Размисли и Страсти '12: Мила Юхууу!!!

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Заключено
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Размисли и Страсти '12: Мила Юхууу!!!

Мнение от Мила »

FloWersOfEviL написа:Намери подходящ/о/а за поне десетина форумеца:
- песен
Много мразя този въпрос, но нека да опитаме.
Lord

FloWersOfEvil - уф, Диано, много си ми сложна. По принцип бих минала леко и лесно с Бубле, ама ти ще си поискаш и друга, така че... Мхм, защо не:

Ангел - е те тука е момента сигурно да избера Голямата, Многозначителна, Философска песен...

Вяра - и тук първоначално се бях засилила да пускам една депресия, после се отказах. Повърхностното впечатление, което създава Вяра може и да е за депресивна личност, но всъщност то е заблуждаващо, дори за самата нея.

Плазмодий

Търговецът на кристал

Bagatur

Crippled Alice + Ники - всъщност Ники и Милена са супер лесни, веднага ми хрумна песен за тях:

fak

fluffy cloud

inc

Jamesmagno

lunatic_moon

MidwinterSun :cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :mrgreen:

Mushmul - Добре де, нека не е захар, а сол. И текила, моля!

Smoking Mirror

Bibito

thegirl

Lithium

DasErste :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

едит: Boleyn
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

menina.do.mar написа:Здравей!
Привет :)

Помниш ли първата книга, която прочете? На колко години беше?
Не, но най-вероятно е била Патиланско царство. Не я харесах особено... в първи клас някъде, тогава не си падах още по четенето особено.
Любовта ти към книгите внезапна ли беше или назряваше с годините?
Зароди се сравнително внезапно, но продължи да се натрупва с времето. После се превърна в навик и необходимост (без това да ме лишава от страст и емоция)
Ако трябва да останеш сама на пуст остров, кои са 7-те книги, които задължително би взела?
Не мога да ти кажа. Вероятно ще си взема киндъла, натъпкан до пръсване на паметта :) Или седем киндъла :)
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

camel написа:Какво най-много обичаш в нашата държава? (отговор приятели или всичко производно на това не се приема :Р )
Мартениците, бургаския плаж, шопската салата, езикът, родопските одеала, пазарите, именните дни, поезията, стария Пловдив, ментата със спрайт през лятото, таратора, в този ред на мисли и айряна, някои домашни вина, бързият интернет и "фин млечен шоколад". Мисля, че това обичам най-много, не винаги в този ред обаче
Какво най-много мразиш в нашата държава?
Ракията, шкембето и найлоновите торбички.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Boleyn написа:
Мила написа: Болейн - хм.
Страхотно е! :|
!
Радвам се, че ти допада, Мария Донева е уникална. "Има страшно" е леко депресирана стихосбирка, но последната й - "Магазин за обли камъчета" е невероятно позитивна и зареждаща.

Влюбена ли си? Не мисля, че някога през живота си съм била по-невлюбена.
Коя песен ти се върти в главата? Две са:

Какво искаш да ти се случи? В момента най-много искам всичко в работата ми да върви добре, да се справям добре и да правя хубаво впечатление. Да се дипломирам. В по-емоционално отношение, не искам да ми се случва нищо. По-добре съм си така.
Коя е най-голямата лъжа, която си чувала по свой адрес? Чувала съм неща, заради които съм плакала, такива заради които съм се смяла и много заради, които съм се ядосвала. Не знам коя е най-голямата, но най-тъпата беше, че съм бременна... Пу-пу.

По-късно очаквай голяма порция въпроси
С нетърпение :)
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Angel_N написа:Хайде и аз да се включа към Инквизицията... :)
Супер! Съжалявам, че не съм ти измислила песничка или злодей, но... :)
Опиши с 3-4 изречения каква искаш да бъде твоята, тъй да се каже, идеална лятна почивка; т.е. къде, с кого, колко време и още нещо ;)
Мястото е почти нерелевантно, макар че предпочитам да е на море - идеалната лятна почивка включва много морски дарове, бяло вино, бира, мента със фанта лимон, джин с тоник, маргарити, мохито, книги, пясък, слънце, излежаване, секс, музика, мързелуване... не бих казала без комп и телефон, но с по-малко количество ползване на комп и телефон.
Извинявай за малоумния въпрос - намираш ли чар в индивидуалното пийване в битови условия? Сама си си вкъщи, никой не те притеснява - ако не си правила това или не ти харесва, какво обичаш да правиш във времето, което заделяш за себе си?
Ъ, купата с коркови тапи в кухнята мълчи по въпроса за индивидуалното пийване. Не обичам да се напивам сама, но пък чаша, две вино, някоя бира или сайдер вечер ми идват прекрасно за настроение и отмора.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Angel_N
Форумно зомби
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Angel_N »

Много ми харесаха отговорите ти :)

Виждам, че послушваш morcheeba. Ето един поздрав от мен преди следващия ми въпрос:

http://www.youtube.com/watch?v=sxnuCZFyp44

... И така. Следващият ми въпрос е следният:

Кои са по-харесваните ти групи/изпълнители? Използвам те малко, защото си търся някакви нови и свежи неща :)

Също така - какво си завършила? Май някъде по темите бях чел, че вече си завършила, ако не се лъжа, и тъй като не се познаваме ми стана интересно накъде си се насочила :)
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

FloWersOfEviL написа: Ако, все пак, решиш да напишеш нещо, би ли ползвала псевдоним? Ако да какъв?
Всъщност преди около година написах едно есе под псевдоним, защото беше за конкурс, а го организираше www.azcheta.com, а аз съм част от екипа и али бали. Нищо не спечелих, де. Ако искаш може да ти го постна тук.

FloWersOfEviL написа:Поезията няма да я коментирам, но ми прати руския вариант де, какво, ако е оригинал - още по-добре : ) А това на Елюар не е нужно да споменавам, че оригинал също бих предпочела : )
Не знам как е оригиналът на "Добър ден тъга", а първото е прологът на "Руслан и Людмила".

Търговецът на кристал написа:Ах, леле! И ме играе Мерил Стрийп - егати якото, честно! :)
И ти като нея почти не се променяш с годините (поне на външен вид). И на снобизъм и загадъчна усмивка го докарваш.

Какво е най-голямото сполучливо кулинарно извращение, което си сътворявала?
Мхммм. Колебая се между едно цитрусово пиле (пиле мариновано с портокали, мандарини, лимон и мед) и една торта от смлени бисквити с кисело мляко.
А най-несполучливото?
Бях си харесала една рецепта за грахова крем супа с моцарела. Не знам защо, но моцарелата нито се стопи, нито се пасира... стана на нещо като конци, а когато изстина заприлича на дъвка. И понеже винаги, когато готвя грах слагам и малко мента, алюзията за дъвка беше доста пълна.
За кои неща няма рецепта?
За перфектната баница, за хубавата картофена салата и за бисквитената торта, при тях винаги се импровизира. В по-метафоричен смисъл рецепта няма за дребните неща в живота - дали да минеш на червено, дали да паркираш неправилно... Големите неща затова са големи, защото са значими и целия житейски опит, философия и литература са ти дали пример как да постъпиш.
А за онези, за които има, спазваш ли я?
Не, винаги добавям нещо от себе си, предимно щипка къри или глътка вино...
Ей сега, в момента в който четеш това, цумбур-лумпур, идва Златната рибка и казва, че може коренно да промени живота ти, ако се съгласиш да го направи. Уловката, разбира се, е че не знаеш в каква посока и по какъв начин. Би ли приела?
В такъв случай не, преди бях доста по... хипарски настроена, но напоследък откривам в себе си зачатъци на мания за контрол. Пак се опитвам да съм дзен, разбира се, но в контролирана среда.
Бих те питала "Маргарита" или вино, ама знам, че би било твърде жестоко някой да ми зададе тоя въпрос на мене, така че ще пропусна. Стискаме си ръцете, че всяко от тях си има сезон. :)
:mrgreen: :cheers:
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

Мила написа:fluffy cloud - баба Яга, с къщичката от сладкиши
Хаха, не ме очарова идеята да съм вещица, но мисълта за сладката къщичка е мнооого примамлива :drunken:.
Няколко въпросчета:
Обичаш ли да подаряваш картички? Най-страхотната картичка, която си получавала?
Харесваш ли географията?
Какво мислиш за европейското кино?
Най-глупавото нещо, което си правила заради момче в тийн годините си?

Опиши избрани форумци със следните неща: сол, захар, черен пипер, червен пипер, горчица, шарена сол, листа мента.
I wanna fall from the stars straight into your arms
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Кога си се чувствала най-радостна? Забележи - не щастлива, а радостна.
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

puntina написа:Как би описала ученето си в СУ? Какво успя да научиш? Какво не успя? Доволна ли си от резултатите?
Ох, леле.
Да започнем отзад напред, доволна съм да. Но в "резултати" много общо имат моят инат и твърда решимост, че не мога да работя нищо друго освен това, в никоя друга сфера. Самото учене ме научи на упорство, multitasking и че понякога е най-добре просто да заебеш всичко и да идеш да пиеш кафе/бира в Коломбо. Не успях да се науча да си затварям устата и да не се репча на хора с повече власт от мен.
Иначе самото следване беше доста неприятно - въпреки че ФЖМК е доста айляк по отношение на дисциплината, ми стана ясно колко тегаво ми е било 4 години да тичам от работа на лекции и обратно, едва когато завърших семестриално. Шапка свалям на колегите от по-сериозните специалности, които успяват да го правят. Мен като ме скъсаха на последния изпит и осъзнах, че няма да се дипломирам юли и имам 3 месеца да си клатя краката и да ходя само на работа бях в такъв шок... бахти, аз имах свободно време... чудо невиждано. Отидох си до Бургас за цяла седмица, спах, то не бяха форумни, Борисови, чудесии...
А, искам да уточня - аз работех и продължавам да работя, за да се издържам. Не говорим за стажове, не говорим за почасова работа - а за чисто и просто робуване на капитализма. Не се оплаквам, на 25 години имам вече 5 години стаж, 3 от които по специалността...
Angel_N написа:Много ми харесаха отговорите ти :)
Ох, ама много се радвам и аз много харесвам постовете ти...

Виждам, че послушваш morcheeba. Ето един поздрав от мен преди следващия ми въпрос:
Слушам аз... благодаря ти за поздрава, но истината е, че не съм чак огромния фен, просто една приятелка ми беше на гости и ме зариби за новия им албум... но пък не съм спирала да го слушам от миналия петък.

... И така. Следващият ми въпрос е следният:

Кои са по-харесваните ти групи/изпълнители? Използвам те малко, защото си търся някакви нови и свежи неща :)

Леле... ми аз всъщност имам доста еклектичен вкус. Напоследък съм се зарибила по Florance + The Machine, Lana del Ray, разни такива леко изтрещели, депресирани каки. Иначе можеш да видиш какво слушам тук: http://www.last.fm/user/Miuuim

Също така - какво си завършила? Май някъде по темите бях чел, че вече си завършила, ако не се лъжа, и тъй като не се познаваме ми стана интересно накъде си се насочила :)
Завършила съм семестриално - домързя ме да се дипломирам миналия септември, ударила го бях на живот... та това лято трябва да защитя дипломна работа и ще съм чисто нов, лъскъв бакалавър по Книгоиздаване.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Курс: пети

Мнение от ники »

Благодаря за песента, Мила. Всъщност много добре я нацели :) Милена ме е поздравявала с нея :)
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

fluffy cloud написа:
Мила написа:fluffy cloud - баба Яга, с къщичката от сладкиши
Хаха, не ме очарова идеята да съм вещица, но мисълта за сладката къщичка е мнооого примамлива :drunken:.
И на мен ми звучи примамливо да ти идвам на гости...

Обичаш ли да подаряваш картички? Най-страхотната картичка, която си получавала? Обичам, да. Колко форумни карички съм надписала... а нефорумни... миналата година за рожденния ден на една приятелка писах, писах и не ми стигна мястото, та си сложих допълнително листче в картичката. Най-хубавата е една коледна картичка на Холмарк от серията "Me to you bears"...
Харесваш ли географията?
Харесвам географията като дестинации, не и като релефи, полезни изкопаеми и прочее...
Какво мислиш за европейското кино?
Харесвам го. Не съм от онези арт персони, които заклеймяват Холивуд и гледат най-изпадналите, артистични, изтрещели, неразбираеми постмодернистични простотии, но най-красивият и силен филм, който съм гледала е европейски, испански, педроалмодоварски :)
Най-глупавото нещо, което си правила заради момче в тийн годините си?
Събрах си багажа и се изнесох от нас :mrgreen: Пет години по-късно нещата се стекоха така, че мога да се шегувам с това, но не ми се мисли, на какво дередже можеше да съм сега. Ма младост,любов,хормони...
Опиши избрани форумци със следните неща:
сол - Поли, заради текилата
захар - Вяра
черен пипер - inc
червен пипер /лют/ - Плазмодий
горчица - Силвия
шарена сол - Джеймс
листа мента - Flowers
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Jamesmagno написа:Кога си се чувствала най-радостна? Забележи - не щастлива, а радостна.
Знаеш ли, накара ме да се замисля. Ужасно радостна се почувствах, когато открих сегашната си квартира... прибрах се пеша до старата (за справка - Лъвов мост до Скай Сити)
Предполагам, че има и някакви по-лични такива моменти, но... те са толкова минало, че първите ми асоциации не са с тях.
Мисля, че последният път, когато изпаднах в истерия от радост, беше на 16 септември, когато сегашният ми шеф ми се обади и ме попита: "Абе какво стана, ти няма ли да почваш работа при нас?" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Не ме питай как съм провела някакъв делови разговор, след което опищях света, скачах, виках, танцувах... изобщо лудница.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Мила написа:най-красивият и силен филм, който съм гледала е европейски, испански, педроалмодоварски :)
Кой?
Angel_N
Форумно зомби
Курс: четвърти

Мнение от Angel_N »

Коя е най-абсурдната реплика, която са ти пускали :) :) :)
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”