[КСК 2012] Журналистика и ВО

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
Dimitur__
В началото бе словото
Специалност: бъдещ журналист
Курс: друг
Обратна връзка:

Re: [КСК 2012] Журналистика и ВО

Мнение от Dimitur__ »

Здравейте ! (: По горе четох, че листите са чисто бели, без редове :Д .. Това изобщо не ми харесва, понеже знам какъв съм 'краснописец' :Д .. ама к'во от това .. таман на изпита като го преписвам от черновата,ще се старая да е хубаво и ще си виждам грешките ,чувствам се гений :ДДД ..
btw , незнам за вас , но изобщо не изпитвам някакви притеснения относно изпита,по-скоро искам да разбера с тази моя подготовка,която имам (за съжаление, доста ме е мързяло през всичките 5 години,което не сега някак не ми харесва), или по скоро заради самия мен какво мога . Уча в електротехникум , като бях 8-9 клас, баща ми ми показваше уреди,свързвания , които на училище не са , обесняваше ми толкова много неща, свързани с електротехниката, но никога не ми беше интересно.За сметка на това, журналистиката(вчастност спортната) ме изпълва с енергия и винаги ми е интересно да чета ,неща, свързани със спорт. ИСКАМ ДА СТАНА СПОРТЕН ЖУРНАЛИСТ ! :bounce: Ще завърша с диплома от рода на 5,5 и нещо. Историята ми беше (в 12 клас не я изучаваме) най-интересния предмет , може би единствения , по който съм си чел уроците вкъщи с интерес. Всъщност,не съм чел по нещо повече от час,максимум 2 ,но винаги имам какво да кажа и не ми млъква устата , стига да имам хабер какво ме питат де . :Д И не съм имал МНОГО ниски оценки .Ще отида , ще се пробвам ,кво да се притеснявам .. да няма някой динозавър в залата , който да яде кандидат-студенти ?! ;д
Лека вечер на всички , аз си пускам "Под прикритие" :)
http://www.facebook.com/profile.php?id= ... ef=tn_tnmn
Левски & Челси до смърт !
Аватар
redempion
В началото бе словото
Специалност: История и философия
Курс: първи

Мнение от redempion »

:) :) :D Лека вечер и поздрав >John Lawton - Tonight .., а аз току що гледах Love.net
If it ain't fun , don't do it! :)
Аватар
Dimitur__
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Dimitur__ »

Извинявам се много за това подолу,знам че няма НИЩО общо с темата, но не можах да се сдържа да не ви го покажа !!! (сигурно много от вас са го гледали , ама дори да има един ,който не е , според мен си заслужава :D:D:D)
Щях да гледам "Под прикритие" , но преди да легна едно приятелче ми го прати и аз съм изумен - http://vbox7.com/play:65ca83db , има 3 части .Гледал съм го преди , е няма такава простотия :Д ..
ПС:
трия си мнението ако някой има против :) продължавам да гледам. :Д
Аватар
redempion
В началото бе словото

Мнение от redempion »

Това може би е още по-голяма простотия :D ..> http://www.youtube.com/watch?v=bvdx3bUYChg Как ще коментираш?
vasko
Драскач

Мнение от vasko »

@Dimitur__ и аз съм 1:1 като теб и никога не съм се интересувал от нещо както е журналистиката и най-вече спортната й част. Същото е и за бърборенето, даже мислех да се запиша за прокета на Слави "Война на думи", но последният момент се отказах. И няма нищо притеснително в това, че са чисто бели листата, знам го от личен опит и си мисля, че няма нищо притеснително преди изпита по журналистика, защото това не е като при останалите, където примерно веднага можеш да разбереш дали си се справил или не, а тука говориме затова, че просто трябва да напишеш това, което мислиш, но по възможност да е по-увлекателно и приятно за този, който го проверява :lol:
И като гледам как сте се подкарали е хубаво после да няма http://www.youtube.com/watch?v=2ClGGNQZaI0 ;)
Аватар
puntina
В началото бе словото
Специалност: нямам

Мнение от puntina »

Здравейте!
Записах се за полагане на изпит по журналистика- за първата изпитна сесия. От 2009-та насам, не съм спряла да се интересувам, чета статии, вестници и т.н. Въпреки това, изключително много се притеснявам. Дали бихте желали заедно да обсъдим възможните теми за тазгодишния изпит. Да обменим опит. 2009-та ходих на курс по журналистика. Наистина препоръчвам ви да не губите време и средства, посещавайки го. Според мен тази година, засега най-"наболялите" ни теми за изпит са :
1. Избори
2. Наводнението в с.Бисер
3. Убийството в "Студентски град"
Сърцето няма слуги- то само си сервира и вино, и отрова.
troll
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от troll »

Относно белите листа - не е чак толкова трудно. Ако искате да се упражнявате хванете един текст, без значение какъв и го преписвайте. След 1-2 страници ще сте му хванали цаката.
...and though the words sound steady, something empty's within 'em.
Аватар
redempion
В началото бе словото

Мнение от redempion »

1. Избори
2. Наводнението в с.Бисер
3. Убийството в "Студентски град"[/quote]

Аз смятам ,че няма да се падне нито една от тези теми , а нещо напълно различно , но ще видим какво ще е то на 25-ти Март . :) Успех на всички!
Аватар
puntina
В началото бе словото

Мнение от puntina »

И "А.К.Т.А" .
Добре. Трябва ми човек, с когото малко да потренирам. Търся си някой, който да ми проверява есетата, има ли някой, който би се отзовал? :)
Аватар
Christopher
Пишете, о, братя
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори

Мнение от Christopher »

Дори да налучкате темата, това няма да ви е от особена полза. Това събитие, с което ще е обвързана темата, НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ в основата на вашите работи, можете да го намекнете деликатно, за да разбере проверяващият, че сте запознати със събитието, но за мен е грешно да градите целия си текст върху даденото събитие.
Public relations and Advertising..
Аватар
puntina
В началото бе словото

Мнение от puntina »

Christopher написа:Дори да налучкате темата, това няма да ви е от особена полза. Това събитие, с което ще е обвързана темата, НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ в основата на вашите работи, можете да го намекнете деликатно, за да разбере проверяващият, че сте запознати със събитието, но за мен е грешно да градите целия си текст върху даденото събитие.
Много ми е интересно кои други жанрове са позволени? Имам предвид- аз не съм особено голяма привърженичка на есетата. И как се оценяват, също така. Ако напиша - да кажем - файлетон, дали ще се оцени подобаващо?! Изключително много се притеснявам. Мисълта ми в есетата не е последователна. Имам навика да разглеждам няколко теми наведнъж. Просто ми трбяват малко насоки.
Аватар
Christopher
Пишете, о, братя
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Christopher »

puntina написа:
Christopher написа:Дори да налучкате темата, това няма да ви е от особена полза. Това събитие, с което ще е обвързана темата, НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ в основата на вашите работи, можете да го намекнете деликатно, за да разбере проверяващият, че сте запознати със събитието, но за мен е грешно да градите целия си текст върху даденото събитие.
Много ми е интересно кои други жанрове са позволени? Имам предвид- аз не съм особено голяма привърженичка на есетата. И как се оценяват, също така. Ако напиша - да кажем - файлетон, дали ще се оцени подобаващо?! Изключително много се притеснявам. Мисълта ми в есетата не е последователна. Имам навика да разглеждам няколко теми наведнъж. Просто ми трбяват малко насоки.
Всичко зависи от проверяващия, някои предпочитат есета, други разкази, трети стихове..четвърти статии. Нещата стоят така, че сама трябва да си прецениш по какъв начин ще е най-удачно да изразиш мнението си.
Public relations and Advertising..
Аватар
Dimitur__
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Dimitur__ »

redempion написа:Това може би е още по-голяма простотия :D ..> http://www.youtube.com/watch?v=bvdx3bUYChg Как ще коментираш?
За жалост , и аз съм ги виждал много такива, не по магистрали , но все пак ..За да спести пътя наобратно, за да се включи в движението в ПРАВИЛНАТА посока,изобщо не се замисля,че ако идва някой баро с новото си БМВ и си кара спокойно в дясно, може и да няма достатъчно бързата реакция да се измести .. и кво става ? Тоя пич(макар, че според мен е някоя объркана женица) ебава майката на поне 2 живота , щото трябва се спестят 10-20 лв за гориво .. А това ,че никва полиция не ги е спряла .. да.. само в България може се случи :(
ПС:Ето за това исках да се махна оттук и да уча в чужбина , ама моето семейство не разполага с необходимите ресурси и ще трябва да се задоволя с предлаганото тук.
ПРОСТОТИЯТА Е НАВСЯКЪДЕ В НАШЕТО МИЛО ОБЩЕСТВО :salute:
Аватар
redempion
В началото бе словото

Мнение от redempion »

Според мен само силните остават в България и под ''силни'' имам предвид тези, които искат да се борят , които са готови да направят всичко необходимо ,за да променят нещо в държавата , което не им харесва . Дали ще успеят - това е отделен въпрос. :)
Nafarforii
В началото бе словото
Специалност: Политология

Мнение от Nafarforii »

redempion написа:Според мен само силните остават в България и под ''силни'' имам предвид тези, които искат да се борят , които са готови да направят всичко необходимо ,за да променят нещо в държавата , което не им харесва . Дали ще успеят - това е отделен въпрос. :)
Дано си изкараш изпита! С теб ще сме си големи дружки xD
.... THIS SHIT !
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”