Можеш.Единствено на упражнения си длъжен да ходиш и почти винаги можеш да се разбереш със съответния асистент да ходиш в друг час, ако въпросният не ти е удобен.3 упражнения седмично по 2 часа имаш.Kailn.Georgiev написа:Здравейте!
Имам един въпрос, който ме тормози от няколко дни и се надявам да ми помогнете.
Решил съм да уча Право, но се колебая дали да е редовно или задочно. Мисля, че добре се подготвям и ще успея да влезна редовно, но не знам как стоят нещата и се надявам вие да споделите. Вие, които сте записали Право редовно, имате ли време за работа? И ако не е проблем, споделете с каква работа сте се захванали. Имате ли възможност да отсъствате от лекции или се налага да присъствате на всяка една? Аз неминуемо ще трябва да работя и много се чудя дали ще съумея да работя и да съм редовен студент (и нямам предвид да раздавам флаери за по 1-2 часа на ден). И от друга страна, ако влезна задочно, много ли ще изостана в сравнение с редовния студент? И дали правят проблем ако си от задочните, а ходиш на някои от лекциите при редовните? Много се надявам да споделите от вашия опит и да ме посъветвате.
Благодаря предварително!
[КСК 2012] Кандидати за Право
Модератори: svetlio.varna, Boromir
Re: [КСК 2012] Кандидати за Право
- Calipso
- От дъжд на вятър
- Специалност: право
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: Въпрос за кандидатстване в ЮФ- Право
Задължително се полагат изпитите,които са към СУ по БЕЛ и История.Матурата по БЕЛ ти се взима като оценка от дипломата.Ако караш матура по История,тя ще се вземе също като оценка от дипломата (другият вариант е караш матура по друг предмет и се взима оценката ти по История от училище,ако имаш 6.00 от дипломата не е нужно да си я разваляш с една матура по История и оценка 5,80 примерно (губиш реално 0,20 стотни)).aods написа:Здравейте, 12 клас съм и искам да кандидатствам с право. Искам да задам някои въпроси, понеже не ми е много ясно и ще съм ви много благодарна ако ми помогнете.
Интересува ме задължително ли трябва да се полагат изпити по БеЛ и История или може и с матурата да се кандидатства?
Също така дочух, че влизането в ЮФ не е толкова лесно дори и с отлични резултати. Ако може да споделите при вас как е било .
Темите по история, които са разпространени в интернет вършат ли някаква работа или трябва да се разработват с помощта на учител или да се купуват (има разни обяви за продажба на подобни пакети от рода на 70-100 лева )?
Благодаря ви предварително!
Виждам,че си момиче и при вас нещата стоят една идея по-трудно при приема и оценката (тук някое момиче да сподели).
За темите в интернет - никога не може да бъдеш напълно сигурна.Аз лично съм разработвал темите си с учител и не излезе евтино,но пък беше успешно.
Успех.
Мнението е редактирано от модератор.
Pisobella
Право,III курс,II поток,XVI група
SONY VAIO SVE1511S1ESI INTEL CORE i5-2450M
NOKIA LUMNIA 800, Windows Phone 7.5
SONY VAIO SVE1511S1ESI INTEL CORE i5-2450M
NOKIA LUMNIA 800, Windows Phone 7.5
- MiseryChastain
- Пишете, о, братя
- Курс: кандидат-студент
- Обратна връзка:
Kailn.Georgiev написа:Здравейте!
Решил съм да уча Право, но се колебая дали да е редовно или задочно. Мисля, че добре се подготвям и ще успея да влезна редовно, но не знам как стоят нещата и се надявам вие да споделите. Вие, които сте записали Право редовно, имате ли време за работа? И ако не е проблем, споделете с каква работа сте се захванали. Имате ли възможност да отсъствате от лекции или се налага да присъствате на всяка една? Аз неминуемо ще трябва да работя и много се чудя дали ще съумея да работя и да съм редовен студент (и нямам предвид да раздавам флаери за по 1-2 часа на ден). И от друга страна, ако влезна задочно, много ли ще изостана в сравнение с редовния студент? И дали правят проблем ако си от задочните, а ходиш на някои от лекциите при редовните? Много се надявам да споделите от вашия опит и да ме посъветвате.
Благодаря предварително!
В интерес на истината... зависи просто от програмата ти. През първия семестър на нас ни беше доста далаверска. Сегашната е меко казано равносилна на анално изнасилване. Три дена седмично от 12:00 до 20:00. Верно, лекциите не са особено задължителни, но има предмети като ОТП, ИБДП, РЧП, при които са ти повече от нужни. Противно на повечето колеги, които ще скочат с/у мен за лекциите по ИБДП, даже нямаш нужда от учебниците според мен. Токушев кара плътно по тях, лекциите ще ти свършат идеална работа. Задочното си е далавера, не заради друго... просто имаш време. Но пък ти липсват всички екстри като право на общежитие, всякакви студентски намаления и бла, бла, бла.
Та.. ако мислиш да бачкаш, не е невъзможно, стига да не е на пълен работен ден и стига да можеш да си ходиш на упражненията.
...
и станахме всички ветропоказатели,
еднакви по форма и еднакви по цвят.
Право, I-ви курс, 6-та група.
и станахме всички ветропоказатели,
еднакви по форма и еднакви по цвят.
Право, I-ви курс, 6-та група.
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
- Курс: трети
Искам само да попитам, след като Токушев кара лекциите си плътно по учебника, защо те да са нужни?
Със същия успех можеш да си четеш вкъщи и да ходиш да се упражняваш, когато са ви упражненията
Иначе аз въпреки че не уча Право, бих казала, че всеки един студент има време да работи, стига да успее да си организира нещата. Не се казва обаче, че е лесно
Успех 
Иначе аз въпреки че не уча Право, бих казала, че всеки един студент има време да работи, стига да успее да си организира нещата. Не се казва обаче, че е лесно
Мда. Историята беше проблем, ако имах с 25ст повече, тоест 4.50 в момента щях да съм задочно / което исках/, ама живот... Успех и на теб и дано те приемат! : )SAB-f написа:Благодаря ти, seduction. Очудвам се, че не си влезнала с тази оценка, доста си е добра .... историята ли ти беше проблем? Пожелавам ти успех тази година.
Вече знае ли се тази година колко места ще отпуснат за правото? : )
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Re: Въпрос за кандидатстване в ЮФ- Право
Темата се мести в КСК раздела, където й е мястото.
Също така се слива с вече съществуващата за всички кандидатстващи Право.
Pisobella
Също така се слива с вече съществуващата за всички кандидатстващи Право.
Pisobella
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
MiseryChastain написа:Kailn.Georgiev написа:Здравейте!
Благодаря предварително!
В интерес на истината... зависи просто от програмата ти. През първия семестър на нас ни беше доста далаверска. Сегашната е меко казано равносилна на анално изнасилване. Три дена седмично от 12:00 до 20:00. Верно, лекциите не са особено задължителни, но има предмети като ОТП, ИБДП, РЧП, при които са ти повече от нужни. Противно на повечето колеги, които ще скочат с/у мен за лекциите по ИБДП, даже нямаш нужда от учебниците според мен. Токушев кара плътно по тях, лекциите ще ти свършат идеална работа. Задочното си е далавера, не заради друго... просто имаш време. Но пък ти липсват всички екстри като право на общежитие, всякакви студентски намаления и бла, бла, бла.
Та.. ако мислиш да бачкаш, не е невъзможно, стига да не е на пълен работен ден и стига да можеш да си ходиш на упражненията.
Лекциите са полезни, ама преспокойно можеш да ги пропускаш. Някои дори са пълен абсурд.
- Onkel Tom
- В началото бе словото
Здравейте ,ако сега на предварителния изкарам примерно 6 по история и 3,50 по бел ще мога ли да спя спокойно с знанието ,че съм приет в ЮФ на СУ 
- Ivo Penev
- Легендарен флуудър
- Специалност: право
- Обратна връзка:
не знам каква е летвата сега,но на мен 4,5 по история и 5,25 по бел ми стигна,това 2009
memento mori
И аз искам задочно, но започнах късно да се готвя тази година, seduction. Надявам се, все пак и двете да успеем. А за увода - доколкото те разбрах, не е задължително да има факти и произведения? Питам, защото моята учителка ми дава хубави примерни уводи, но вътре няма факти и изредени произведения, което малко ме притеснява дали няма да е проблем, а нямам сега време да мисля нови, все пак почнах да се готвя февруари.
-
Kailn.Georgiev
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: Света Троица
Благодаря отново! Много сте отзивчиви.
А относно тези упражнения, когато си задочно не разполагаш с тях така ли ?
А относно тези упражнения, когато си задочно не разполагаш с тях така ли ?
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
В общи линии: да, особено за момче балът е предостатъчен.Onkel Tom написа:Здравейте ,ако сега на предварителния изкарам примерно 6 по история и 3,50 по бел ще мога ли да спя спокойно с знанието ,че съм приет в ЮФ на СУ
Това ще стане ясно през май най-рано.seduction написа:Вече знае ли се тази година колко места ще отпуснат за правото? : )