[КСК 2012] Журналистика и ВО
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- redempion
- В началото бе словото
- Специалност: История и философия
- Курс: първи
Re: [КСК 2012] Журналистика и ВО
If it ain't fun , don't do it! 
- dessie
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Нека първо ни допуснат до устния
За подготовката на останалите не знам, но моята се оказа много слаба.
Миналата седмица споменах на учителката ми по литература, че ще ходя на изпита по журналистика и тя предложи да ми провери някое есе.Думите и бяха: "Написала си чудесно есе, но ученическо, а не журналистическо." Е,поне правописа и пунктуацията са ОК
Нещо, което ми каза за журн. есе е, че трябва да е от трето лице, а във форума чета съвсем различни коментари.. Лошо е да си обезверен преди изпит, остава ми само да си стискам палци да имам късмет с проверяващия, този извод си направих. 
"Такъв е животът." - казал клоунът през сълзи и си нарисувал усмивка.
-
Denislav
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Наистина,някой знае ли дали е добре да пишем в трето лице,или може и в първо ?dessie написа:Нека първо ни допуснат до устнияЗа подготовката на останалите не знам, но моята се оказа много слаба.
Миналата седмица споменах на учителката ми по литература, че ще ходя на изпита по журналистика и тя предложи да ми провери някое есе.Думите и бяха: "Написала си чудесно есе, но ученическо, а не журналистическо." Е,поне правописа и пунктуацията са ОК
Нещо, което ми каза за журн. есе е, че трябва да е от трето лице, а във форума чета съвсем различни коментари.. Лошо е да си обезверен преди изпит, остава ми само да си стискам палци да имам късмет с проверяващия, този извод си направих.
- dessie
- В началото бе словото
Christopher написа:Абсолютно свободна си да пишеш както сама си прецениш..в което лице и време пожелаеш..можеш да се въплътиш в каквото пожелаеш, това е може би най-свободният изпит в СУ..dessie написа:Ако решим да пишем разказ, в какво лице трябва да се пише?Можем ли да се въплатим в нещо или някого и да пишем от първо лице,или трябва да пишем в трето лице?
"Такъв е животът." - казал клоунът през сълзи и си нарисувал усмивка.
- Dimitur__
- В началото бе словото
- Специалност: бъдещ журналист
- Курс: друг
- Адрес в галерията на СУ: http://forum.uni-sofia.bg/gallery/dimiturrr
- Обратна връзка:
Честит празник на всички дами и весело ! 
- winttterrr
- В началото бе словото
Не се притеснявайте! Смятам, че на 25 ще трябва да покажем какво можем - кой какъвто стил има на писане, маниер, стига да е убедителен и информиран.Оценката е субективна най-вече, така че дано проверяващите са благосклонни..
- DDimitrinaa
- В началото бе словото
- Специалност: Книгоиздаване
- Адрес в галерията на СУ: -
Добър вечер! 
Въпреки че е рано, ще попитам. Някой знае ли кога излизат разпределенията за изпитите по зали и къде можем да проверим?
Въпреки че е рано, ще попитам. Някой знае ли кога излизат разпределенията за изпитите по зали и къде можем да проверим?
You, you may say. I'm a dreamer, but I'm not the only one. :}
- redempion
- В началото бе словото
Може да провериш в сайта на СУ , може би 2 дни преди изпита ...чрез входящия си номер или ЕГН . 
- Christopher
- Пишете, о, братя
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: втори
Даже и по-рано излизат разпределенията, всичко е направено много удобно и подробно ви е обяснено как да стигнете до там, където сте разпределени..redempion написа:Може да провериш в сайта на СУ , може би 2 дни преди изпита ...чрез входящия си номер или ЕГН .
Public relations and Advertising..
здравейте искам да ви попитам има ли начин от преминаване от задочна форма на обучение в редовна форма ? имам странично занимание което за момента ми върви добре , но примерно ако след 1-2 години се откажа от него мога ли да премина от задочно в редовно обучение ?
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Курс: втори
- Обратна връзка:
От чисто административна гледна точка има такава възможност, която дори не е особено трудна - иска се определен успех от предходните семестри и заплащането на някаква такса, която може да стигне стойността на една пълна семестриална такса (не знам в този случай ли беше това или в обратния - от редовно в задочно).
Тук следва обаче да се отбележи, че всяка година отделният факултет отпуска даден брой места за именно такива премествания. И тук до колкото знам в нашия факултет местенето не е особено лесно. Не знам подробности но може би не е хубаво да рискуваш с идеята да се преместиш после някога
Тук следва обаче да се отбележи, че всяка година отделният факултет отпуска даден брой места за именно такива премествания. И тук до колкото знам в нашия факултет местенето не е особено лесно. Не знам подробности но може би не е хубаво да рискуваш с идеята да се преместиш после някога
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
- DDimitrinaa
- В началото бе словото
- Специалност: Книгоиздаване
- Адрес в галерията на СУ: -
Благодаря за отговора. 
You, you may say. I'm a dreamer, but I'm not the only one. :}
Хеей ^_^ Някой да ме успокои и да ми каже, че не чете вестници и не следи новините всеки ден и въпреки това вярва, че ще успее (: Слънчев ден нищо, че слънцето се скри вече.
... а колко е очарователен хаосът на пеперудите <3
- redempion
- В началото бе словото
Не чета вестници , а новините ги следя понякога . И да - вярвам ,че ще успея.
Имам надежда ! (чета книги)