[КСК 2012] Кандидати за Право
Модератори: svetlio.varna, Boromir
-
californialove
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: soul
Re: [КСК 2012] Кандидати за Право
Хора, как се подготвяте за изпита по БЕЛ учите теми или само с разработки и после сами да си я(темата) пишете? 
-
Kailn.Georgiev
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: Света Троица
Здравейте!
Имам един въпрос, който ме тормози от няколко дни и се надявам да ми помогнете.
Решил съм да уча Право, но се колебая дали да е редовно или задочно. Мисля, че добре се подготвям и ще успея да влезна редовно, но не знам как стоят нещата и се надявам вие да споделите. Вие, които сте записали Право редовно, имате ли време за работа? И ако не е проблем, споделете с каква работа сте се захванали. Имате ли възможност да отсъствате от лекции или се налага да присъствате на всяка една? Аз неминуемо ще трябва да работя и много се чудя дали ще съумея да работя и да съм редовен студент (и нямам предвид да раздавам флаери за по 1-2 часа на ден
). И от друга страна, ако влезна задочно, много ли ще изостана в сравнение с редовния студент? И дали правят проблем ако си от задочните, а ходиш на някои от лекциите при редовните? Много се надявам да споделите от вашия опит и да ме посъветвате.
Благодаря предварително!
Решил съм да уча Право, но се колебая дали да е редовно или задочно. Мисля, че добре се подготвям и ще успея да влезна редовно, но не знам как стоят нещата и се надявам вие да споделите. Вие, които сте записали Право редовно, имате ли време за работа? И ако не е проблем, споделете с каква работа сте се захванали. Имате ли възможност да отсъствате от лекции или се налага да присъствате на всяка една? Аз неминуемо ще трябва да работя и много се чудя дали ще съумея да работя и да съм редовен студент (и нямам предвид да раздавам флаери за по 1-2 часа на ден
-
brasence
- Постоянно присъствие
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
- Обратна връзка:
За право редовно първи курс + работа = никакъв шанс. Всички лекции в СУ се водят на отворени врати, т.е. всеки, който иска иска, може да присъства.Kailn.Georgiev написа:Здравейте!
Решил съм да уча Право, но се колебая дали да е редовно или задочно. Мисля, че добре се подготвям и ще успея да влезна редовно, но не знам как стоят нещата и се надявам вие да споделите. Вие, които сте записали Право редовно, имате ли време за работа? И ако не е проблем, споделете с каква работа сте се захванали. Имате ли възможност да отсъствате от лекции или се налага да присъствате на всяка една? Аз неминуемо ще трябва да работя и много се чудя дали ще съумея да работя и да съм редовен студент (и нямам предвид да раздавам флаери за по 1-2 часа на ден). И от друга страна, ако влезна задочно, много ли ще изостана в сравнение с редовния студент? И дали правят проблем ако си от задочните, а ходиш на някои от лекциите при редовните? Много се надявам да споделите от вашия опит и да ме посъветвате.
Благодаря предварително!
КН правеж
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Абсолютно можеш да ходиш на работа. Пълен работен ден ще те озори сериозно, но на половин ден няма пречка.
-
stefanidka
- В началото бе словото
- Специалност: Право
За работата е доста относително...Зависи каква ти е програмата.Нашата е доста разпокъсана.Лекции от 9h до 11h,после от 17h до 19hили пък от 15h до 21h,или от 11 до 17h...Ако искаш да си редовен на лекциите,с оглед на подобна програма,си е трудничко.Друг е въпросът,ако не държиш да си особено редовен.Но пък упражненията са задължителни(е,не във всички случаи)и трябва да се съобразяваш с тях(препоръчително е да се ходи).Можеш да ходиш на лекции с редовните,ако избереш задочно.Няма абсолютно никакъв проблем.
-
Kailn.Georgiev
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: Света Троица
Благодаря за отговорите. Започвам да клоня към задочно.
Ако има някои, които са се нагърбили с пълен работен ден и редовно обучение нека споделят. 
Re: кандидатстудентска кампания 2012/2013 право
Има имаmimi написа:Още ли няма никой, който ще кандидатства право другата година?
Здравейте, аз сега запо4вам да се готвя, искам да ви попитам по литература горе-долу колко са ви дълги уводите, защото имам теми, които са с доста кратки увод4ета, няма особено много информация и подробности за авторите .... или поне за Ботев и Вазов за сега съм погледнала и са така. Та чудя се да не би да не вършат работа, при вас как е?
-
brasence
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Препоръ4вам ти и на изпита да заместваш ч с 4 за да имаш сигурна оценкаSAB-f написа:Здравейте, аз сега запо4вам да се готвя, искам да ви попитам по литература горе-долу колко са ви дълги уводите, защото имам теми, които са с доста кратки увод4ета, няма особено много информация и подробности за авторите .... или поне за Ботев и Вазов за сега съм погледнала и са така. Та чудя се да не би да не вършат работа, при вас как е?
КН правеж
brasence, не знам какво те кара да мислиш, 4е няма да го заместя?
Аз пък ти препоръчвам да слагаш запетайка пред 'за да'. Имам вече едно висше образование и съм държала над 40 изпита, поради тази причина въпросът ми не е дали трябва да заместя ч с 4 на изпита, защото ми е ясно кога мога да го използвам и кога не. До изпита мисля да си използвам 4-ката вместо ч, когато си поискам и си преценя. Слу4айно да имаш отговор на въпроса ми относно литературата или разговорът ни се изчерпва само с твоя заядлив коментар?
-
brasence
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
През живота си не съм слагал запетайка пред "за да". В гимназията ни учеха, че не трябвало. Не казвам, че така е правилно, защото и без това не ми е силнтата страна родния език. Благодарско за забележката, ако си права.
А по темата... моя милост е във ФМИ, и със сетни сили се опитва да пише правилно (невинаги се получава) , но често отсреща не виждам това.
А по темата... моя милост е във ФМИ, и със сетни сили се опитва да пише правилно (невинаги се получава) , но често отсреща не виждам това.
КН правеж
Във връзка въпроса с уводите-хубаво е уводът да е дълъг поне една страница. Трябва да изясниш мястото на автора в социо-културия фон, намесваш и малко исторически факти, също така поне мен са ме учили, че е хубаво да посочиш стихосбирките и сборниците с разкази, ако пък им знаеш годините ше е супер, но това са просто препоръчителни неща, не е болка за умиране ако ги няма. Също така посочваш основни идеи, проблеми и мотиви, които дадения автор разглежда. Аз миналата година, следвайки горе долу такава структура на увода имам 5.13 / естествено оценката не се определя от встъпителната част, но тя не бива да се подценява /. И сега тази година наново : )
Иначе за подготовка има едни делели учебници, писани от преподаватели от су, но не се сещам точно за името, в тях има не лоши неща, но не всичко е смляно, така че ако ти трябва готова информация това не окей като вариант. Най-добре ако има как се снабди с учебника на образователни технологии, водят ги доста добри. Успех.
Иначе за подготовка има едни делели учебници, писани от преподаватели от су, но не се сещам точно за името, в тях има не лоши неща, но не всичко е смляно, така че ако ти трябва готова информация това не окей като вариант. Най-добре ако има как се снабди с учебника на образователни технологии, водят ги доста добри. Успех.
Благодаря ти, seduction. Очудвам се, че не си влезнала с тази оценка, доста си е добра .... историята ли ти беше проблем? Пожелавам ти успех тази година.
-
aods
- В началото бе словото
- Специалност: Е и А
Въпрос за кандидатстване в ЮФ- Право
Здравейте, 12 клас съм и искам да кандидатствам с право. Искам да задам някои въпроси, понеже не ми е много ясно и ще съм ви много благодарна ако ми помогнете.
Интересува ме задължително ли трябва да се полагат изпити по БеЛ и История или може и с матурата да се кандидатства?
Също така дочух, че влизането в ЮФ не е толкова лесно дори и с отлични резултати. Ако може да споделите при вас как е било .
Темите по история, които са разпространени в интернет вършат ли някаква работа или трябва да се разработват с помощта на учител или да се купуват (има разни обяви за продажба на подобни пакети от рода на 70-100 лева )?
Благодаря ви предварително!
Интересува ме задължително ли трябва да се полагат изпити по БеЛ и История или може и с матурата да се кандидатства?
Също така дочух, че влизането в ЮФ не е толкова лесно дори и с отлични резултати. Ако може да споделите при вас как е било .
Темите по история, които са разпространени в интернет вършат ли някаква работа или трябва да се разработват с помощта на учител или да се купуват (има разни обяви за продажба на подобни пакети от рода на 70-100 лева )?
Благодаря ви предварително!