Размисли и Страсти '12: Мила Юхууу!!!

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Заключено
Angel_N
Форумно зомби
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: Размисли и Страсти '12: Мила Юхууу!!!

Мнение от Angel_N »

Какво мислиш за Япония?

Какво мислиш за Анимето и Мангата?
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Хора, много исках тази вечер да отговоря на всички въпроси, но много ми се спи, така че ще го оставя за утре :)
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Курс: втори

Мнение от Lord »

Лека!
Другите неща не каза дали са ти харесали...
Песента е чудна, но още не съм гледал филма.
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Търговецът на кристал написа:Обаче, Мила, трябва да ти кажа, че тая седмица влизайки във форума, първо проверявам за нови отговори тази тема.
От филмите съм гледала малко над 2/3 и трябва да ти кажа, че си право в десятката с всяко едно заглавие, което съм гледала и с което си асоциирала даден форумец. Като личност, като енергия/аура/бла-бла-бла. Просто не мога да не го отбележа. Не знам дали съм разправяла тук, но "Огледало с две лица" е филм, който много обичам. И на моменти съм се чувствала точно като героинята на Барбра, а нея пък колко я обичам...

Само един цитат от него, че не можах да се сдържа, много ми е любим:

Rose: - l have dreamt about this moment from the first day we met. l've played out what you'd say and what you'd think a million times. But you were better in my head. [...] lt's not you, it's me. l don't feel anything. lsn't that great? l didn't think l was good enough.
Alex: - Oh, but you are!
Rose: - l know! But Alex, you're not good enough for me.

Мда. Филмът е страхотен и тоооолкова се радвам, че си се сетила за него във връзка с мен (и накрая завършва с "Nessun dorma"). Няма да досаждам с въпроси сега, че ти и без това си имаш, само да вметна, че "Фантомът..." наистина беше голямо разочарование. Много постно и наивно разказана история със смотан и захаросан финал. Като цяло просто те оставя много индиферентен. :?
Абе, Барбара си е Барбара.
А финалът с операта всъщност беше една от причините :)
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

inc написа:1. Кога за последно някой ти подари цветя преди днес?
На 2ри март една приятелка дойде у нас с бутилка вино и цветя :) Защото "по телефона звучеше все едно имаш нужда от бутилка вино и цветя"
2. Посочи топ 3 на най-досадните/дразнещи/смущаващи въпроси от всичките издания на РиС с теб.
Поразгледах темите, ама не нещо не мога да съм сигурна. Дразнят ме простотии от типа "Яйцето или кокошката", но те ме дразнят принципно.
3. Би ли участвала активно в другите размисли (ако някой ден просъществуват пак)?
I don't think so, I am too old for that
4. Разгледай колекцията си от разделители. Покажи ни 3-те най-шантави. А би ли използвала някой от тях дори с риск да го повредиш, изгубиш и т.н.?...
Нямам "шантави", повечето са си от книжки, имам един от финландия, един щанцован от Уинчестър и май това е по-особеното.
5. Средно по колко време прекарваш вкъщи на ден? А каква част от това време оползотворяваш активно?
Ами зависи кога се прибирам, но активно... не знам какво имаш предвид да го оползотворям, но вероятно е твърде малко.
6. Ще дойдеш ли на 24-ти? :mrgreen:
Имам причини да се колебая, но вероятно ще се наложи да дойда
7. С какво усещане те остави "Страхът на мъдреца"?
Носталгично, тъжно, замечтано...
8. Знаеш ли колко Миевил напомня на Геймън!?
Никаква идея :)
9. Предпочитано заглавие на Пратчет?
Истината, Пощоряване, Опаричване са ми любимите. Харесвам много и Петият слон и другите за стражата
10. Коя е типичната глезотия, която не трябва никоя жена да си спестява? Мммм, може би да има повече чанти, отколкото са й необходими, да си направи прическа и да си сложи червило и спирала сутрин, въпреки че няма да излиза...
11. Коя е панацеята за теб?
Спането; напоследък всичко лекувам със спане - от внезапен пристъп на огорчение до главоболие.
12. Колко най-дълго си изкарвала без гости откакто си в тази си квартира?
Мисля, че около две седмици.
13. Дай топ 5 на заведенията, които ти е най-приятно да посещаваш напоследък (колкото и да не си барманка... или пък беше баровка?)?
15. Какво притежаваш ти, което сестра ти няма? (Не говоря за материални блага.)
Диполоматичност.
16. А обратното: какво има тя, което ти - не?
Упорство
17. Дай топ 5 на нови форумни лица (разбирай от последната година), които са те очаровали с нещо и са те спечелили. Ако не ти идва твърде лично, можеш да посочиш и с какво/защо. :wink:
Ъъъъ, честно да ти кажа изгубила съм сметка с кого кога съм се запознала.
18. С кого би предпочела да си поприказваш на дълго и широко за убиване на време с ФФФ или с Кристо? :drunken: Бих предпочела да не се налага да избирам!
19. Хайде да идем скоро на театър!
Ами хайде!
20. Опитвала ли си и харесваш ли шоколадите на Ераклеа?
Да, пробвала съм почти всички. Най-харсвам бисквитената лъжичка :)
21. Сравни разни форумци със следните корици:
Без захар - Blood Countess
Аз, Бойко - Кристо
9 зайци Търговецът
Признанието мхмм, всички форумни прависти накуп
Елегантността на таралежа KeineSonne
Хиляди сияйни слънца
Самотата на простите числа Момичето на корицата винаги ми е приличало на Болейн
Някои особености на саламовидните кучета
Никога, никъде, никой Плазмодий, заради склонността към нощни разходки
Лявата ръка на мрака Боромир
Каубои и извънземни
Трима души на бумел Митко, Манолов и ФФФ
Лицето ти утре
Музей на невинността форумна среща :)
Аксолотъл прегазен на пътя
Гордост и предразсъдъци и зомбитаDasErste
Тайната на семейство Рей Фак
Ако искаш да си легнеш с мен ... сготви ми Иво
Законът на трите отрицания ъъъъъъъъъъ
На юг от границата, на запад от слънцето

Не за всички имам асоциации, просто не се получава...

Angel_N написа:Какво ти е мнението за децата и родителството?
Много, много щекотливо.

Angel_N написа:Какво мислиш за Япония?

Какво мислиш за Анимето и Мангата?
Не съм голям фен на нито едното от трите, но напоследък открих, че харесвам суши.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Dr Dulcamara написа:
Мила написа: ...
2. Как преценяваш клаузата в договор между издател и автор, задължаваща последния да не публикува поне десет годии по същата тема при друг издател?
Досега не съм попадала на такава клауза, може би става дума за научни публикации? Ако е така има някаква логика, особено с оглед на това, че научните публикации често се случват през университет или друга институция. ...
Ставаше дума за учебници, а издателство беше частно, голямо и известно. След неколкократни "сблъсащи" се отказах да им сътруднича. Не разбирам, защо би имало лгика за подобни изискания.
О, ами защото инвестицията в един учебник е огромна, а преподавателите, които го избират се осланят на авторския колектив. За да има някаква възвращаемост на инвестицията, учебникът трябва да е в употреба поне 3-4 години, да се купуват нови бройки, а ако авторът всяка година пише по-един учебник не е сигурно кой ще бъде предпочетен.

Стари книги:
Тук навярно ще навляза в друга територия, но мисля, че и издателите могат да играят важна роля. Убеден съм в ценността на старите книги както по отношение на художествената, така и на техническата и на научна литература. Много хора притежават големи билиотеки с такива книги, те заемат заемат огромни пространства и много често се похабяват. Малка част от тях са им много скъпи, но по-голямата - просто ценят и биха се разделели с нея, ако имаха алтернатива да ги четат.

Не мисля така, все още хартията се счита за най-добрия и най-дълготраен архив
1. Може ли да се очаква, че издателите ще проявят интерес към старите книги, ще ги сканират, ще създадат файлове в подходящ (векторен) формат и ще ги предложат за разпространение?
Своите книги - да, но едва ли може да се очаква за такива на други издателства.
2. Ако горното се развие, очаква ли се издателите да претендират за "нови" авторски права?
3. Интересуват ли се издателите от стари книги, които нямат "собственик" от гледна точка на авторските права?

Съмнявам се. Издателите могат да претендират върху правата за превод, оформление, осъвремняване на текста, но не и върху самото произведение. Иначе, да издателите се интересуват. За пример мога да дам луксозните поредици на "Труд", "Захарий Стоянов" и разни чуждоземски издателства, които са съставени изцяло от произведения, които са обществена собственост.
4. Правено ли е нещо подобно тук или в чужбина?
Навсякъде онлайн книжарниците, които искат да продават електронни книги пускат секция "безплатни", където са предимно такива с изтекли права. Иначе най-известните подобни инициативи са Google Books и Project Guthenberg

П.П.
Нали в моите "Р&С" преминахме на "ти"? Как ще я караме нататък?

Много ми е сложно това с "ти". Сега покрай работата ми се налага да общувам с бивши преподаватели и в едно изречение да им говоря на "вие" и на "ти", сменяйки формата със всяко следващо подчинено изречение...
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие
Специалност: Физика
Курс: завършил

Мнение от Dr Dulcamara »

Нови книги
Надявам се, че никога няма да престанат да се издават книги на хартия, каквито и грижи да създават те. Тук бих искал да Ви попитам за "новите" книги, които спокойно биха могли да съществуват наред с обичайните.
1. Развива ле се тенденция издателите да създават едновременно хартиен и електронен вариант на конкретна нова книга?
2. Говори ли се сред издателите за стандартизиране на форматите на електронните книги?
3. Обмислят ли издателите да създатат "живи" електронни книги, които да откликват на определени действия на читателите:
- извикване на изчерпателна бележка под черта;
- търсене на контекстна връзка с определени места в интернет;
- задействане на вградени изчислителни възможности за определени типове анализ на текста и/или интерпретация на математически изрази, написани от автора, и показването им в графичен вид (особено интересно за тахническата и научната литература);
- други подобни.

П.П.
Обещавам това да е последната група въпроси!
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

хелоуууу!

много харесах да видя себе си през твоите очи.. доколкото позволяват форумните игрички тип сравнения.
Благодаря ти :flower:
сега въпросчетата:

влюбена ли си?
как изразяваш чувствата си, когато ги осъзнаваш?
Някога болели ли са те устните от целуване?
а други части на тялото от други неща?.. :roll: :twisted:

Кой те разочарова?
Прощаваш ли? Какво и при какви условия не би простила?
сменяш ли приятелките си? Колко често? а разместваш ли им позициите (според близостта си с тях) вътре в 'групата' на твоите приятели?

Мъжете говеда ли са или са свине?
За какво са ни нужни въобще?
Искаш ли да имаш син? (какво име ще му дадеш?.. и обясни защо)

Колко носиш на алкохол?
а на студ?

Мислила ли си се изнесеш от тая държава?
Къде другаде би живяла?

обичаш ли плюшени зайчета?
дай си телефонния номер, че да ти пратя изненадващ смс :mrgreen:
la douleur exquise
Angel_N
Форумно зомби

Мнение от Angel_N »

Напиши едно малко стихотворение от 2 куплетчета за шоколада.
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Dr Dulcamara написа:Нови книги
Надявам се, че никога няма да престанат да се издават книги на хартия, каквито и грижи да създават те. Тук бих искал да Ви попитам за "новите" книги, които спокойно биха могли да съществуват наред с обичайните.
Единствената причина, поради която хартиените книги могат да изчезнат някога е ако има криза с ресурсите. Истината е, че книгите не са много "еко" (макар че производството на книги е (може би се лъжа за процента, информацията ми е стара) едва 17% от световния разход на хартия).

1. Развива ле се тенденция издателите да създават едновременно хартиен и електронен вариант на конкретна нова книга?
Да разбира се. В сайта на amazon например една книга може да бъде закупена в няколко различни варианта - paperback, hardcover, електронно издание...
2. Говори ли се сред издателите за стандартизиране на форматите на електронните книги?
Мхм, по-скоро не. В България предимно се използва .epub, но според мен е защото amazon не е много навлязъл и kindle-a не е толкова масово използван четец, колкото в цивилизованите държави :mrgreen:
3. Обмислят ли издателите да създатат "живи" електронни книги, които да откликват на определени действия на читателите:
- извикване на изчерпателна бележка под черта;
- търсене на контекстна връзка с определени места в интернет;
- задействане на вградени изчислителни възможности за определени типове анализ на текста и/или интерпретация на математически изрази, написани от автора, и показването им в графичен вид (особено интересно за тахническата и научната литература);
- други подобни.

Позволявам си да отговоря направо с едно клипче:

Естествено, далеч съм от мисълта, че ipad е бъдещето на подобни книги, боже опази, но тенденцията, идеята, вече я има. Сега остава да видим докъде ще ни доведе :mrgreen:
П.П.
Обещавам това да е последната група въпроси!

Е, не, на мен върпосите са ми много интересни :)
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

fak написа:хелоуууу!
Хааай!

много харесах да видя себе си през твоите очи.. доколкото позволяват форумните игрички тип сравнения.
Благодаря ти :flower:
сега въпросчетата:

:mrgreen: :) много се радвам
влюбена ли си? както казах и по-рано - не, в момента съм по-невлюбена от всякога
как изразяваш чувствата си, когато ги осъзнаваш? - неадекватно, за съжаление
Някога болели ли са те устните от целуване? - о, да, best feeling ever
а други части на тялото от други неща?.. :roll: :twisted: ми боляли са ме краката от седене права на работа, и ръцете и гърба от местене на кашони книги и други такива :mrgreen:

Кой те разочарова? прекалено много хора, но вината за това е само моя - винаги подхождам с огромни надежди и очаквания
Прощаваш ли? Какво и при какви условия не би простила? какъв хубав въпрос! Прощавам да. Почти винаги. Не мисля, че има нещо, което не мога да простя... стига тая моя прошка да не остане в празното пространство, ей така "Аз ти прощавам, а ти продължавай да ме нараняваш и да си правиш каквото искаш". Преди постъпвах по този начин и много, много съжалявам, можех да си спестя много от емоционалния багаж, ако бях малко по-умна (в житейския смисъл).
сменяш ли приятелките си? Колко често? а разместваш ли им позициите (според близостта си с тях) вътре в 'групата' на твоите приятели? Не мисля, не обичам да се отказвам от хората и правя всичко по силите си. Напоследък обаче се уча to let go.

Мъжете говеда ли са или са свине? От Иринка научих прекрасната дума "чворове" и я намирам за доста точна...
За какво са ни нужни въобще? Ами на мен лампата ми е много високо и ми трябва някой висок да я смени. Иначе могат да мъкнат разни неща, някои правят хубави палачинки... а го има и проблемът с децата, за онези които искат такива.
Искаш ли да имаш син? (какво име ще му дадеш?.. и обясни защо)
Ъм, не държа изобщо на идеята да имам деца, така че не съм мислила дали искам или не. Името ще е нещо царско - Калоян, най-вероятно.
Колко носиш на алкохол? Много зависи от алкохола и компанията
а на студ? Тц, изобщо.

Мислила ли си се изнесеш от тая държава? Мислила съм, то кой ли не е мислил... ама надали.
Къде другаде би живяла? Бора-бора :mrgreen:

обичаш ли плюшени зайчета? изобщо не обичам плюшеняци
дай си телефонния номер, че да ти пратя изненадващ смс :mrgreen: ти мани, ама аз през нощта получих смс, точно след като пуснах тоя пост... ама не беше форумен. Както и да е, пиша ти ЛС
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Angel_N написа:Напиши едно малко стихотворение от 2 куплетчета за шоколада.
Ахаха, ама защо все ме карат да пиша нещо в тия теми? Хич не съм по поезията... и все пак:

Шоколад
и то с бадеми, ах!
Или пък със крем -
целият за мен!

Със бутилка вино и със филм,
страшно тъмно е навън,
но нали си имам шоколад
у дома съм си рахат!
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие
Специалност: Физика
Курс: завършил

Мнение от Dr Dulcamara »

Благодаря, Мила!

Беше ми много интересно!

http://www.youtube.com/watch?v=TH3kYjwE_fw
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Човек, ма ти и хайку прописа :lol:
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Тва не е хайку, има много срички :mrgreen:
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”