въпросче за умуване..
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- fluffy cloud
- Легендарен флуудър
Re: въпросче за умуване..
Върху странни неща умувате
Иначе, щом нямат кръвна връзка, ако самите те не го чувстват нередно, защо да е проблем?
I wanna fall from the stars straight into your arms
- FightForFreedom
- Паисий
Какво значи да "чувстваш някого като брат"? Щото ако това се изразява в нямането на "никакви сексуални помисли по отношение на този човек", то ти си ми брат... по Шаолински, нали разбираш какво имам предвид (там сестри няма).MidwinterSun написа:Самата идея на това да чувстваш някого като брат е именно в това да нямаш никакви сексуални мисли по отношение на този човек, никакво желание връзката ви да се развива в тази посока.
Може ли да дадеш дефиниция на "братско чувство", която да не ни изкарва братя?
Защото заедно и с родителите си изграждат семейната единица, която е добре да бъде стабилна, а колко от тийнейджърските връзки просъществуват? И какво става, ако си имал връзка с някого, но сте се скарали брутално, а след това ти се налага да живееш под един покрив с него?fluffy cloud написа:Върху странни неща умуватеИначе, щом нямат кръвна връзка, ако самите те не го чувстват нередно, защо да е проблем?
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Данчо, грешката ти е, че си си въобразил, че аз съм си изгубила времето с даване на дефиниции. Ако на теб ти се занимава, be my guest, както се казва, обаче на мен не ми е до дървено философстване. 
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

- FightForFreedom
- Паисий
По-голямата ми грешка е, че употребих думата "дефиниция". Много теоретично прозвуча, а аз се интересувам от практическата страна - какво на практика чувстваш, когато казваш, че чувстваш някого като брат?
Ако никой не може да обясни последното, то откъде знаем, че говорим за едно и също чувство?
Ако никой не може да обясни последното, то откъде знаем, че говорим за едно и също чувство?
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Зависи, фак, зависи. Според Църквата освен кръвни роднини има и такива, които стават въз основа на църковния брак. Та ако аз спя с жената на брат си, когато той реши да има такава, ще е грях...
Into the endless we ride... 
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Бе... ти нямаше ли племенник? 
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
Ако е хубава, що не? Майната му на обществотоfak написа:Позволете да ви поставя в хипотетичната ситуация :
едно семейство - майка, баща, заварен син и доведена дъщеря.. Децата растат в едно семейство и са отглеждани от двамата родители като брат и сестра.. Доколко обществено приемливи са евентуални сексуални отношения между децата в това семейство, макар и на по-късен етап, когато вече са пораснали.. Пределно ясно е, че няма кръвосмешение... Няма нужда всеки да го обяснява.. Говорим за етичната страна на нещата, за обществената търпимост, за възпитание, и така нататък..
Нямам предвид добри приятели или хора в една духовна школа, които следват определен етикет на общуване и се обръщат един на друг с 'братко'. Нямам предвид медицински сестри и дори монахини.. Говорим за хора, които наистина смятат/чувстват/считат/възприемат се за брат и сестра... (или две сестри за зяпачите)
Аз, разбира се, изхождам от позицията на човек, който никога не е възприемал човек от срещуположния пол като рода (изключая самата рода де) и с "какво е един секс между приятели" attitude
Но все си мисля, че ако двама се възприемат по описания начин, то това би било turn-off и въпроса губи смисъл
The more you want, the easier you are to exploit
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Има го и другия момент - човек би възприел за "брат" само друг човек, не вярвам човек да възприеме някоя жена само и единствено като "сестра". Ей тука форонните мъже могат да споделят - дали имат жена в живота си, която ВЪЗПРИЕМАТ като сестра. Аз лично не вярвам, че подобно "усещане за родство" може да идва от мъж към жена. Обратното сигурно е възможно, все пак за жените табута няма...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Ми, не знам, Христо.. Ти твойта сестра как я възприемаш?Kristo написа:Ей тука форонните мъже могат да споделят - дали имат жена в живота си, която ВЪЗПРИЕМАТ като сестра. Аз лично не вярвам, че подобно "усещане за родство" може да идва от мъж към жена. Обратното сигурно е възможно, все пак за жените табута няма...
Имам чувството, че съм единствения нормален човек, писал в темата..
la douleur exquise
-
Angel_N
- Форумно зомби
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Според мен не е инцест, но от такива неща стават следните ситуации:
През 1981г. се ожених за една възрастна, но запазена вдовица която имаше дъщеря.
Баща ми често посещаваше семейството ми , в резултат на което между него и дъщерята на жена ми която непосредствено след брака осинових се зародиха чувства и се ожениха. По този начин баща ми ми стана зет, а дъщеря ми - майка. Жената на баща ми , т.е. моята дъщеря , която едновременно ми се явяваше и втора майка роди едно момче, което сега е на 12 години , което ми стана брат и съответно внук. Понеже аз съм мъж на майката на доведената дъщеря , то жена ми ми стана баба , тъй като е майка на баща ми. По този начин аз съм мъж на жена си и също и неин внук. Обаче и жена ми роди едно момченце, което сега е на 11 години и което стана шурей на баща ми , а на мене пък вуйчо , тъй като е брат ма мащехата ми- майка , която ми е дъщеря.
По този начин , аз станах дядо сам на себе си , тъй като жена ми е баба , аз съм неин мъж.
Господин Прокурор , моля ви да ми се репи въпроса , тъй като аз съм много объркан и не знам имам ли право да получавам надбавки за сина ми.
Госпожа Колева от Социални грижи ми каза , че съм нямал право на надбавки , защото ни били объркани отношенията и сина ми ми бил вуйчо , което наистина е вярно. Същото ми го казва и управителя на фирмата , казал му го един адвокат.
Много ви се моля Господин прокурор да ми проучите въпроса и да ми отговорите имам ли право на детски надбавки за сина ми Митко и да му наредите на управителя на фирма "Шермпол" да ми плати всички неплатени надбавки , защото той ми ги присвоява , а държавата ги дава на всеки човек дето има дете. И аз имам , пък нищо че ми се падало и вуйчо.
През 1981г. се ожених за една възрастна, но запазена вдовица която имаше дъщеря.
Баща ми често посещаваше семейството ми , в резултат на което между него и дъщерята на жена ми която непосредствено след брака осинових се зародиха чувства и се ожениха. По този начин баща ми ми стана зет, а дъщеря ми - майка. Жената на баща ми , т.е. моята дъщеря , която едновременно ми се явяваше и втора майка роди едно момче, което сега е на 12 години , което ми стана брат и съответно внук. Понеже аз съм мъж на майката на доведената дъщеря , то жена ми ми стана баба , тъй като е майка на баща ми. По този начин аз съм мъж на жена си и също и неин внук. Обаче и жена ми роди едно момченце, което сега е на 11 години и което стана шурей на баща ми , а на мене пък вуйчо , тъй като е брат ма мащехата ми- майка , която ми е дъщеря.
По този начин , аз станах дядо сам на себе си , тъй като жена ми е баба , аз съм неин мъж.
Господин Прокурор , моля ви да ми се репи въпроса , тъй като аз съм много объркан и не знам имам ли право да получавам надбавки за сина ми.
Госпожа Колева от Социални грижи ми каза , че съм нямал право на надбавки , защото ни били объркани отношенията и сина ми ми бил вуйчо , което наистина е вярно. Същото ми го казва и управителя на фирмата , казал му го един адвокат.
Много ви се моля Господин прокурор да ми проучите въпроса и да ми отговорите имам ли право на детски надбавки за сина ми Митко и да му наредите на управителя на фирма "Шермпол" да ми плати всички неплатени надбавки , защото той ми ги присвоява , а държавата ги дава на всеки човек дето има дете. И аз имам , пък нищо че ми се падало и вуйчо.
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Да, на първи братовчед, когото имам за втори брат, защото сме живяли врата срещу врата.Търговецът на кристал написа:Бе... ти нямаше ли племенник?
Into the endless we ride... 
- menina.do.mar
- Плиний Стари
- Курс: завършил
Тая тема прилича на песен на Черно Фередже. 
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
- puntina
- В началото бе словото
- Специалност: нямам
- Курс: първи
Не е инцест и ще ти кажа защо:
1. Нямате кръвна връзка.
2. По-добре с "духовна сестра/брат", от колкото с някой случаен. Това малко ми прилича на "приятели с привилегии".
От друга страна, ако са еднополови- малко странно ми звучи. Защото до колкото виждам ти си момиче, а и тя е момиче. Но ако става въпрос за теб. Ако ли не, а е просто пример... Вече обстоятелствата седят по по-различен начин.
Чувала съм двойки- брат и сестра, които са заварени, да сключват брак и т.н. До човек е мисля, понякога подобни "връзки" , ако са сериозни- могат да доведат до неприятни последици. Иначе не е инцест да спиш с човек, когото харесваш, стига да нямате кръвна връзка.
Хм... има и още нещо, с риск да повторя по-предните постове- като казваш :" възприемам като сестра", се предполага, че няма да искаш каквито и да било взаимоотношения с този човек. Ако позволиш да имаш подобни, значи не възприемаш въпросния "като сестра", а като обект на желания. Тук вече няма инцест.
1. Нямате кръвна връзка.
2. По-добре с "духовна сестра/брат", от колкото с някой случаен. Това малко ми прилича на "приятели с привилегии".
От друга страна, ако са еднополови- малко странно ми звучи. Защото до колкото виждам ти си момиче, а и тя е момиче. Но ако става въпрос за теб. Ако ли не, а е просто пример... Вече обстоятелствата седят по по-различен начин.
Чувала съм двойки- брат и сестра, които са заварени, да сключват брак и т.н. До човек е мисля, понякога подобни "връзки" , ако са сериозни- могат да доведат до неприятни последици. Иначе не е инцест да спиш с човек, когото харесваш, стига да нямате кръвна връзка.
Хм... има и още нещо, с риск да повторя по-предните постове- като казваш :" възприемам като сестра", се предполага, че няма да искаш каквито и да било взаимоотношения с този човек. Ако позволиш да имаш подобни, значи не възприемаш въпросния "като сестра", а като обект на желания. Тук вече няма инцест.
Последно промяна от puntina на 06 Мар 2012, 13:18, променено общо 2 пъти.
Сърцето няма слуги- то само си сервира и вино, и отрова.