Размисли и Страсти '12: Мила Юхууу!!!

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Заключено
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Размисли и Страсти '12: Мила Юхууу!!!

Мнение от Мила »

Faith_no_more написа:Милши :cheers:
Знаеш ли, сега се сетих - не използвам умалителни имена за "Вяра", не защото не заслужаваш лигаво име, а защото човек не бива да омаловажава вярата (си), дори и само вербално. Прощавай за лирическото отклонение.
Ако си основеш книгоиздателство, как би се казвало?
Името вече е избрано, но ако ти кажа, ще трябва да те убия :mrgreen:
Коя е последната книга, която си купи?
500 мъфина и капкейка, които трябва да опитате", но беше за подарък. Преди това едно огромно, нърдско и безумно яко издание на едни марвелски албуми, които Пламен ме беше помолил да му взема. Преди това Vita brevis, отново не за мен. За мен последно купих "По-горе билото майстори" на Селинджър, един вид си направих подарък за рождения ден.
А която прочете?
Стихосбирката "И" на Иван Желев, "Призракът" на Катя Антонова и след малко ще дочета и една симпатична, детска книга.
А коя е книгата, за която последно написа резюме?
"Геният и богинята" на Олдъс Хъксли
На мен ли ми се струва или вече не пишеш резюмета толкова често?
Нямам толкова време, нито за писане, нито за четене. А и приемам някои книги прекалено лично напоследък.
И един страничен въпрос - ще пием ли бира скоро в Борисовата? :P
За теб не знам, но аз имам събитие в Борисовата на 31. март, така че може би тогава :D
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Crippled Alice написа:Ок, сигурно съм те питала, обаче съм забравила - защо не си харесваш името? А ако го харесваш, защо си с друго във форума?

После още :)
Не е, че не си го харесвам. Пред алтернативните си е направо бонбон. Не знам защо стана Мила. Когато започнах първата си работа, малко след като се преместих в София и преживявах един... любовен фарс, трябваше да реша как да се представям на бъдещите си колеги. Не знам защо и как се появи Мила, просто много исках да разгранича "предишното" от "настоящото" си към онзи момент Аз. Това е причината и повечето ми по-стари приятели да използват цялото ми име. И е хубаво, защото не съм успяла да загърбя съвсем онова си аз... уж се надявам да съм запазила по-хубавите неща, но май не съвсем. Колкото до "Мила" - така си остана, хората привикнаха, решиха, че ми отива. Човек не може да избяга нито от съдбата, нито от името си.

slighter написа:Oткъде ги намираш тия снимки в 18+ темите? :mrgreen: Това хоби ли е, или просто от скука?
Първо, здравей, много ти благодаря за въпросите и че се включваш, все си мисля, че си ме избират едни и същи хора, с които можем да си мелим до втръсване, а на останалите съм им безумно скучна.
Сега на въпроса-имам такава папка на компа си, така че не е скука, макар че понякога тя ме мотивира да поствам във форума, не просто да разцъквам галерии.

Вижда ли сме не един и двама администратори и модератори да се "пенсионират". Ти мислила ли си за оттегляне от тази длъжност?
О, аз съм си взимала няколко дълги форумни ваканции. Правата не ми пречат, а и вече има толкова свежи модератори, които са онлайн почти денонощно, че аз действам по-скоро като... камион на чистотата, а не циганка с метла.
Коя е най-дебелата книга която си чела?
Дебела не значи трудна за четене. Една от най-тежките книги, които съм чела беше около 100 страници, а примерно "Страхът на мъдреца", чиито страници са сумарно към 1000 я изядох с кориците за отирцателно време. Не мога да отговоря конкретно на въпросът ти, но сигурно е било някое фентъзи (но със сигурност не е бил :pukeright: "Властелинът" :pukeleft: )
Кое е следващото нещо след четенето, което най-много обичаш да правиш в свободното си време? (изключваме стоенето пред компютъра)
Да ходя по премиери :mrgreen: :lol:
Всъщност не, обичам някакви събирания, но от по-домашен тип, напоследък пия много вино, спя, пазарувам странни продукти и после готвя неща, които сестра ми нарича "извращения с храната"...
От време на време изтрещявам могъщо и размествам мебелите в някоя стая, обикновено нацелвам най-неподходящия за това час... Шматкам се, предприемам спонтанни и необмислени разходки, говоря си с баба ми по телефона...
you have to keep
breaking your heart
until it opens
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Какво най-много обичаш в нашата държава? (отговор приятели или всичко производно на това не се приема :Р )
Какво най-много мразиш в нашата държава?
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
Boleyn
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Курс: завършил

Мнение от Boleyn »

Мила написа: Болейн - хм.
Страхотно е! :|

Влюбена ли си?
Коя песен ти се върти в главата?
Какво искаш да ти се случи?
Коя е най-голямата лъжа, която си чувала по свой адрес?

По-късно очаквай голяма порция въпроси!
Изображение
Angel_N
Форумно зомби
Специалност: Право

Мнение от Angel_N »

Хайде и аз да се включа към Инквизицията... :)

Опиши с 3-4 изречения каква искаш да бъде твоята, тъй да се каже, идеална лятна почивка; т.е. къде, с кого, колко време и още нещо ;)

Извинявай за малоумния въпрос - намираш ли чар в индивидуалното пийване в битови условия? Сама си си вкъщи, никой не те притеснява - ако не си правила това или не ти харесва, какво обичаш да правиш във времето, което заделяш за себе си?
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

FloWersOfEviL написа:Моля те, оприличи форумци с отрицателни герои. Като моята задача за комиксите, само че с герои от книги!
Това ще е трудно, принципно не се съсредоточавам върху отрицателните герои, а и в повечето от книгите, които чета не винаги лошите са най-лоши. Използвам един от списъците от размисли и страстите на Вяра, ще допълвам в движение.

Мила - струва ми се редно да започна със себе си. Избирам си Снежната кралица от приказката.
Ангел - Ревизорите на Пратчет
FloWersOfEvil - Медея
Вяра - Калипсо
Плазмодий - доктор Лектър
Търговецът на кристал - Миранда от "Дяволът носи Прада". Просто си представям какъв зъл шеф може да бъде.
Bagatur - капитан Хук от "Питър Пан"
Crippled Alice + Ники - кралица Гертруда и крал Клавдий от "Хамлет"
fak - Скарлет О'Хара, в моментите, когато се държи като мацка.
fluffy cloud - баба Яга, с къщичката от сладкиши
inc - лейди Макбет
Jamesmagno - Завулон, от Патрулите на Лукяненко
Lord - категорично не можех да измисля отрицателен герой за Митко, но после ми хрумна най-добрия - Снейп ;)
lunatic_moon - Червената кралица от "Алиса"
MidwinterSun - Долорес Ъмбридж
Mushmul - много го мислих, после се сетих за Гая и то само се роди - Злобара деМон! (за който не знае, това е лошата от 101 далматинци)
Smoking Mirror - барон Харконен
thegirl - Пандора

Малко ме изби на митология, но пък като се замислите върху това е построена цялата литература.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Търговецът на кристал написа:Какво се промени в живота ти от последното ти гостуване в РиС (като гледам долните теми, било е през юли 2011)? А в теб самата?
Най-вече имам нова (вече не чак толкова) работа. Завърших семестриално. Смених си квартирата (това не съм сигурна преди или след онези размисли се случи)
Щастлива ли си?
Чудя се дали да отговарям откровено на този въпрос.
Какво ти липсва?
Споделеност.
А какво ти идва в повече?
Претенцията за сила.
Ако имаше един ден само и единствено за себе си - ти решаваш как да го прекараш, но нямаш съвършено никакви ангажименти и предварителни уговорки - какво би правила?
Абсурд, това за да ми се случи трябва или да съм болна или да съм била лишена от средства за комуникация поне за една седмица. Ако във сферата на пожелателното мислене все пак се случи - сигурно просто ще го проспя.
Какво вино обичаш?
Хахах, благодаря ти за този въпрос. Истината е, че колкото по-топло става по-малко ще ми се пие вино, но определено тази зима беше много винена. Обичам предимно мерло, макар напоследък да съм почитател и на сирата. Много харесвах мерлото на Телиш, но нещо последната бутилка изобщо не ми допадна. Експеремнтирах с някакви купажни вина, но нещо не ми допадат и те. Не обичам тежките червени вина, изключвам мавруда (Асеновград, резерва 2005)
От белите предпочитам добре изстуден траминер "Хан Крум". Един от по-смелите ми експерименти беше да комбинирам яденето на суши с розе, а не с традиционно бяло вино - комбинацията се оказа страхотна, препоръчвам.

И малка редакция след известно напомняне - карала ли съм те да описваш важните мъже в живота си с песни? Май не съм... би ли го направила - знаеш условията, които поставям: няма нужда от никакви подробности, които не желаеш да споделиш - може и само линкове. :)
Карала си ме, но не ми се гледа пак какви са песните. Мога да обобщя всичко с http://www.youtube.com/watch?v=TGwZ7MNtBFU
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Ах, леле! И ме играе Мерил Стрийп - егати якото, честно! :)

Та да те питам още:
Какво е най-голямото сполучливо кулинарно извращение, което си сътворявала?
А най-несполучливото?
За кои неща няма рецепта?
А за онези, за които има, спазваш ли я?
Ей сега, в момента в който четеш това, цумбур-лумпур, идва Златната рибка и казва, че може коренно да промени живота ти, ако се съгласиш да го направи. Уловката, разбира се, е че не знаеш в каква посока и по какъв начин. Би ли приела?

Бих те питала "Маргарита" или вино, ама знам, че би било твърде жестоко някой да ми зададе тоя въпрос на мене, така че ще пропусна. Стискаме си ръцете, че всяко от тях си има сезон. :)
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Мила написа:Ангел - Ревизорите на Пратчет
...
thegirl - Пандора
:notworthy: :notworthy: :notworthy:
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Медея?! Че с какво тя е отрицателен герой? Тя си е чиста жертва на боговете и фактът, че не могат да се забавляват без да омагьосват хората и да правят интриги..
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
puntina
В началото бе словото
Специалност: нямам
Курс: първи

Мнение от puntina »

Как би описала ученето си в СУ? Какво успя да научиш? Какво не успя? Доволна ли си от резултатите?
Сърцето няма слуги- то само си сервира и вино, и отрова.
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

FloWersOfEviL написа:Медея?! Че с какво тя е отрицателен герой? Тя си е чиста жертва на боговете и фактът, че не могат да се забавляват без да омагьосват хората и да правят интриги..
Аз си написах, че понятието "отрицателен" е разтегливо :mrgreen:
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Мила написа:
FloWersOfEviL написа:Моля те, оприличи форумци с отрицателни герои. Като моята задача за комиксите, само че с герои от книги!
Това ще е трудно, принципно не се съсредоточавам върху отрицателните герои, а и в повечето от книгите, които чета не винаги лошите са най-лоши. Използвам един от списъците от размисли и страстите на Вяра, ще допълвам в движение.
.....
Днес в трамвая се сетих за още някакви:
Dr Dulcamara - Ерик (Фантомът) от "Фантомът и операта"
Бибито - Санса Старк (доколкото Санса е отрицателен персонаж в първата книга)
Болейн - (excuse my English sense of humor) - Джейн Сиймор, "Другата Болейн"
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Ерик? Отрицателен? Плийз!
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Ели, нищо не разбираш, това е разтегливо понятие!

Ма, Мила, сериозно.. разтегливо-разтегливо.. само дето на Бамби не ме направи :lol: Но как да е, де, не желая да те пришпорвам, макар ако се сетиш за някоя явна ку*ка специално за мен - много бих се раздвала : )
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”