научава да живее с неща - далеч не идеални"

:mrgreen: Славянска филология, 1-ви курс! :mrgreen:
Аватар
Сънчо
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Сънчо »

Bishop написа:В 256 единият от квесторите не спря да ни се смее. Гледа ни, смее се. Чете вестник, гледа ни, смее се. И това няколко часа наред.

При което другият квестор отговори троснато: "А линия да ти дам.. да си начертаеш там нещо?"

Иначе и аз написах страница и половина, но пиша бая дребно. Даже като сравнявах с момичето, което седеше до мен, един мой ред са нейни три. Та дори си преброих и думите де - 400 долу-горе. Надявам се на хубава оценка, но същевременно нямам никакви очаквания. Не мисля, че на този изпит трябва да се пишат някакви разкази и т.н. Ние журналисти ли ще ставаме или разказвачи? Аз лично не наблегнах на нещо кой знае колко иновативно. Писах си го под формата на статия. Да видим как ще се оцени.
Eеей, и аз попитах за полето, но писането на бели листи ми е доста чуждо и в училище са ми правили забележка заради графично оформление, така че не го определяй като тъпанарско :) По-добре да си пита човек, а нашите квестори също бяха много симпатични. Аз писах нещо като есе, едва ли е най-оригиналното на света, но е искрено и поне знам, че съм оставила нещо от себе си. Много се чудех, защото започнах едно от изреченията си с "Парадоксът на нашето време е ... " , но след това не съм използвала цитата, а свои думи и не бях сигурна, дали да го поставям в кавички, някой по-запознат с правилата? Много ми е интересно какви оценки ще ни измислят :D
... а колко е очарователен хаосът на пеперудите <3
Аватар
california
Писаружяк

Мнение от california »

Сънчо написа:
Bishop написа:В 256 единият от квесторите не спря да ни се смее. Гледа ни, смее се. Чете вестник, гледа ни, смее се. И това няколко часа наред.

Eеей, и аз попитах за полето, но писането на бели листи ми е доста чуждо и в училище са ми правили забележка заради графично оформление, така че не го определяй като тъпанарско :) По-добре да си пита човек, а нашите квестори също бяха много симпатични. Аз писах нещо като есе, едва ли е най-оригиналното на света, но е искрено и поне знам, че съм оставила нещо от себе си. Много се чудех, защото започнах едно от изреченията си с "Парадоксът на нашето време е ... " , но след това не съм използвала цитата, а свои думи и не бях сигурна, дали да го поставям в кавички, някой по-запознат с правилата? Много ми е интересно какви оценки ще ни измислят :D
Когато използваш твой думи не е нужно да слагаш кавички : )
ORIGINAL FORUM PROFILE
snow_w
В началото бе словото

Мнение от snow_w »

Не знам за какви "кифли" говорите, много е глупаво, не мислтие ли?
Аз бях в тази стая и всички бяха много лицеприятни... а аз не съм кифла, хаха. Който иска може да ми види отдолу във фейсбука в подписа.
По добре се въздържайте от такива изказвания.
За мен изпита мина ок, сега ще чакаме резултатите.
Аватар
Klaydiq
Драскач

Мнение от Klaydiq »

Не определено не мисля, ти ако не си радвам се, но да се появяваш във вид на фолк фурия на изпит лично за мен не е приемливо.Всеки с мнението си ;)
Nafarforii
В началото бе словото
Специалност: Политология
Курс: втори

Мнение от Nafarforii »

Влюбих се в Снежанка.
.... THIS SHIT !
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”