въпросче за умуване..

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Re: въпросче за умуване..

Мнение от fluffy cloud »

Върху странни неща умувате :roll: Иначе, щом нямат кръвна връзка, ако самите те не го чувстват нередно, защо да е проблем?
I wanna fall from the stars straight into your arms
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Мнение от FightForFreedom »

MidwinterSun написа:Самата идея на това да чувстваш някого като брат е именно в това да нямаш никакви сексуални мисли по отношение на този човек, никакво желание връзката ви да се развива в тази посока.
Какво значи да "чувстваш някого като брат"? Щото ако това се изразява в нямането на "никакви сексуални помисли по отношение на този човек", то ти си ми брат... по Шаолински, нали разбираш какво имам предвид (там сестри няма).
Може ли да дадеш дефиниция на "братско чувство", която да не ни изкарва братя?
fluffy cloud написа:Върху странни неща умувате :roll: Иначе, щом нямат кръвна връзка, ако самите те не го чувстват нередно, защо да е проблем?
Защото заедно и с родителите си изграждат семейната единица, която е добре да бъде стабилна, а колко от тийнейджърските връзки просъществуват? И какво става, ако си имал връзка с някого, но сте се скарали брутално, а след това ти се налага да живееш под един покрив с него?
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Данчо, грешката ти е, че си си въобразил, че аз съм си изгубила времето с даване на дефиниции. Ако на теб ти се занимава, be my guest, както се казва, обаче на мен не ми е до дървено философстване. ;)
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Мнение от FightForFreedom »

По-голямата ми грешка е, че употребих думата "дефиниция". Много теоретично прозвуча, а аз се интересувам от практическата страна - какво на практика чувстваш, когато казваш, че чувстваш някого като брат?
Ако никой не може да обясни последното, то откъде знаем, че говорим за едно и също чувство?
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Толкова е просто:

Изображение

Изображение
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Зависи, фак, зависи. Според Църквата освен кръвни роднини има и такива, които стават въз основа на църковния брак. Та ако аз спя с жената на брат си, когато той реши да има такава, ще е грях...
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Бе... ти нямаше ли племенник? :scratch:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Мнение от Bragi »

fak написа:Позволете да ви поставя в хипотетичната ситуация :
едно семейство - майка, баща, заварен син и доведена дъщеря.. Децата растат в едно семейство и са отглеждани от двамата родители като брат и сестра.. Доколко обществено приемливи са евентуални сексуални отношения между децата в това семейство, макар и на по-късен етап, когато вече са пораснали.. Пределно ясно е, че няма кръвосмешение... Няма нужда всеки да го обяснява.. Говорим за етичната страна на нещата, за обществената търпимост, за възпитание, и така нататък..
Нямам предвид добри приятели или хора в една духовна школа, които следват определен етикет на общуване и се обръщат един на друг с 'братко'. Нямам предвид медицински сестри и дори монахини.. Говорим за хора, които наистина смятат/чувстват/считат/възприемат се за брат и сестра... (или две сестри за зяпачите :mrgreen:)
Ако е хубава, що не? Майната му на обществото
Аз, разбира се, изхождам от позицията на човек, който никога не е възприемал човек от срещуположния пол като рода (изключая самата рода де) и с "какво е един секс между приятели" attitude 8)

Но все си мисля, че ако двама се възприемат по описания начин, то това би било turn-off и въпроса губи смисъл
The more you want, the easier you are to exploit
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Има го и другия момент - човек би възприел за "брат" само друг човек, не вярвам човек да възприеме някоя жена само и единствено като "сестра". Ей тука форонните мъже могат да споделят - дали имат жена в живота си, която ВЪЗПРИЕМАТ като сестра. Аз лично не вярвам, че подобно "усещане за родство" може да идва от мъж към жена. Обратното сигурно е възможно, все пак за жените табута няма...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

Kristo написа:Ей тука форонните мъже могат да споделят - дали имат жена в живота си, която ВЪЗПРИЕМАТ като сестра. Аз лично не вярвам, че подобно "усещане за родство" може да идва от мъж към жена. Обратното сигурно е възможно, все пак за жените табута няма...
Ми, не знам, Христо.. Ти твойта сестра как я възприемаш?

Имам чувството, че съм единствения нормален човек, писал в темата..
la douleur exquise
Angel_N
Форумно зомби
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Angel_N »

Според мен не е инцест, но от такива неща стават следните ситуации:

През 1981г. се ожених за една възрастна, но запазена вдовица която имаше дъщеря.
Баща ми често посещаваше семейството ми , в резултат на което между него и дъщерята на жена ми която непосредствено след брака осинових се зародиха чувства и се ожениха. По този начин баща ми ми стана зет, а дъщеря ми - майка. Жената на баща ми , т.е. моята дъщеря , която едновременно ми се явяваше и втора майка роди едно момче, което сега е на 12 години , което ми стана брат и съответно внук. Понеже аз съм мъж на майката на доведената дъщеря , то жена ми ми стана баба , тъй като е майка на баща ми. По този начин аз съм мъж на жена си и също и неин внук. Обаче и жена ми роди едно момченце, което сега е на 11 години и което стана шурей на баща ми , а на мене пък вуйчо , тъй като е брат ма мащехата ми- майка , която ми е дъщеря.
По този начин , аз станах дядо сам на себе си , тъй като жена ми е баба , аз съм неин мъж.
Господин Прокурор , моля ви да ми се репи въпроса , тъй като аз съм много объркан и не знам имам ли право да получавам надбавки за сина ми.
Госпожа Колева от Социални грижи ми каза , че съм нямал право на надбавки , защото ни били объркани отношенията и сина ми ми бил вуйчо , което наистина е вярно. Същото ми го казва и управителя на фирмата , казал му го един адвокат.
Много ви се моля Господин прокурор да ми проучите въпроса и да ми отговорите имам ли право на детски надбавки за сина ми Митко и да му наредите на управителя на фирма "Шермпол" да ми плати всички неплатени надбавки , защото той ми ги присвоява , а държавата ги дава на всеки човек дето има дете. И аз имам , пък нищо че ми се падало и вуйчо.
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Търговецът на кристал написа:Бе... ти нямаше ли племенник? :scratch:
Да, на първи братовчед, когото имам за втори брат, защото сме живяли врата срещу врата.
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
menina.do.mar
Плиний Стари
Курс: завършил

Мнение от menina.do.mar »

Тая тема прилича на песен на Черно Фередже. :mrgreen:
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
Аватар
puntina
В началото бе словото
Специалност: нямам
Курс: първи

Мнение от puntina »

Не е инцест и ще ти кажа защо:
1. Нямате кръвна връзка.
2. По-добре с "духовна сестра/брат", от колкото с някой случаен. Това малко ми прилича на "приятели с привилегии".

От друга страна, ако са еднополови- малко странно ми звучи. Защото до колкото виждам ти си момиче, а и тя е момиче. Но ако става въпрос за теб. Ако ли не, а е просто пример... Вече обстоятелствата седят по по-различен начин.
Чувала съм двойки- брат и сестра, които са заварени, да сключват брак и т.н. До човек е мисля, понякога подобни "връзки" , ако са сериозни- могат да доведат до неприятни последици. Иначе не е инцест да спиш с човек, когото харесваш, стига да нямате кръвна връзка.

Хм... има и още нещо, с риск да повторя по-предните постове- като казваш :" възприемам като сестра", се предполага, че няма да искаш каквито и да било взаимоотношения с този човек. Ако позволиш да имаш подобни, значи не възприемаш въпросния "като сестра", а като обект на желания. Тук вече няма инцест.
Последно промяна от puntina на 06 Мар 2012, 13:18, променено общо 2 пъти.
Сърцето няма слуги- то само си сервира и вино, и отрова.
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

:JC_boogie:
la douleur exquise
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”