Изпита по английски

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
viar4eto
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от viar4eto »

мерси :)
Аватар
Ronnie
В началото бе словото

Мнение от Ronnie »

и аз мерси :D а бе все ще се справим, едно есе ли ще ни се опре?! 8)
Дори и да си на верен път, ако просто седнеш на пътя ще те прегазят...
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

Останаха по-малко от 2 седмици до изпита :oops:
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Това е, което мога да ви предложа аз. 2004 г. ми се губи :roll:
Vaskes, спестих ти малко писане :P
Дам :)

Освен темите, които изброи, имам още три:

Learning doesn't finish when you leave school

The most important thing about a job is the money it brings you

Къде е по-добре да прекарваш свободното си време - вкъщи или сред природата? (това не го помня как беше на английски)

Като цяло като че ли винаги има поне една тема от Agree/Disagree тип, така че бих казал, че темите може би са маалко по-лесни от тези в книжките (където имаше много теми от сорта на 'опиши еди си какво си', 'според теб кое е не знам си какво си' и т.н., които според мен са по-кофти.

При оценяването на есетата се гледат структурата и сложността на текста, съдържанието, свързаността, лексиката, граматическите форми, фразеология.. май има още едно-две неща, за които не мога да се сетя. За всеки компонент има максимален брой точки. За граматическите форми и фразеологията например можете да получите максимум по четири точки, а за сложност на текста - една :)

Колкото до теста - аз и на книжките и на реалните изпитни тестове изкарвам горе-долу еднакъв резултат. Не мисля, че има някаква разлика. Не са невъзможно трудни, но човек трябва да има практика, да знае какви са най-често срещаните грешки и т.н.

ПП Една от диктовките, давани на изпит в СУ (не се сещам коя година) я има и в книжките с примерни тестове - става дума за Managing Stress от третата книжка.
Аватар
love_delight
От дъжд на вятър
Специалност: Социални дейности
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от love_delight »

Vaskes написа:ПП Една от диктовките, давани на изпит в СУ (не се сещам коя година) я има и в книжките с примерни тестове - става дума за Managing Stress от третата книжка.
Какъв ли текст ще ни поднесат на 17ти? :lol:
What is really risky? :P (шегувам се)
Мила написа:
radja написа:обаче в ЮФ е една идея по-различно.
особено вашите момичета се едни... 99% всяка нощ се сънуват как изкачват стълбите на съдебната палата на високи токчета и костюми на шанел.:twisted:
Изображение
Аватар
Picklenose
От дъжд на вятър

Мнение от Picklenose »

аз чух,че на изпитите в СУ по езици се теглел изпита от 3 различни плика(лесен,средна трудност и труден)...нз дал ие вярно ,но се надявам поне средно да се падне ако не лесно :roll: :P
why don't you go outside and .... yourself?!
Аватар
Ziz4o
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Ziz4o »

Ами май не е точно така.. Трудността на изпита е субективна, т.е. 1 вариант може да е с по-лесна диктовка за теб, на 2 вариант теста да ти е по-лесен, а на 3 пък темите за есето да ти се струват най-интересни.. Мисля, че се стараят иначе трудността да е на едно ниво.. :roll:
Децата, които си играят на живот, съзират неговите истински закони и отношения по-ясно, отколкото възрастните, които мислят, че са по-разумни поради опита си, тоест поради провалите си. Великият човек запазва ума на дете.
Аватар
love_delight
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от love_delight »

Ziz4o написа:Мисля, че се стараят иначе трудността да е на едно ниво.. :roll:
Винаги ми е било интересно кой подбира диктовката и преразказа, които ще се паднат на изпита :roll:
Мила написа:
особено вашите момичета се едни... 99% всяка нощ се сънуват как изкачват стълбите на съдебната палата на високи токчета и костюми на шанел.:twisted:
Изображение
Аватар
duffduff
От дъжд на вятър

Мнение от duffduff »

love_delight написа:
Винаги ми е било интересно кой подбира диктовката и преразказа, които ще се паднат на изпита :roll:
Къде преразкази в СУ :lol: В УНСС са преразказите и то си има книжка, от където ги дават. Или поне предходните години са ги вземали от тая книжка :)
Аватар
love_delight
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от love_delight »

duffduff написа:
love_delight написа:
Къде преразкази в СУ :lol: В УНСС са преразказите и то си има книжка, от където ги дават. Или поне предходните години са ги вземали от тая книжка :)
Ааа, то ми стана навик вече да бъркам :oops:
Диктовката и есето имах предвид :wink:
Мила написа:
Изображение
Аватар
ksk'06 info
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от ksk'06 info »

Екипът на Кандидатстудентския Информационен Център желае успех на всички кандидатстуденти! :)
Ще се радваме да Ви бъдем от полза с информацията и усмивките, с които разполагаме! А вече ни има и on-line!

:walk: :wav:

N.B.: Препоръчваме на кандидатстудентите, желаещи да се обръщат към нас on-line, това да става на посочения e-mail адрес или чрез ICQ поради огромния обем на теми и мнения във форума на Университета!
СУ "Св. Климент Охридски"
Кандидатстудентски Информационен Център
адрес: София, бул. "Цар Освободител" 15, Северно крило, ет.1
тел.: 02/9308380, 02/8467429
e-mail: ksk_2006@abv.bg
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Picklenose написа:аз чух,че на изпитите в СУ по езици се теглел изпита от 3 различни плика(лесен,средна трудност и труден)...нз дал ие вярно ,но се надявам поне средно да се падне ако не лесно :roll: :P
Мен всички преподавателки от ФКНФ, с които съм говорил, ме увериха, че се стараят всички изпити да са с еднаква трудност.
viar4eto
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от viar4eto »

Vaskes написа:
Picklenose написа:аз чух,че на изпитите в СУ по езици се теглел изпита от 3 различни плика(лесен,средна трудност и труден)...нз дал ие вярно ,но се надявам поне средно да се падне ако не лесно :roll: :P
Мен всички преподавателки от ФКНФ, с които съм говорил, ме увериха, че се стараят всички изпити да са с еднаква трудност.
така и би трябвало да бъде но според мен всеки човек разбира под "трудно" различни неща всичко си зависи от подготовката
Аватар
Picklenose
От дъжд на вятър

Мнение от Picklenose »

ммм вие май не ме разбрахте.Мисълта ми беше,че изпитните варианти са 3(различни по сложност) и тази трудност не е субективна,а си е умишлено направена.Поне по френски е точно така..има 3 плика с 3 различни изпита с различна трудност и се тегли...нз по английски как е явно не е така :cry:
why don't you go outside and .... yourself?!
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

Уф, не знам как е, просто искам най-сетне да свършва :shock: Писна ми това чакане :? Нека дойде и да мине... :roll:
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”