Второ висше държавна поръчка

Тук може да задавате помежду си въпросите, които са актуални в процеса на вашето следване в Софийския университет

Модератор: sientelo

Аватар
mirchetu
От дъжд на вятър
Специалност: Фармация МУ-София, евентуално и Екология в СУ
Курс: втори

Re: Второ висше държавна поръчка

Мнение от mirchetu »

Аз уча в МУ и там имаме бая завършили бакалаври, които след това записват магистър 5 години Фармация държавна поръчка. Влез Право и си го записвай спокойно. То си е ОКС Магистър, което си е повече от ОКС бакалавър, което си придобила. А ако не ти е такова притеснение държавната поръчка, а това дали въобще ще ти позволят да учиш, таксата ти за обучение срещу заплащане е 555, което е 227,50 на семестър. Платено обучение в СУ има и то е точно за случаите, в които не ти се полага държавна поръчка. Аз в момента уча срещу заплащане в СУ, защото си продължавам бакалавърското обучение, а в същото време уча в ОКС магистър в МУ и държавата не плаща за по-ниската ОКС. Аз си я плащам, но не е такъв проблем, защото таксите за задочниците са доста смешни. В ЮФ като ти казват, че имаш право на държавна поръчка, значи наистина имаш. Мисля, че те най-добре знаят. А ПУ се опитват да те набутат в платените им бройки. Успех!
"Тези, които си мислят, че знаят всичко, много дразнят тези от нас, които наистина го знаем."
неизвестен автор
Изображение
zaekqdosan
От дъжд на вятър

Мнение от zaekqdosan »

Здравейте и от мен :) едно въпросче имам а не мога да намеря отг в момента сум първи курс в СУ специалност философия,дали мога да запиша втори бакалавър в СУ социални дейности-задочно и как става процедурата по кандидатсване за 2-ри бакалавр мерси предварително;)
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Може да запишеш 2ро след 2 курс на сегашната специалност.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Аватар
sunny.v.b
Форумозавър Рекс
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: първи

Мнение от sunny.v.b »

А, ако запиша психология, мога ли след втората година да запиша второ висше Връзки с обществеността задочно - напълно независимо от психологията?
"..вечно и свето е само мъртвото,
живото живее в грях."

One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Мисля, че никоя от специалностите в ФЖМК може да се пише като второ висше. А ако записваш в друг университет, то хубаво всичко ще е независимо, ама в кой от двата университета ще ти се пази оригинала на дипломата за средно?
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
sunny.v.b
Форумозавър Рекс
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: първи

Мнение от sunny.v.b »

Ами аз имах предвид и двете да са в СУ, не бях помислила за вариянта друг университет.
Благодаря за отговора!
"..вечно и свето е само мъртвото,
живото живее в грях."

One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”