Изпит по немски

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
icefire
В началото бе словото

Изпит по немски

Мнение от icefire »

Някой има ли идея каква е скалата за оценяване на изпита по немски?
Примерно, дали 50% са четворка (като по математика) и т.н.. Това може ли да се провери някъде?
Аватар
don_angelitto
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от don_angelitto »

Знам, че оценката е средноаритметична от отделните четири компонента- Leseverstehen, Lückentext, Aufsatz, Übersetzung. Ако имаш двойка на един или повече от тях, няма проблем (примерно имаш 5+5+4+2 делено на 4= оценка 4).
Според мен най-трудният компонент е преводът. Една неточно преведена дума струва 0,25. Но ако се упражняваш, бъди спокоен/-йна. Съвет- гледай преводът ти да звучи добре на български език.
Четенето с разбиране се състои от 6 въпроса, на които се отговаря с "да" или с "не"- всяка грешка ще ти коства една единица, затова гледай да изкопчиш максимума оттам, т.е. шестица. Люкентекстът се състои от две части- А и Б. При едната имаш посочени варианти, а при другата ти сам/а трябва да попълниш липсващите думи. Оценява се по скала, която не ми е известна. Във всеки случай 39 или 40 точки от 40 общо носят пълно шест. (Аз имах 38 точки, т.е. 5,80)
При съчинението се старай да не допускаш правописни, пунктуационни, лексикални и граматически грешки. Съдържанието не е от такова голямо значение както грешките. Това не значи да пишеш глупости де. :)
Поне така беше миналата година.
CasapA
От дъжд на вятър

Мнение от CasapA »

Ами ти хубаво му даде информация на човека, ама те нещата се попромениха тая година.Сега е въведена точкова система, а лезеферщеена е с 10 въпроса. Общият сбор на точките е 120. Аз се явявам тая година и дано нямам проблеми, щото иначе... :cussing:
Аватар
don_angelitto
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от don_angelitto »

Опаа, ами тогава съжалявам за дезинформацията. Исках да помогна, не знаех, че са решили да сменят формата на изпита точно тази година.
Ballantine`s
В началото бе словото

Мнение от Ballantine`s »

аз ходих на курс и лезето беше с 6 въпроса ,незнам как так тая годинаа ще е с 10!!! ам дано са 6 де :P тва ще ми е най-трудния изпит май :roll: аз и с география ще кандидатствам , а вие Херен унд Медхен?? :lol:
icefire
В началото бе словото

Мнение от icefire »

don_angelitto написа:Знам, че оценката е средноаритметична от отделните четири компонента- Leseverstehen, Lückentext, Aufsatz, Übersetzung. Ако имаш двойка на един или повече от тях, няма проблем (примерно имаш 5+5+4+2 делено на 4= оценка 4).
Според мен най-трудният компонент е преводът. Една неточно преведена дума струва 0,25. Но ако се упражняваш, бъди спокоен/-йна. Съвет- гледай преводът ти да звучи добре на български език.
Четенето с разбиране се състои от 6 въпроса, на които се отговаря с "да" или с "не"- всяка грешка ще ти коства една единица, затова гледай да изкопчиш максимума оттам, т.е. шестица. Люкентекстът се състои от две части- А и Б. При едната имаш посочени варианти, а при другата ти сам/а трябва да попълниш липсващите думи. Оценява се по скала, която не ми е известна. Във всеки случай 39 или 40 точки от 40 общо носят пълно шест. (Аз имах 38 точки, т.е. 5,80)
При съчинението се старай да не допускаш правописни, пунктуационни, лексикални и граматически грешки. Съдържанието не е от такова голямо значение както грешките. Това не значи да пишеш глупости де. :)
Поне така беше миналата година.
axa.. ясно :)
Много ти благодаря :)
Аватар
zaharinka
От дъжд на вятър

Мнение от zaharinka »

icefire,
в справочника на СУ, в раздела отделен на програмата по немски пише,че 57% са за 3-ка (това са 68 точки). ако някой има по-сериозни познания по математика може да се опита да направи някаква приблизителна скала :) така или иначе си мисля че точковата система не ни ощетява. а относно LV, имам една книжка на СУ от 2005, на изателство PONS e, включва 10 изпитни варианта, та мисълта ми беше, че там въпросите към този компонент варират от 6 до 10. това е информацията която имам аз :D успех на изпита в четвъртък на всички :wink:
Nicht alles Wünschenswerte ist erreichbar, nicht alles Erkennenswertе erkennbar!
CasapA
От дъжд на вятър

Мнение от CasapA »

Ами, Понс е малко поостаряла книжка, наскоро излезе книжлето на Софийския за тази година, съставителите са преподаватели в катедра Скандинавистика и ще бъдат сред проверяващите на изпита. Помагалото се казва Trainingssätze и е зелено. А иначе, да, в справочника на СУ има достатъчно подробна информация за изпита.
У С П Е Х на всичките ми конкуренти в четвъртък :!: :!: :!:
Аватар
linnie
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от linnie »

CasapA написа:Помагалото се казва Trainingssätze и е зелено. А иначе, да, в справочника на СУ има достатъчно подробна информация за изпита.
ако знаеш само колко съм го издирвала това чудо :( ти от къде си го взе? и кое издателство е?
Kато преодолеем пространството, едничкото, което всъщност ни остава, е Тук. А преодолеем ли времето, едничкото, което ни остава, е Сега. И не мислиш ли, че насред това Тук и Сега не бихме могли да се виждаме от време на време?
Аватар
*ALINA*
В началото бе словото

Мнение от *ALINA* »

И аз си го взех това чудо, друг е въпросът колко съм го поглеждала :D На Летера е, на Емилия Башева и Радка Иванова. Тук във Варна го има...
Die Faulheit ist der Fleiß der Träumer!
Аватар
linnie
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от linnie »

в сравнение с пондс как ви се струва?
Kато преодолеем пространството, едничкото, което всъщност ни остава, е Тук. А преодолеем ли времето, едничкото, което ни остава, е Сега. И не мислиш ли, че насред това Тук и Сега не бихме могли да се виждаме от време на време?
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

linnie написа:
CasapA написа:Помагалото се казва Trainingssätze и е зелено. А иначе, да, в справочника на СУ има достатъчно подробна информация за изпита.
ако знаеш само колко съм го издирвала това чудо :( ти от къде си го взе? и кое издателство е?
В Бургас също го има. На нас ни го поръчаха от училище направо в издателството, но и по книжарниците го има. Учителката ни каза, че на Понс също е много добро... това обаче било по-ново.
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Аватар
zaharinka
От дъжд на вятър

Мнение от zaharinka »

а на вас как ви се вижда трудността на изпита? на мен лично не ми се струва труден :roll:
Nicht alles Wünschenswerte ist erreichbar, nicht alles Erkennenswertе erkennbar!
CasapA
От дъжд на вятър

Мнение от CasapA »

ами айде изкарай 6,0 де... айде :evil: :evil:
Аватар
*ALINA*
В началото бе словото

Мнение от *ALINA* »

zaharinka написа:а на вас как ви се вижда трудността на изпита? на мен лично не ми се струва труден :roll:
Завиждам ти тогава :lol: Мен изпитът много ме притеснява, честно да си призная :oops: Особено преводът - той най-вече. След това съчинението, от тази гледна точка, дали ще ми се падне тема, по която да мога да пиша. Люкетата също ме тревожат, понякога има такива изчанчени неща в тях :shock: Лезето се явява най-лесната част според мен :wink:
Die Faulheit ist der Fleiß der Träumer!
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”