Тема за притежателите на електронни книги/четци

Модератори: Мила, Boromir

lunna-dieta
В началото бе словото
Обратна връзка:

Re: Тема за притежателите на електронни книги/четци

Мнение от lunna-dieta »

Вижда ми се полезно, може да си купя скоро
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Една статия по темата, макар и наблъскана с доста глупости де: http://www.webcafe.bg/id_876876935_Zata ... na_e-knigi

Може пък и да е интересна.
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Статията е пълна тъпотия, онзи ден я четох. При това си направих труда да изровя оригинала от сп. Time.
Най-малкото... говори за четене от ereader, а ми цитира изследвания свързани с четенето от монитор. Патка! :mrgreen:
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Мила написа:Патка! :mrgreen:
Сефте! каквото разбрала, такова написала... :|
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори

Мнение от Ер Малка »

Може да прозвуча като пълен смотаняк, ама за мен тези неща помрачават удоволствието от четенето. Когато нямам пари за дадена книга или не мога да си я намеря, си я вземам от библиотеката. Иначе просто не е същото... ароматът на хартията и мастилото, звукът от разгръщането на страниците...
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Тя и една моя приятелка така разправяше. Даже беше поддръжник на мотото "I pledge to read the printed word". Ама това не й попречи да опули жадни очи по посока на моя четец, когато го видя за първи път :mrgreen:

Хората си мислят, че като си купиш четец, значи повече няма да прочетеш нормална книга. И рипват за мастилото и аромата на хартията. Ама на практика нещата не стоят така.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Ер Малка написа:Може да прозвуча като пълен смотаняк, ама за мен тези неща помрачават удоволствието от четенето. Когато нямам пари за дадена книга или не мога да си я намеря, си я вземам от библиотеката. Иначе просто не е същото... ароматът на хартията и мастилото, звукът от разгръщането на страниците...
Едно си баба знае, едно си баба бае.
Това вашето е фетишизъм.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Добре де. Аз едно не мога да разбера. Толкова ли не може реално за някого нещата да стоят наистина така. И просто да го приемете.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Ама естествено, че може. Но хората това го говорят (в повечето случаи) без реално да са имали досег до четец. Без да знаят за какво става дума. Т.е. с едностранчив опит. А на базата на едностранчив опит не е разумно да правиш предположения относно нещото, с което не си запознат.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Изображение
Ер Малка
Вазов

Мнение от Ер Малка »

MidwinterSun написа:Ама естествено, че може. Но хората това го говорят (в повечето случаи) без реално да са имали досег до четец. Без да знаят за какво става дума. Т.е. с едностранчив опит. А на базата на едностранчив опит не е разумно да правиш предположения относно нещото, с което не си запознат.
Не знам как прецени едностранчивия ми опит- нямам четец, точно защото знам за какво иде реч, не ме кефи и не искам такъв (колкото и невероятно странно да е). Ако исках, щях да си купя, и без това щеше да ми излезе по-евтино, вместо постоянно да купувам книги. Просто не обичам да чета по друг начин, освен от книжен носител. Не обичам четци, аудио книги и всякакви други съвременни изгъзици, предпочитам да си живея в 19-ти век (в това отношение), вие си бъдете модерни, не виждам по какъв начин ви пречи различното ми мнение. Може да е "едно си баба знае, едно си баба бае", и фетиш може да е- такова е положението, не знам защо за някои хора е толкова трудно да го приемат. Всъщност, вашето повече прилича на "едно си баба знае"... :roll:
ники написа:Ненужна гъзарийка ми се вижда.
Че не е ненужен- не е. Всъщност е доста полезен и удобен.
Но на мен ми убива голяма част от удоволствието от четенето, за което явно ще бъда линчувана :)
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Ер Малка написа: Не знам как прецени едностранчивия ми опит
А аз не знам ти как прецени, че аз в поста си реферирам конкретно към теб. Мисля, че достатъчно ясно си личи, че говоря общо за ситуацията ;)
Изображение
Ер Малка
Вазов

Мнение от Ер Малка »

Общо в ситуацита, като опре до нещо подобно, който не се радва на модерната технология, значи или не е наясно с нея, или е набор на баба ми. Тъпо е това, защото всеки си има различен вкус. На някой му харесва да му мирише на хляб, но автоматично става еди-какъв-си, само защото друг е открил чудото на плодолечението...
Не съм отрекла ползата от четците, не отхвърлям възможността и някой ден да си купя такъв. Точните ми думи бяха "...за мен тези неща помрачават удоволствието от четенето." Защото е така.
Не виждам защо това трябва да се прави на въпрос. Отказвам се да се обяснявам и да споря повече, le точка.
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Мнение от Crippled Alice »

Бих си го взела, за да си използвам законите, без да ми се налага да купувам нови и нови и да следя промените в ДВ :lol: Иначе сигурно е яко да го наблъскаш с 200 милиона книги, но и на мен ми харесва традиционният начин :) Не ми е приятно да чета и от компютър или да "слушам" книги, или да ми ги прожектират на тавана и т.н. Сигурно един ден ще си взема такова - то ясно, че е направено да не изморява очите и т.н. - обаче пък сега точно нямам нужда :)
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Между другото, за законите приложението му не е най-удобното. Нали и аз си го взех с тази цел частично. Когато боравиш със закон, ти трябва да навигираш лесно между страниците, защото законът си се явява един вид справочник. А четецът донякъде затруднява това, да не говорим, че с някои модели си е направо невъзможно. Ще ти върши работа по упражнения и лекции, още повече, че е по-удобно да носиш един четец, отколкото 3 кодекса. Но за изпити ще ти трябва книжното издание.
Изображение
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

MidwinterSun написа:Между другото, за законите приложението му не е най-удобното. Нали и аз си го взех с тази цел частично. Когато боравиш със закон, ти трябва да навигираш лесно между страниците, защото законът си се явява един вид справочник. А четецът донякъде затруднява това, да не говорим, че с някои модели си е направо невъзможно. Ще ти върши работа по упражнения и лекции, още повече, че е по-удобно да носиш един четец, отколкото 3 кодекса. Но за изпити ще ти трябва книжното издание.
Щото четеш .pdf-и. Като започнат да публикуват законите в нормални формати за четци, ще ти е много по-лесно. Има я функцията за навигиране, просто pdf-ите съкват на четци.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Публикувай отговор

Обратно към “Литература и Книги”