Тема за притежателите на електронни книги/четци
-
lunna-dieta
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Re: Тема за притежателите на електронни книги/четци
Вижда ми се полезно, може да си купя скоро
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Една статия по темата, макар и наблъскана с доста глупости де: http://www.webcafe.bg/id_876876935_Zata ... na_e-knigi
Може пък и да е интересна.
Може пък и да е интересна.
Статията е пълна тъпотия, онзи ден я четох. При това си направих труда да изровя оригинала от сп. Time.
Най-малкото... говори за четене от ereader, а ми цитира изследвания свързани с четенето от монитор. Патка!
Най-малкото... говори за четене от ereader, а ми цитира изследвания свързани с четенето от монитор. Патка!
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Сефте! каквото разбрала, такова написала...Мила написа:Патка!
Into the endless we ride... 
-
Ер Малка
- Вазов
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: втори
Може да прозвуча като пълен смотаняк, ама за мен тези неща помрачават удоволствието от четенето. Когато нямам пари за дадена книга или не мога да си я намеря, си я вземам от библиотеката. Иначе просто не е същото... ароматът на хартията и мастилото, звукът от разгръщането на страниците...
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Обратна връзка:
Тя и една моя приятелка така разправяше. Даже беше поддръжник на мотото "I pledge to read the printed word". Ама това не й попречи да опули жадни очи по посока на моя четец, когато го видя за първи път
Хората си мислят, че като си купиш четец, значи повече няма да прочетеш нормална книга. И рипват за мастилото и аромата на хартията. Ама на практика нещата не стоят така.
Хората си мислят, че като си купиш четец, значи повече няма да прочетеш нормална книга. И рипват за мастилото и аромата на хартията. Ама на практика нещата не стоят така.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Едно си баба знае, едно си баба бае.Ер Малка написа:Може да прозвуча като пълен смотаняк, ама за мен тези неща помрачават удоволствието от четенето. Когато нямам пари за дадена книга или не мога да си я намеря, си я вземам от библиотеката. Иначе просто не е същото... ароматът на хартията и мастилото, звукът от разгръщането на страниците...
Това вашето е фетишизъм.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Добре де. Аз едно не мога да разбера. Толкова ли не може реално за някого нещата да стоят наистина така. И просто да го приемете.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ама естествено, че може. Но хората това го говорят (в повечето случаи) без реално да са имали досег до четец. Без да знаят за какво става дума. Т.е. с едностранчив опит. А на базата на едностранчив опит не е разумно да правиш предположения относно нещото, с което не си запознат.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

-
Ер Малка
- Вазов
Не знам как прецени едностранчивия ми опит- нямам четец, точно защото знам за какво иде реч, не ме кефи и не искам такъв (колкото и невероятно странно да е). Ако исках, щях да си купя, и без това щеше да ми излезе по-евтино, вместо постоянно да купувам книги. Просто не обичам да чета по друг начин, освен от книжен носител. Не обичам четци, аудио книги и всякакви други съвременни изгъзици, предпочитам да си живея в 19-ти век (в това отношение), вие си бъдете модерни, не виждам по какъв начин ви пречи различното ми мнение. Може да е "едно си баба знае, едно си баба бае", и фетиш може да е- такова е положението, не знам защо за някои хора е толкова трудно да го приемат. Всъщност, вашето повече прилича на "едно си баба знае"...MidwinterSun написа:Ама естествено, че може. Но хората това го говорят (в повечето случаи) без реално да са имали досег до четец. Без да знаят за какво става дума. Т.е. с едностранчив опит. А на базата на едностранчив опит не е разумно да правиш предположения относно нещото, с което не си запознат.
Че не е ненужен- не е. Всъщност е доста полезен и удобен.ники написа:Ненужна гъзарийка ми се вижда.
Но на мен ми убива голяма част от удоволствието от четенето, за което явно ще бъда линчувана
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
А аз не знам ти как прецени, че аз в поста си реферирам конкретно към теб. Мисля, че достатъчно ясно си личи, че говоря общо за ситуациятаЕр Малка написа: Не знам как прецени едностранчивия ми опит

-
Ер Малка
- Вазов
Общо в ситуацита, като опре до нещо подобно, който не се радва на модерната технология, значи или не е наясно с нея, или е набор на баба ми. Тъпо е това, защото всеки си има различен вкус. На някой му харесва да му мирише на хляб, но автоматично става еди-какъв-си, само защото друг е открил чудото на плодолечението...
Не съм отрекла ползата от четците, не отхвърлям възможността и някой ден да си купя такъв. Точните ми думи бяха "...за мен тези неща помрачават удоволствието от четенето." Защото е така.
Не виждам защо това трябва да се прави на въпрос. Отказвам се да се обяснявам и да споря повече, le точка.
Не съм отрекла ползата от четците, не отхвърлям възможността и някой ден да си купя такъв. Точните ми думи бяха "...за мен тези неща помрачават удоволствието от четенето." Защото е така.
Не виждам защо това трябва да се прави на въпрос. Отказвам се да се обяснявам и да споря повече, le точка.
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
- Курс: трети
Бих си го взела, за да си използвам законите, без да ми се налага да купувам нови и нови и да следя промените в ДВ
Иначе сигурно е яко да го наблъскаш с 200 милиона книги, но и на мен ми харесва традиционният начин
Не ми е приятно да чета и от компютър или да "слушам" книги, или да ми ги прожектират на тавана и т.н. Сигурно един ден ще си взема такова - то ясно, че е направено да не изморява очите и т.н. - обаче пък сега точно нямам нужда 
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Между другото, за законите приложението му не е най-удобното. Нали и аз си го взех с тази цел частично. Когато боравиш със закон, ти трябва да навигираш лесно между страниците, защото законът си се явява един вид справочник. А четецът донякъде затруднява това, да не говорим, че с някои модели си е направо невъзможно. Ще ти върши работа по упражнения и лекции, още повече, че е по-удобно да носиш един четец, отколкото 3 кодекса. Но за изпити ще ти трябва книжното издание.

Щото четеш .pdf-и. Като започнат да публикуват законите в нормални формати за четци, ще ти е много по-лесно. Има я функцията за навигиране, просто pdf-ите съкват на четци.MidwinterSun написа:Между другото, за законите приложението му не е най-удобното. Нали и аз си го взех с тази цел частично. Когато боравиш със закон, ти трябва да навигираш лесно между страниците, защото законът си се явява един вид справочник. А четецът донякъде затруднява това, да не говорим, че с някои модели си е направо невъзможно. Ще ти върши работа по упражнения и лекции, още повече, че е по-удобно да носиш един четец, отколкото 3 кодекса. Но за изпити ще ти трябва книжното издание.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens