[КСК 2012] Кандидати за Право

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
assault
Танцуващия с клавиатури

Re: [КСК 2012] Кандидати за Право

Мнение от assault »

Kailn.Georgiev написа:Здравейте!
Имам един въпрос, който ме тормози от няколко дни и се надявам да ми помогнете. :)
Решил съм да уча Право, но се колебая дали да е редовно или задочно. Мисля, че добре се подготвям и ще успея да влезна редовно, но не знам как стоят нещата и се надявам вие да споделите. Вие, които сте записали Право редовно, имате ли време за работа? И ако не е проблем, споделете с каква работа сте се захванали. Имате ли възможност да отсъствате от лекции или се налага да присъствате на всяка една? Аз неминуемо ще трябва да работя и много се чудя дали ще съумея да работя и да съм редовен студент (и нямам предвид да раздавам флаери за по 1-2 часа на ден :P ). И от друга страна, ако влезна задочно, много ли ще изостана в сравнение с редовния студент? И дали правят проблем ако си от задочните, а ходиш на някои от лекциите при редовните? Много се надявам да споделите от вашия опит и да ме посъветвате. :) Благодаря предварително!
Можеш.Единствено на упражнения си длъжен да ходиш и почти винаги можеш да се разбереш със съответния асистент да ходиш в друг час, ако въпросният не ти е удобен.3 упражнения седмично по 2 часа имаш.
Аватар
Calipso
От дъжд на вятър
Специалност: право
Курс: трети
Обратна връзка:

Re: Въпрос за кандидатстване в ЮФ- Право

Мнение от Calipso »

aods написа:Здравейте, 12 клас съм и искам да кандидатствам с право. Искам да задам някои въпроси, понеже не ми е много ясно и ще съм ви много благодарна ако ми помогнете.
Интересува ме задължително ли трябва да се полагат изпити по БеЛ и История или може и с матурата да се кандидатства?
Също така дочух, че влизането в ЮФ не е толкова лесно дори и с отлични резултати. Ако може да споделите при вас как е било .
Темите по история, които са разпространени в интернет вършат ли някаква работа или трябва да се разработват с помощта на учител или да се купуват (има разни обяви за продажба на подобни пакети от рода на 70-100 лева )?

Благодаря ви предварително!
Задължително се полагат изпитите,които са към СУ по БЕЛ и История.Матурата по БЕЛ ти се взима като оценка от дипломата.Ако караш матура по История,тя ще се вземе също като оценка от дипломата (другият вариант е караш матура по друг предмет и се взима оценката ти по История от училище,ако имаш 6.00 от дипломата не е нужно да си я разваляш с една матура по История и оценка 5,80 примерно (губиш реално 0,20 стотни)).

Виждам,че си момиче и при вас нещата стоят една идея по-трудно при приема и оценката (тук някое момиче да сподели).
За темите в интернет - никога не може да бъдеш напълно сигурна.Аз лично съм разработвал темите си с учител и не излезе евтино,но пък беше успешно.

Успех.

Мнението е редактирано от модератор.
Pisobella
Право,III курс,II поток,XVI група
SONY VAIO SVE1511S1ESI INTEL CORE i5-2450M
NOKIA LUMNIA 800, Windows Phone 7.5
Аватар
MiseryChastain
Пишете, о, братя
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Мнение от MiseryChastain »

Имам един въпрос, който ме тормози от няколко дни и се надявам да ми помогнете. :)
Решил съм да уча Право, но се колебая дали да е редовно или задочно. Мисля, че добре се подготвям и ще успея да влезна редовно, но не знам как стоят нещата и се надявам вие да споделите. Вие, които сте записали Право редовно, имате ли време за работа? И ако не е проблем, споделете с каква работа сте се захванали. Имате ли възможност да отсъствате от лекции или се налага да присъствате на всяка една? Аз неминуемо ще трябва да работя и много се чудя дали ще съумея да работя и да съм редовен студент (и нямам предвид да раздавам флаери за по 1-2 часа на ден :P ). И от друга страна, ако влезна задочно, много ли ще изостана в сравнение с редовния студент? И дали правят проблем ако си от задочните, а ходиш на някои от лекциите при редовните? Много се надявам да споделите от вашия опит и да ме посъветвате. :) Благодаря предварително!

В интерес на истината... зависи просто от програмата ти. През първия семестър на нас ни беше доста далаверска. Сегашната е меко казано равносилна на анално изнасилване. Три дена седмично от 12:00 до 20:00. Верно, лекциите не са особено задължителни, но има предмети като ОТП, ИБДП, РЧП, при които са ти повече от нужни. Противно на повечето колеги, които ще скочат с/у мен за лекциите по ИБДП, даже нямаш нужда от учебниците според мен. Токушев кара плътно по тях, лекциите ще ти свършат идеална работа. Задочното си е далавера, не заради друго... просто имаш време. Но пък ти липсват всички екстри като право на общежитие, всякакви студентски намаления и бла, бла, бла.
Та.. ако мислиш да бачкаш, не е невъзможно, стига да не е на пълен работен ден и стига да можеш да си ходиш на упражненията.
...
и станахме всички ветропоказатели,
еднакви по форма и еднакви по цвят.

Право, I-ви курс, 6-та група.
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Мнение от Crippled Alice »

Искам само да попитам, след като Токушев кара лекциите си плътно по учебника, защо те да са нужни? :) Със същия успех можеш да си четеш вкъщи и да ходиш да се упражняваш, когато са ви упражненията :)
Иначе аз въпреки че не уча Право, бих казала, че всеки един студент има време да работи, стига да успее да си организира нещата. Не се казва обаче, че е лесно :) Успех ;)
seduction
Драскач

Мнение от seduction »

SAB-f написа:Благодаря ти, seduction. Очудвам се, че не си влезнала с тази оценка, доста си е добра .... историята ли ти беше проблем? Пожелавам ти успех тази година.
Мда. Историята беше проблем, ако имах с 25ст повече, тоест 4.50 в момента щях да съм задочно / което исках/, ама живот... Успех и на теб и дано те приемат! : )
seduction
Драскач

Мнение от seduction »

Вече знае ли се тази година колко места ще отпуснат за правото? : )
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Не.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Re: Въпрос за кандидатстване в ЮФ- Право

Мнение от MidwinterSun »

Темата се мести в КСК раздела, където й е мястото.

Също така се слива с вече съществуващата за всички кандидатстващи Право.
Pisobella
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от ники »

MiseryChastain написа:

В интерес на истината... зависи просто от програмата ти. През първия семестър на нас ни беше доста далаверска. Сегашната е меко казано равносилна на анално изнасилване. Три дена седмично от 12:00 до 20:00. Верно, лекциите не са особено задължителни, но има предмети като ОТП, ИБДП, РЧП, при които са ти повече от нужни. Противно на повечето колеги, които ще скочат с/у мен за лекциите по ИБДП, даже нямаш нужда от учебниците според мен. Токушев кара плътно по тях, лекциите ще ти свършат идеална работа. Задочното си е далавера, не заради друго... просто имаш време. Но пък ти липсват всички екстри като право на общежитие, всякакви студентски намаления и бла, бла, бла.
Та.. ако мислиш да бачкаш, не е невъзможно, стига да не е на пълен работен ден и стига да можеш да си ходиш на упражненията.

Лекциите са полезни, ама преспокойно можеш да ги пропускаш. Някои дори са пълен абсурд.
Аватар
Onkel Tom
В началото бе словото

Мнение от Onkel Tom »

Здравейте ,ако сега на предварителния изкарам примерно 6 по история и 3,50 по бел ще мога ли да спя спокойно с знанието ,че съм приет в ЮФ на СУ :)
Аватар
Ivo Penev
Легендарен флуудър
Специалност: право
Обратна връзка:

Мнение от Ivo Penev »

не знам каква е летвата сега,но на мен 4,5 по история и 5,25 по бел ми стигна,това 2009
memento mori
SAB-f
В началото бе словото

Мнение от SAB-f »

И аз искам задочно, но започнах късно да се готвя тази година, seduction. Надявам се, все пак и двете да успеем. А за увода - доколкото те разбрах, не е задължително да има факти и произведения? Питам, защото моята учителка ми дава хубави примерни уводи, но вътре няма факти и изредени произведения, което малко ме притеснява дали няма да е проблем, а нямам сега време да мисля нови, все пак почнах да се готвя февруари.
Kailn.Georgiev
В началото бе словото

Мнение от Kailn.Georgiev »

Благодаря отново! Много сте отзивчиви. :P
А относно тези упражнения, когато си задочно не разполагаш с тях така ли ? :roll:
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Onkel Tom написа:Здравейте ,ако сега на предварителния изкарам примерно 6 по история и 3,50 по бел ще мога ли да спя спокойно с знанието ,че съм приет в ЮФ на СУ :)
В общи линии: да, особено за момче балът е предостатъчен.
seduction написа:Вече знае ли се тази година колко места ще отпуснат за правото? : )
Това ще стане ясно през май най-рано.
Facebook
Изображение
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Ама доста смели сметки с тази шестица по история.
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”