Секс или вечен живот????
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Re: Секс или вечен живот????
Тъкмо щях да пиша, че все едно вие всеки път като правите секс, все го правите с надеждата да забременеете/да направите бебе на някое момиче. Лицемерно е, някак. Според Ватикана и контрацепцията е форма на егоизъм, ама не виждам хората да са спрели да бъдат егоисти. 
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Ама и вие сте едни... аз ли съм единственият човек, който схвана какво искаше да каже тя? 
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

- Mushmul
- Флъдзила
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Курс: завършил
Ама чакайте сега.
Просто не мисля, че в контекста на темата и във въпроса "Секс или вечен живот?" трябва да се разглежда секса като начин за доставяне на удоволствие. Защо да се отказвам от едното за сметка на другото? Реално погледнато те нямат нищо общо. Затова си мисля, че ако съпоставяме двете неща, то това трябва да е секса като метод за създаване на живот от една страна и вечния живот от друга. Та си мисля, че би било егоистично да можеш да живееш вечно, но не и да създаваш живот. Сега ще скочите и ще кажете, че то и сега правим същото с разните му там методи за контрацепция, ама не е така, защото винаги можем да решим в даден момент да не ги ползваме, докато при описаната ситуация с вечния живот това не е така.
Просто не мисля, че в контекста на темата и във въпроса "Секс или вечен живот?" трябва да се разглежда секса като начин за доставяне на удоволствие. Защо да се отказвам от едното за сметка на другото? Реално погледнато те нямат нищо общо. Затова си мисля, че ако съпоставяме двете неща, то това трябва да е секса като метод за създаване на живот от една страна и вечния живот от друга. Та си мисля, че би било егоистично да можеш да живееш вечно, но не и да създаваш живот. Сега ще скочите и ще кажете, че то и сега правим същото с разните му там методи за контрацепция, ама не е така, защото винаги можем да решим в даден момент да не ги ползваме, докато при описаната ситуация с вечния живот това не е така.
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Е, Поли, парите и животът също нямат общо, но ако ти опра пистолет в гърба и те накарам да избираш между двете, ще ти звучи като доста класическа оферта, нали? 
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Поли, вечният живот без секс не значи липса на поколение.
Съгласна съм че темата е малко.. странна. От типа: какво предпочиташ - да ходиш пеша или да ядеш краставица? Смисъл.. двете нямат много общо, не си опонират и могат спокойно да "съжителстват" заедно.
Ппросто го приеми като зададен избор и толкова, без да задълбаваш.
Съгласна съм че темата е малко.. странна. От типа: какво предпочиташ - да ходиш пеша или да ядеш краставица? Смисъл.. двете нямат много общо, не си опонират и могат спокойно да "съжителстват" заедно.
Ппросто го приеми като зададен избор и толкова, без да задълбаваш.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- Mushmul
- Флъдзила
- Специалност: Регионално развитие и политика
Иво, честно казано на това не знам как да ти отговоря... тоя пример с парите и живота въобще не е адекватен според мен, ама айде да не задълбаваме, че почна да ме мързи да мисля как да се изразявам.
Дид, прекалено много условности станаха. Няма как да продължим да водим тая дискусия без да ги уточним, което мен както стана ясно ме мързи да правя, така че мирно ще се оттегля и ще ви оставя да се чудите живее ли ви се или секс ви се прави...FloWersOfEviL написа:Поли, вечният живот без секс не значи липса на поколение.
Съгласна съм че темата е малко.. странна. От типа: какво предпочиташ - да ходиш пеша или да ядеш краставица? Смисъл.. двете нямат много общо, не си опонират и могат спокойно да "съжителстват" заедно..
- fluffy cloud
- Легендарен флуудър
FloWersOfEviL написа: Темата е малко.. странна. От типа: какво предпочиташ - да ходиш пеша или да ядеш краставица?
I wanna fall from the stars straight into your arms
- menina.do.mar
- Плиний Стари
Яденето на краставица (поне според моментните резултати) е предпочитано. 
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Обратна връзка:
Поли, that is exactly why не съм изразила мнение по въпроса : )Mushmul написа:Дид, прекалено много условности станаха. Няма как да продължим да водим тая дискусия без да ги уточним, което мен както стана ясно ме мързи да правя, така че мирно ще се оттегля и ще ви оставя да се чудите живее ли ви се или секс ви се прави...FloWersOfEviL написа:Поли, вечният живот без секс не значи липса на поколение.
Съгласна съм че темата е малко.. странна. От типа: какво предпочиташ - да ходиш пеша или да ядеш краставица? Смисъл.. двете нямат много общо, не си опонират и могат спокойно да "съжителстват" заедно..
Прекалено ирррелевантни (Иво : ) ) са двете опции една спрямо друга, затова я приемам за СПАМ тема, а оттам няма и какво толкова да се задълбочава : )
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
И как ако умра ще успея да видя това: http://www.futuretimeline.net/beyond.htm#3000000000???
Само очи ми трябват
Само очи ми трябват
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
- The_Viper
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
А аз съм от тези, които гласуваха за вечен живот, така че моля не ме "вметвай" в този стереотип, който ти си си изградилcamel написа:Само да вметна, че на жените секс им се прави много повече, отколкото на мъжете, макар и мъжете да говорят повече за него и да създават впечатление, че са до болка "обладани" от него. За справка - колко мъже избират вечен живот от тази тема и колко жени избират секса?The_Viper написа:Вечен живот, разбира се - винаги ми е бил интересен, макар и невъзможен, винаги ме е вълнувала тази тема!
Докато секса ...ами не ми е чак толкова интересен, и не смятам че е нещо чаак толкова важно и определящо. А ако обичам някой някога - то мога и ще го обичам и без да правим секс. Отделен въпрос е вече че това е доста хипотетична идеалистична представа за нещата и всъщност многоо малко мъже, ще се съгласят на връзка без секс /да не кажа и никой мъж не би се съгласил, като че ли за тях това е много важно/...М
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
And the voices pass with time
And I keep...
тука излиза, че сме се събрали 'се нимфоманки..
ама то не е така.. Просто не държим да живеем хиляда години..
Би имала същия резултат анкета със зададен въпрос - Шоколад или вечен живот?.. (или "Котка или вечен живот?")
ама то не е така.. Просто не държим да живеем хиляда години..
Би имала същия резултат анкета със зададен въпрос - Шоколад или вечен живот?.. (или "Котка или вечен живот?")
la douleur exquise
- fluffy cloud
- Легендарен флуудър
Мен и да ме питате Мазоли или Вечен живот, май второто пак няма да го уважа 
I wanna fall from the stars straight into your arms
-
Angel_N
- Форумно зомби
- Специалност: Право
Просто си припомнете най-добрия ви път и прочетете този абсурден въпрос отново 
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
- Equilibrium
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: МО
- Курс: втори