Въпрос за кандидатстване в ЮФ- Право

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
aods
В началото бе словото
Специалност: Е и А
Курс: първи

Въпрос за кандидатстване в ЮФ- Право

Мнение от aods »

Здравейте, 12 клас съм и искам да кандидатствам с право. Искам да задам някои въпроси, понеже не ми е много ясно и ще съм ви много благодарна ако ми помогнете.
Интересува ме задължително ли трябва да се полагат изпити по БеЛ и История или може и с матурата да се кандидатства?
Също така дочух, че влизането в ЮФ не е толкова лесно дори и с отлични резултати. Ако може да споделите при вас как е било .
Темите по история, които са разпространени в интернет вършат ли някаква работа или трябва да се разработват с помощта на учител или да се купуват (има разни обяви за продажба на подобни пакети от рода на 70-100 лева )?

Благодаря ви предварително!
stefanidka
В началото бе словото
Специалност: Право
Курс: първи

Re: Въпрос за кандидатстване в ЮФ- Право

Мнение от stefanidka »

aods написа:Здравейте, 12 клас съм и искам да кандидатствам с право. Искам да задам някои въпроси, понеже не ми е много ясно и ще съм ви много благодарна ако ми помогнете.
Интересува ме задължително ли трябва да се полагат изпити по БеЛ и История или може и с матурата да се кандидатства?
Също така дочух, че влизането в ЮФ не е толкова лесно дори и с отлични резултати. Ако може да споделите при вас как е било .
Темите по история, които са разпространени в интернет вършат ли някаква работа или трябва да се разработват с помощта на учител или да се купуват (има разни обяви за продажба на подобни пакети от рода на 70-100 лева )?

Благодаря ви предварително!

Задължително се полагат изпити,не може само с матурите.Оценките от матурите се използват също,но за формиране на общия ти бал за кандидатстване.Силно се съмнявам,че ако имаш отлични резултати няма да те приемат...Не се доверявай на подобни слухове.
Veskou
В началото бе словото
Специалност: Кандидат-студент

Мнение от Veskou »

Аз пък познавам едно момиче, което имаше диплома 5,60 и две пълни шестици на матурите (български и история) и НЕ беше приета в Юридическия факултет на СУ!

Ти ако имаш знанията да изкараш шестици на матурите, ще можеш и на изпитите, но ти е ясно, че КСИ се умножават с по-висок коефициент, така че си прави сметка. Иначе ти пак може да си държиш матура по историята и да изкараш шестица, за да ти повдигне дипломата. :D
Christinaa
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Christinaa »

Здравейте,имам един много важен,за този момент,въпрос.Извинявам се ако мястото на въпроса не е за тази тема.
Понеже сега е времето,в което се подават документите за предварителните изпити,искам да попитам,понеже съм от Варна,а брат ми е в София.. има ли някакъв вариант той да ми подаде документите в СУ,аз съответно ще му пратя оттук копие на личната карта и исканите документи,а той само да плати и да ги подаде.Много ще съм благодаря,ако отговорите
Angel_N
Форумно зомби
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Angel_N »

Veskou написа:Аз пък познавам едно момиче, което имаше диплома 5,60 и две пълни шестици на матурите (български и история) и НЕ беше приета в Юридическия факултет на СУ!

Ти ако имаш знанията да изкараш шестици на матурите, ще можеш и на изпитите, но ти е ясно, че КСИ се умножават с по-висок коефициент, така че си прави сметка. Иначе ти пак може да си държиш матура по историята и да изкараш шестица, за да ти повдигне дипломата. :D

Знанията за 6 на матурите и знанията за 6 на изпита, според мен, са на светове разстояние.
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
seduction
Драскач

Мнение от seduction »

Angel_N написа:
Veskou написа:Аз пък познавам едно момиче, което имаше диплома 5,60 и две пълни шестици на матурите (български и история) и НЕ беше приета в Юридическия факултет на СУ!

Знанията за 6 на матурите и знанията за 6 на изпита, според мен, са на светове разстояние.

Определено е така.
Който пита дали може брат му да го запише- може :)
Christinaa
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Christinaa »

окей,благодаря много
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

За въпроси и всякакви производни относно кандидатстването в ЮФ - специалност Право - пишете в тази тема http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 68&t=20240
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”