Японистика 2012/2013

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Аватар
zlatina_dosheva
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Re: [КСК 2012] Китаистика и Японистика

Мнение от zlatina_dosheva »

Нямам нищо против диктовката,т.к. се справям отлично на този компонент.Питам информативно :)
Титлите са украшения за глупаците,на великите хора им е достатъчно тяхното собствено име. [Фридрих II ]
Аватар
antoniakochos
От дъжд на вятър
Курс: първи

Мнение от antoniakochos »

отговора ми е на време де :lol: има диктовка
We are all mad here.

https://www.facebook.com/antoniakochos
Аватар
Smile_
От дъжд на вятър
Курс: друг

Мнение от Smile_ »

antoniakochos написа:отговора ми е на време де :lol: има диктовка

да
Само добродетелността е богатство!
Аватар
Chang'e
В началото бе словото
Специалност: Китаистика
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Chang'e »

Има сериозна конкуренция и за двете специалности, който мисли, че иска да се занимава с което и да е от двете да затяга коланите. Кандидатстването е най-лесната част. За момчетата е много по-трудно да се класират, понеже имат по-малко места. Къде е по-трудно да се класираш не е ясно, но 5,50 би трябвало да свърши работа. И да, не ходете на матура по език ако имате 6 в дипломата, ще се прекарате :)

P.S. Според мен китаистиката е по-гадничката, но и с повече възможности после. Но аз съм много пристрастна.
There used to be a greying tower alone on the sea,
you became the light on the dark side of me...
Аватар
outlander
В началото бе словото

Мнение от outlander »

Въпреки че за момчетата местата са много по-малко , не би ли следвало пак да имаме по големи шансове , заради по ниския бал ? :D Или е общоприето мнението ,че сме с 1(!?) идея по тъпи :lol:
Аватар
Smile_
От дъжд на вятър

Мнение от Smile_ »

Напротив,тези специалности са с малко места,а са най-желани.Следователно няма как да се влиза с ниски балове.
Аватар
outlander
В началото бе словото

Мнение от outlander »

Да така е. Идеята ми беше друга - че съпоставяйки момчета и момичета въпреки че местата за момичета са повече техния бал си остава по висок = > Момчетата пак би трябвало да имат по-голям шанс от момичетата :D
Аватар
Chang'e
В началото бе словото
Специалност: Китаистика
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Chang'e »

outlander написа:Да така е. Идеята ми беше друга - че съпоставяйки момчета и момичета въпреки че местата за момичета са повече техния бал си остава по висок = > Момчетата пак би трябвало да имат по-голям шанс от момичетата :D
:albino: Еми, как да ти кажа... колежката ти го каза по-горе :albino: Нямаш шанс, като има по-малко места за момчета. От това по-ясно..
There used to be a greying tower alone on the sea,
you became the light on the dark side of me...
unishtojitel
В началото бе словото
Специалност: унищожителни науки

Мнение от unishtojitel »

outlander написа:Въпреки че за момчетата местата са много по-малко , не би ли следвало пак да имаме по големи шансове , заради по ниския бал ? :D Или е общоприето мнението ,че сме с 1(!?) идея по тъпи :lol:
Идеята, скъпи приятелю, е че момчетата имат по-малко места. Следователно, ако си момиче ще е доста по лесно да влезнеш. Дори за тях бала да е по висок, въпреки че където е 23.50 там е и 24. От друга страна тази година 93 са малко, а момчетата още по-малко. Със желание и труд всичко се постига :D
Аватар
outlander
В началото бе словото

Мнение от outlander »

От най-желаните ''истики'' (скандинавистика,японистика,китаистика ) единствено в китаистиката бала за момчетата е бил по-висок. Момичетата за да влезнат със скандинавистика е трябвало да имат 24 докато момчетата 23.59 ( не че е голямата разлика ) японистиката 23.60 момичета срещу 23.14 за момчета,въпреки че местата за момичета са повече. Та без значение колко са местата ,не е ли по важно , на кой му трябва по висока оценка ? :D Спорът е доста безмислен понеже са субективни нещата , но съм си инат :D и продължих да споря хващайки се за това че на момчетата ''ще им е по-трудно'' . Друг е въпросът дали не сте с презумцията че момчетата имат определен лимит на възможности и техният максимум не е ''момичешкия'' максимум :D

Изображение
unishtojitel
В началото бе словото
Специалност: унищожителни науки

Мнение от unishtojitel »

Не го приемам за спор честно казано. Просто питаш( ако може на ти) и се отговаря. При равни места и шансове - да, на момчетата ще е по-лесно. Но при положение,че хипотетично имаш 2 места за момчета с бал 23.50 и 100 за момичета с бал 24, бих предпочел да съм момиче. :wink:
Аватар
outlander
В началото бе словото

Мнение от outlander »

:shock: case closed :cyclopsani:
Аватар
alekth
От дъжд на вятър
Специалност: японистика
Курс: трети

Мнение от alekth »

unishtojitel написа:Не го приемам за спор честно казано. Просто питаш( ако може на ти) и се отговаря. При равни места и шансове - да, на момчетата ще е по-лесно. Но при положение,че хипотетично имаш 2 места за момчета с бал 23.50 и 100 за момичета с бал 24, бих предпочел да съм момиче. :wink:
Би предпочел да ти трябва максимален бал вместо да ти трябва по-нисък от максимален бал? Изпитът и оценяването му не са според пола, така че оценката си е оценка, и колкото по-ниска е долната граница (точно което е балът), толкова по-лесно е да се класираш.

Проблемите за момчетата в сравнение с момичетата започват когато има значителна бройка с много висок бал, напр. 5 момчета и 5 момичета с максимален бал. Тогава вече момичета с по-нисък от максимален ще имат шанс, а момчета - не. Но това е ситуацията, в която балът е по-висок за момчетата - не изключена както се вижда, но исторически по-малко вероятна.
valk
В началото бе словото
Специалност: нямам

Мнение от valk »

Здравейте на всички :) Моят въпрос също е по кандидатстването, но е малко по-сложен, заради това пиша ново мнение. Ако държа кандидат-студентски изпит по АЕ, но матурата ми е по РЕ (с цел да си запазя отценката по АЕ от дипломата) дали ще стане така, или пак ще вземат матурата? Мерси предварително :)
Аватар
Smile_
От дъжд на вятър

Мнение от Smile_ »

РЕ-Руски език ли е?
Ако е така, мисля,че пак ти се взима оценката от матурата.Няма значение по кой език си държал матура,все се взима.За да не ти я вземат,дръж матура по всичко,но не и по език.
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”