Denislav, да кажеш "от това зависи бъдещето ни" е малко пресилено, не мислиш ли ?
Иначе те разбирам, аз също почвам да се притеснявам. С приближаването на изпита съвсем.. да идва, че да минава, хаха
Модератори: svetlio.varna, Boromir
+1. Една патка се притеснявала за изпита си по журналистика. Притеснявала се ден , два ... и накрая се озовала в тава със сладко-кисел сос.alminatora написа:Дениславе, твоето притиснение ми е наистина непонятно
Аз също ще се явявам на изпит по журналистика, но по-скоро за ташак, отколкото сериозно. Не съм учил и един ден специално за този изпит, нямам и намерение да уча, но си мисля, че все ще изкарам над 5.00 в неделя.
Просто самото естество на изпита е такова, че ти се предлага огромна свобода на действие и ако писането ти се отдава, не би трябвало да имаш почти никакъв проблем.
Пък и в крайна сметка това е само предварителен изпит - ще има още един.
Аз лично се готвя за Право, като уча яко единствено по история - по БЕЛ смятам да уча единствено в седмицата след Журналистиката и отново съм оптимист, че оценката ми ще е над 4.50 и въобще няма да се явявам на редовен.
За историята ми идва малко стрес, но пък със страх и притиснение нищо не се постига - виж със самочувствие и увереност - доста.
Спокойствието ми идва от представата, която успях да си изградя за изпитите в СУ - тук не се тества способността на кандидата да заучава фрази, а да интерпретира хуманитарни проблеми, да ги поставя в контекст и да разсъждава умело върху изпитната тема.
В този ред на мисли, особено за Журналистиката и БЕЛ-а, за всеки кандидат би било в пъти по-полезно да прочете някоя книга, отколкото да учи теми наизуст.
Все пак, допускам, че може да греша жестоко и действителността да е друга, но ще видим. Оптимист съм