FloWersOfEviL написа:
Ако, все пак, решиш да напишеш нещо, би ли ползвала псевдоним? Ако да какъв?
Всъщност преди около година написах едно есе под псевдоним, защото беше за конкурс, а го организираше
www.azcheta.com, а аз съм част от екипа и али бали. Нищо не спечелих, де. Ако искаш може да ти го постна тук.
FloWersOfEviL написа:Поезията няма да я коментирам, но ми прати руския вариант де, какво, ако е оригинал - още по-добре : ) А това на Елюар не е нужно да споменавам, че оригинал също бих предпочела : )
Не знам как е оригиналът на "Добър ден тъга", а първото е прологът на
"Руслан и Людмила".
Търговецът на кристал написа:Ах, леле! И ме играе Мерил Стрийп - егати якото, честно!
И ти като нея почти не се променяш с годините (поне на външен вид). И на снобизъм и загадъчна усмивка го докарваш.
Какво е най-голямото сполучливо кулинарно извращение, което си сътворявала?
Мхммм. Колебая се между едно цитрусово пиле (пиле мариновано с портокали, мандарини, лимон и мед) и една торта от смлени бисквити с кисело мляко.
А най-несполучливото?
Бях си харесала една рецепта за грахова крем супа с моцарела. Не знам защо, но моцарелата нито се стопи, нито се пасира... стана на нещо като конци, а когато изстина заприлича на дъвка. И понеже винаги, когато готвя грах слагам и малко мента, алюзията за дъвка беше доста пълна.
За кои неща няма рецепта?
За перфектната баница, за хубавата картофена салата и за бисквитената торта, при тях винаги се импровизира. В по-метафоричен смисъл рецепта няма за дребните неща в живота - дали да минеш на червено, дали да паркираш неправилно... Големите неща затова са големи, защото са значими и целия житейски опит, философия и литература са ти дали пример как да постъпиш.
А за онези, за които има, спазваш ли я?
Не, винаги добавям нещо от себе си, предимно щипка къри или глътка вино...
Ей сега, в момента в който четеш това, цумбур-лумпур, идва Златната рибка и казва, че може коренно да промени живота ти, ако се съгласиш да го направи. Уловката, разбира се, е че не знаеш в каква посока и по какъв начин. Би ли приела?
В такъв случай не, преди бях доста по... хипарски настроена, но напоследък откривам в себе си зачатъци на мания за контрол. Пак се опитвам да съм дзен, разбира се, но в контролирана среда.
Бих те питала "Маргарита" или вино, ама знам, че би било твърде жестоко някой да ми зададе тоя въпрос на мене, така че ще пропусна. Стискаме си ръцете, че всяко от тях си има сезон.