[КСК 2012] Журналистика и ВО

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
Dimitur__
В началото бе словото
Специалност: бъдещ журналист
Курс: друг
Обратна връзка:

Re: [КСК 2012] Журналистика и ВО

Мнение от Dimitur__ »

Георги Герасимов написа:Убеден съм, че тя няма да се убеди ако вече си има изградено мнение по въпроса, колкото и клипа да изгледа :) По-добре се съсредоточи върху нещо по-действително и доказано, особено ако имаш интерес да го вкараш в есето ;)
Ще си вкарам въображението в есето, друго няма :Д пък относно изграденото мнение, имало е изградено мнение, че Земята е плоска... то к'во зе че стана .. :shock:
http://www.facebook.com/profile.php?id= ... ef=tn_tnmn
Левски & Челси до смърт !
Аватар
luiza__
В началото бе словото

Мнение от luiza__ »

Хей :) И аз вече се записах за предварителния и тръпна в очакване. Все още няма разпределение по залите, нали? А аз веднага след журналистиката съм и на изпит по философия.. Само се надявам да не пресъхне изворът словесен :D
Последното есе, което писах, беше на тема "Бонус", така че си мисля, че не трябва да подценяваме и тази тема като възможна. Бих се радвала да се падне нещо от порядъка на "Цензура" и т.н. Иначе не мисля да залагам особено много на изобразяване на политическата картина у нас и едва ли не възпроизвеждане на заучени журналистически фрази. Смятам, че е важно да си запознат с политическата действителност, но в крайна сметка е по- важно тълкуването и разнищването на тази действителност, а не буквалното и предаване на белия лист.. Мм общо взето съм доста раздвоена на тази тема, не съм съвсем сигурна в това, което казвам :D Надявам се след предварителния, когато видя оценката и възможностите си, да ми се поизбистри съзнанието :)
troll
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от troll »

Между другото да попитам; абсолютно всяка дума в есето ли трябва да е на кирилица? Например мога ли да напиша "ACTA" вместо "АКТА" ?
...and though the words sound steady, something empty's within 'em.
Аватар
Christopher
Пишете, о, братя
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори

Мнение от Christopher »

troll написа:Между другото да попитам; абсолютно всяка дума в есето ли трябва да е на кирилица? Например мога ли да напиша "ACTA" вместо "АКТА" ?
Разбира се, че може да пишеш и на латиница..
Public relations and Advertising..
brasence
Постоянно присъствие
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от brasence »

Почнеш ли обаче да го пишеш по един начин, не можеш да го сменяш повече....
КН правеж

"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
Аватар
bobka
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от bobka »

Имам един страничен въпрос - някой знае ли дали до ФЖМК има някакво хотелче (с прилични цени)??
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

Надали ще намериш хотел на прилични цени в центъра на София, особено до Паметника на Васил Левски :) По-вероятно е да намериш квартира някъде там за някакви средни пари, но пак е скъпо...
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
Аватар
Mirsenstein
В началото бе словото

Мнение от Mirsenstein »

Прекрасни хора, знаете ли за какво се замислих... Тъкмо се радвах, че изпитът е в 9, а не в 8, и няма да трябва да ставам още по-рано, а то се оказа, че точно на 25 сменят времето...
А изпитът по литература е на 1ви Април... Абе голям майтап тая година! :mrgreen:
To make a prairie it takes a clover and one bee,—
One clover, and a bee,
And revery.
The revery alone will do
If bees are few.
Аватар
redempion
В началото бе словото
Специалност: История и философия
Курс: първи

Мнение от redempion »

Такъв ни бил късметът , но ще се справим . :D :)
If it ain't fun , don't do it! :)
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Обратна връзка:

И при нас се получи същото миналата година :) Не е страшно ;)
Denislav
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Denislav »

Може да ви прозвучи странно ,но да питам само аз ли дявол го взел съм адски притеснен и паникьосан буквално ,заради изпита. Той е неделя ! Тая неделя.. още няма разпределение по зали ,което също ме кара да се тревожа . От два дена пиша есета ,за да си изчистя стилистичните грешки и си замислям някакви фрази,които са универсални и може да се използват,но пак си е страшничко.Звучи смешно момче на 19 години,високо 1.92 да е притеснено като ученичка в първи клас ,но от това зависи бъдещето ни ..
И понеже идните дни няма да имам интернет искам да благодаря на всички,които отговаряхте търпеливо на въпросите ни.
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Обратна връзка:

Пак заповядай ;) Нормално е да се притесняваш, както сам каза - от това как се представиш сега зависи малко или много какво ще правиш занапред. Но така или иначе това в един момент осъзнаваш, че е просто един изпит - поредният. Така че не го мисли толкова, не разчитай на заучени фрази и просто напиши какво мислиш по въпроса :)

Успех на всички! :salute:
Аватар
tsvetti
В началото бе словото

Мнение от tsvetti »

Случайно някой да знае дали ще пуснат разпределението по зали и в сайт на СУ ? :)
Човекът е едно дълго изречение, написано с голяма любов и вдъхновение, но пълно с правописни грешки !
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

redempion написа::D Със сигурност ще ни е нужен много по-голям успех на устния изпит , отколкото на писмения ! И за жалост не всичко зависи само и единствено от нас..
като видите какви смешници ще ви разпитват на писмения ще съжалявате, че изобщо сте се притеснявали :)
Четете новините, създавайте си свои аргументи за случващото се.
Друго не се иска. :)
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
alminatora
В началото бе словото
Специалност: Право

Мнение от alminatora »

Дениславе, твоето притиснение ми е наистина непонятно :D

Аз също ще се явявам на изпит по журналистика, но по-скоро за ташак, отколкото сериозно. Не съм учил и един ден специално за този изпит, нямам и намерение да уча, но си мисля, че все ще изкарам над 5.00 в неделя.

Просто самото естество на изпита е такова, че ти се предлага огромна свобода на действие и ако писането ти се отдава, не би трябвало да имаш почти никакъв проблем.

Пък и в крайна сметка това е само предварителен изпит - ще има още един.

Аз лично се готвя за Право, като уча яко единствено по история - по БЕЛ смятам да уча единствено в седмицата след Журналистиката и отново съм оптимист, че оценката ми ще е над 4.50 и въобще няма да се явявам на редовен.

За историята ми идва малко стрес, но пък със страх и притиснение нищо не се постига - виж със самочувствие и увереност - доста.

Спокойствието ми идва от представата, която успях да си изградя за изпитите в СУ - тук не се тества способността на кандидата да заучава фрази, а да интерпретира хуманитарни проблеми, да ги поставя в контекст и да разсъждава умело върху изпитната тема.

В този ред на мисли, особено за Журналистиката и БЕЛ-а, за всеки кандидат би било в пъти по-полезно да прочете някоя книга, отколкото да учи теми наизуст.

Все пак, допускам, че може да греша жестоко и действителността да е друга, но ще видим. Оптимист съм :)
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”