Някой ще кандидатства ли немска филология???
Модератори: svetlio.varna, Boromir
Някой ще кандидатства ли немска филология???
Аз уча в езикова гимназия и от 4 паралелки с немски език знам само 2 момичета,които ще кандидатстват за немска филология и бих желала да разбера има ли още желаещи за тази специалност.
-
ReeseMR
- В началото бе словото
- Специалност: Кандидат-Студент
- Курс: кандидат-студент
Re: Някой ще кандидатства ли немска филология???
Аз мисля да кандидатствам с немска филология, интересува ме какви са били миналогодишните балове ???
ами за миналогодишните не знам,но ми казаха че тази година ще се приема по-лесно,защото няма много желаещи за филологиите,а и нашият набор 93 не сме много...учителката на уроците ми каза,че на изпита трябва да изкарам минимум 4 за да влезна,така че балът не е много висок мисля...
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
- Курс: трети
Абе, кой ви ги говори тия глупости. Никой не може да знае колко лесно ще се приема, защото балът си го формирате вие, не преподавателките ви в училищата ви, дето не знаят какво приказват. На изпита трябва да изкараш колкото се може по-висока оценка. Може да стане така, че дори и 5-ца да изкараш, пак да не влезеш, защото другите кандидати да са с много по-висок бал от твоя. Можеш и с 3-ка да влезеш - всичко зависи от резултатите на всички кандидатстващи, без начение дали са 200 или 2000.
еми с 5ца няма как да не влезнеш,защото вече няма толкова желаещи да учат филологии.пък и като решавам тестовете от су са много трудни то германец ще се обърка даже ... така че аз разчитам на матурата повече.
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
- Курс: втори
То желаещите може да не са много,но я си представи, че някои не ги приемат първо желание (което не е немска филология) и накрая записват немска, което им е второ,трето и пр. желание и балът, който формират, е по-висок от твоя? Действително няма много желаещи за специалността и баловете не са толкова високи, но както каза Crippled Alice, зависи от резултатите на всички кандидатстващи. Давам пример с изпита по английски миналата година, на който се явих и аз. Беше лесен, съответно и оценките бяха по-високи от обичайното и балът за специалностите с английски се вдигна. Така че нищо не се знае. Откажете се от тънките сметки и на изпита направете това, което можете, пък от там нататък-каквото сабя покаже.
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
-
megy_mihovska
- В началото бе словото
Здравейте
Аз съм от Шумен и също ще кандидатствам немска филология в СУ. От езиковата тук само аз и още едно момиче ще кандидатстваме това, но нея това и е като резервен вариант. Познавам хора,които сега са първи курс и учат това и ми казаха, че повечето са влезли с матурата, даже почти всички и че желаещите за специалноста не са много. Въпреки това аз си избрах да уча това, защото езикът ми харесва и искам да продължа да се занимава с него. Относно мин.бал от миналата година - 14,7 е бил. Има подробна информация тук във форума за мин.балове за всички специалности, но не съм сигурна точно къде. Мисля, че трябва да е някъде из КСК 2011. Ще се радвам да се запозная с хора, които искат да учат същото. А колко от вас мислят да ходят на курс по немски юни месец?
за какъв курс става въпрос?
-
megy_mihovska
- В началото бе словото
става дума за едноседмичния курс 18-22 юни, който е специално за подготовка за изпита по немски
леле чак сега разбирам за този курс :Д ми аз специално няма да го посещавам,защото мисля че 2 години ходене на уроци и 5 години в училище са ми достатъчна подготовка.то може и с матурата по немски да се кандидатства.така че аз не съм сигурна дали ще ходя на изпита.зависи от оценката от матурата.
-
megy_mihovska
- В началото бе словото
ами и аз си мисля че съм подготвена за изпита, но искам да видя и изисванията на преподавателите,инъче относно матурата и аз и си мислех да не държа изпит, но в крайна сметка ще ми вземат по-високата оценка и така шанса ми е по-голям и заради това реших да се явя и на изпита. 
Не мисля,че са малко хората които искат да учат фолология.Особено за източните филологии и за скандинавистика,хора под път и над път.Не знам какъв е бил бала мин.год.,но до колкото ми е известно желаещи за немска ф-я май не са много.Поразрови се из форума от мин.год и ще си отговориш на въпроса.
Само добродетелността е богатство!
-
megy_mihovska
- В началото бе словото
кандидатстващите тази специалност миналата година наистина не са били много и точно заради това и балът е бил много нисък - минималният. Тази година предполагам, че пак ще е така. Но който си е подготвен няма да има проблеми.
а някой знае ли кои оценки се взимат като балообразуващи при кандидатстване с матурата?и оценката от матурата по 2 или 2,5 се умножава?
-
megy_mihovska
- В началото бе словото
Балът се сформира по следният начин:
Оценката от изпита x 3 или оценката от матурата x 2 + оценката от матурата
Тоест ако кандидатствате с матура се умножава все едно x 3
Оценката от изпита x 3 или оценката от матурата x 2 + оценката от матурата
Тоест ако кандидатствате с матура се умножава все едно x 3