[КСК 2012] Журналистика и ВО

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
Geri.A
Форумозавър Рекс
Специалност: ВО
Курс: първи

Re: [КСК 2012] Журналистика и ВО

Мнение от Geri.A »

alminatora, харесва ми спокойствието ти! :D
Denislav, да кажеш "от това зависи бъдещето ни" е малко пресилено, не мислиш ли ? :? В България това, с което ще се занимаваш в бъдеще, много зависи от късмета, а не от това, което си учил в унито.. парадокс, но именно това ме *успокоява* малко или много..
Иначе те разбирам, аз също почвам да се притеснявам. С приближаването на изпита съвсем.. да идва, че да минава, хаха :)
Когато тя беше склонна, той не искаше. Когато той пък искаше, тя се дърпаше. А когато и двамата искаха, се спусна завесата!
Аватар
sunny.v.b
Форумозавър Рекс
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от sunny.v.b »

Аз пък съм на моменти. Днес се притеснявам, утре - не... Но се надявам в деня на изпита да не се панирам, обикновено успявам да съм спокойна повреме на изпитите, но... ще видим. И на мен госпожата, която ми проверяваше есетата ми каза да чета книги вместо да следя всеки ден всички новини, което си ме поуспокои доста. Дано се справим добре :)
"..вечно и свето е само мъртвото,
живото живее в грях."

One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day
Аватар
Dimitur__
В началото бе словото
Специалност: бъдещ журналист
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от Dimitur__ »

alminatora написа:Дениславе, твоето притиснение ми е наистина непонятно :D

Аз също ще се явявам на изпит по журналистика, но по-скоро за ташак, отколкото сериозно. Не съм учил и един ден специално за този изпит, нямам и намерение да уча, но си мисля, че все ще изкарам над 5.00 в неделя.

Просто самото естество на изпита е такова, че ти се предлага огромна свобода на действие и ако писането ти се отдава, не би трябвало да имаш почти никакъв проблем.

Пък и в крайна сметка това е само предварителен изпит - ще има още един.

Аз лично се готвя за Право, като уча яко единствено по история - по БЕЛ смятам да уча единствено в седмицата след Журналистиката и отново съм оптимист, че оценката ми ще е над 4.50 и въобще няма да се явявам на редовен.

За историята ми идва малко стрес, но пък със страх и притиснение нищо не се постига - виж със самочувствие и увереност - доста.

Спокойствието ми идва от представата, която успях да си изградя за изпитите в СУ - тук не се тества способността на кандидата да заучава фрази, а да интерпретира хуманитарни проблеми, да ги поставя в контекст и да разсъждава умело върху изпитната тема.

В този ред на мисли, особено за Журналистиката и БЕЛ-а, за всеки кандидат би било в пъти по-полезно да прочете някоя книга, отколкото да учи теми наизуст.

Все пак, допускам, че може да греша жестоко и действителността да е друга, но ще видим. Оптимист съм :)
+1. Една патка се притеснявала за изпита си по журналистика. Притеснявала се ден , два ... и накрая се озовала в тава със сладко-кисел сос. :flower:
http://www.facebook.com/profile.php?id= ... ef=tn_tnmn
Левски & Челси до смърт !
Аватар
shannna
В началото бе словото
Специалност: -
Курс: кандидат-студент

Мнение от shannna »

Аз пък се бях панирала като кашкавал още преди месец. Реших, че искам да следвам журналистика преди година и много се надъхах. Писах есета, четях вестници. Отидох на кандидатстудентски курс, видях и притеснението заебах. По-добре да отидеш и да се изложиш, но да излезеш с гордо вдигната глава (.... Yeah!), отколкото за едното местенце във факултета да станеш паниран кашкавал или печена патка. Но ако притеснението ви кара да се чувствате по-добре подготвени, ще се разочаровате много. Да не говорим пък за заучени фрази и тъй нататък...
Аватар
Enough
В началото бе словото

Мнение от Enough »

Тъй като след два поредни опита не успях да се свържа с информационния център на университета ще задам въпроса си тук.
Прочетох противоречива информация за устния изпит, а именно че е предназначен само за редовната форма на обучение. Това е информация, която засякох някъде из сайта на университета, противоречаща на твърденията във форума. Къде е ключът от палатката за тази дупка в информацията, която ми трябва ? Лично за мен устния изпит ще е неудобство .. 2 дни път и 1200 километра.
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Балообразуването е едно и също и за редовно, и за задочно, т.е. трябва си устен изпит.
Вероятно някъде си прочел, че няма да има устен изпит на първата изпитна сесия, а ще е във втората изпитна сесия.
Или казано по друг начин, явяваш се на писмен изпит в първата сесия, взимаш го и те допускат до устен, на който ще се явиш във втората изпитна сесия, тъй като в първата няма.

П.П. Преди първата изпитна сесия беше предварителни изпита, а втората - редовни изпити. И явно от тук идва объркването за устния, че ще е само редовната сесия, а не, че е само за кандидатстващите редовно обучение.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Аватар
redempion
В началото бе словото
Специалност: История и философия

Мнение от redempion »

Скъпи (може би ) бъдещи колеги , наистина ли ето на тази страница > http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... aniya_2012 трябва да излязат разпределенията по залите , понеже още не са ..?!
If it ain't fun , don't do it! :)
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Спокойно, до петък ще излязат.
И да, на нея някъде ще пише.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
troll
В началото бе словото

Мнение от troll »

Най-точният линк мисля че е този http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... rva_sesiya

Разпределенията за физиката, философията и пеенето вече са качени. Дали има шанс и журналистиката да я качат днес?
...and though the words sound steady, something empty's within 'em.
Аватар
sunny.v.b
Форумозавър Рекс

Мнение от sunny.v.b »

Качени са вече :)
живото живее в грях."

And we all look away
It's just another day
Аватар
Enough
В началото бе словото

Мнение от Enough »

зала 292 ... Съдбоносната зала .. сборът на числата е 13 <3 Успех на всички колеги хаха ^^. Вече изпитвам изпитната треска
troll
В началото бе словото

Мнение от troll »

Аз ще съм в зала 21 и ще сме 35 човека. Което явно е добре имайки предвид, че ще има зали с по 100 човека вътре...
...and though the words sound steady, something empty's within 'em.
Аватар
sunny.v.b
Форумозавър Рекс

Мнение от sunny.v.b »

Аз съм в стая със 100 човека :Х :) 272
живото живее в грях."

And we all look away
It's just another day
Аватар
redempion
В началото бе словото
Специалност: История и философия

Мнение от redempion »

Аз също ще съм в зала 272 северно крило :) :D::DD
Това е най-голямата зала . В нея най-много време прекарват студентите , които учат Право и МО. :)
If it ain't fun , don't do it! :)
Аватар
sunny.v.b
Форумозавър Рекс

Мнение от sunny.v.b »

Хихи, поне някой съфорумник ще има сред тези 100 човека :D
живото живее в грях."