[КСК 2012] Английски език

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Velkata
От дъжд на вятър

Re: [КСК 2012] Английски език

Мнение от Velkata »

firequeen, след като изтече времето нямаш право да пишеш нищо по рийдинга, не знам обаче дали ти го взимат или трябва да прелистиш просто, защото Smile_ каза, че дават книжки
snow_w
В началото бе словото

Мнение от snow_w »

Мисля, че го взимат или просто не ти дават да пишеш по него повече. Много гадно. Аз също ще ползвам английския за резервен вариант, ноо ... не знам. Много ме е страх за него.
Аватар
Smile_
От дъжд на вятър
Курс: друг

Мнение от Smile_ »

Като изтече времето те карат да прелистиш на следващата стр.Ако не го направиш ти,или те те карат да прелистиш,или ти анулират работата.Всеки компонент се простира така,че няма как да видиш какво са дали на др. компонент.В предишен форум бях чела,че стр.прозирали и някои са могли да си видят темите за съчинение и са имали повече време да помислят по коя да пишат,но при мен не беше така.Нищо не се виждаше.Както се отбелязват отговорите на матурата,така е и на изпита,само,че не можеш да пишеш по самия изпитен вариант,а само в/у бланката с отг.Рийдийнът беше най-лесния компонент.Беше много по-лесен от тези в книжките.По-гадно беше close test-а,даже май най-трудно ми се стори то.За еrror identification-а като не виждате грешката на момента,не му мислете и отивайте на следващите.Направете тези,в които сте сигурни и след това тези,които са ви проблемни.Все пак 20 мин. за 20 изр не е много време,но пък за някои са много.Зависи от подготовката ви.Пък и те грешките са еднотипни и се повтарят,просто трябва да сте се упражнявали.
А относно тези книжки на Летера за СУ не съм ги чувала.Аз си помислих,че става въпрос за тези на Просвета и не обърнах внимание на издателството.Иначе ако се готвите само по тези на Просвета,няма да имате проблеми и мисля,че няма да ви бъдат нужни др. помагала.Направете книжките по 2-3-4 пъти ако трябва,просто да свикнете със самия изпитен вариант.Ще усетите и вие как упражненията ще ви вървят по-бързо,но затова ви трябва време и упражнения,а като гледам колко е далечна датата 10.07,имате предостатъчно време. Между другото,подобен е изпитът и за уни-та във Велико Търново.
Само добродетелността е богатство!
Stotii
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Мнение от Stotii »

Искам да попитам на Error Identification, дали трябва да напиша верния отговор, или само трябва да подчертая грешният. Също някой знае ли темите за есе, които са се давали на предишните изпити.
Аватар
Smile_
От дъжд на вятър

Мнение от Smile_ »

На error identification-а се иска да откриеш грешката.Тя е само една,ако изобщо я има,тъй като има и вариант No error,но изреченията,където няма грешка са много малко.
Относно темите за есе,които дават на изпита са 2.Мин.год. едната беше за фейсбук,а другата за найлоновите торбички,дали влияят на природата и как и пр.За точна формулировка виж миналогодишната тема по англ.ез.,а за по-миналата не помня.Пак трябва да се поразровиш из темите.
Само добродетелността е богатство!
SteppenWolf
В началото бе словото

Мнение от SteppenWolf »

Привет, бъдещи колеги и колежки : )))
Бих искала да попитам дали знаете какви теми за есе са се падали миналите години?!
And the worms ate into his brain...
firequeen
От дъжд на вятър
Специалност: Английска филология
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от firequeen »

а някой може ли да ми каже диктовката преди първа ли е или последна и колко време е ?
Velkata
От дъжд на вятър

Мнение от Velkata »

firequeen, не може да се каже с точност колко време е диктовката, но някъде четох, че е около 25 минути... а относно кога е тя- не мога да ти кажа, но предполагам, че е първа
Аватар
Smile_
От дъжд на вятър

Мнение от Smile_ »

firequeen написа:а някой може ли да ми каже диктовката преди първа ли е или последна и колко време е ?

Първа е диктовката,останалите компоненти следват както са в книжките.
Относно трайността на диктовката-25-30 мин. близо.

Като влезнете по стаите се въоражете с търпение.Чаках поне към 50 мин някъде,докато почне самия изпит.
Velkata
От дъжд на вятър

Мнение от Velkata »

хаха типично по български организацията е нулева навсякъде... :(
Velkata
От дъжд на вятър

Мнение от Velkata »

Да ви попитам- някой знае ли скалата за оценяване на изпита каква е? Аз засега правя около 80 процента от изпита... това как ви се струва?
Аватар
ikkuna_princessa
В началото бе словото
Специалност: унгарска филология

Мнение от ikkuna_princessa »

Изображение
Изображение
Аватар
ikkuna_princessa
В началото бе словото
Специалност: унгарска филология

Мнение от ikkuna_princessa »

Velkata,малко не са фокусирани първите редове,ако не разчиташ,питай ;)
Изображение
Velkata
От дъжд на вятър

Мнение от Velkata »

ikkuna_princessa, много ама много ти благодаря!
SteppenWolf
В началото бе словото

Мнение от SteppenWolf »

Въпросната скала за миналата год ли е или е универсална?
And the worms ate into his brain...
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”