въпросът ми е - Инцест ли е да спиш с жена, която само възприемаш като сестра, но нямате кръвна връзка?
въпросче за умуване..
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
въпросче за умуване..
Не знам защо във тоя раздел..
въпросът ми е - Инцест ли е да спиш с жена, която само възприемаш като сестра, но нямате кръвна връзка?
la douleur exquise
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Re: въпросче за умуване..
В какво си се забъркала?!

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
- Ангел
- Летящите Пръсти
- Специалност: Право
- Курс: пети
Не.
Чл. 154 от НК определя законовите рамки на не-правното понятие „инцест“. Чл 7, ал. (2) т. 2 от СК разширява кръга на преценените като обществено неприемливи съчетания до роднини до четвърта степен по съребрена линия (до първи братовчеди) включително, въздигайки такова родство до пречка за сключването на граждански брак.
Искам снимки.
Чл. 154 от НК определя законовите рамки на не-правното понятие „инцест“. Чл 7, ал. (2) т. 2 от СК разширява кръга на преценените като обществено неприемливи съчетания до роднини до четвърта степен по съребрена линия (до първи братовчеди) включително, въздигайки такова родство до пречка за сключването на граждански брак.
Искам снимки.
Последно промяна от Ангел на 24 Фев 2012, 17:45, променено общо 1 път.
Животът е твърде кратък, за да си позволяваш да го разхищаваш в неща, които не ти носят удоволствие.„Пий повече!“ „НЕ МИ Е ДОБРЕ.“ „Този ПЕТЪК няма да свърши!“
ФАРА!!!
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER: Offspring
Running down a spiral
with the light of better men,
shouting: "PROGRESS IS SURVIVAL!",
take one last look and see me...
ФАРА!!!
Не
Друг е въпроса, че ако я възприемаш като сестра не би следвало да имаш подобни щения
И все пак аз също искам снимки
Друг е въпроса, че ако я възприемаш като сестра не би следвало да имаш подобни щения
И все пак аз също искам снимки
The more you want, the easier you are to exploit
- FightForFreedom
- Паисий
Ако се влюбиш в жена, с която членувате в някакво "братство" и се възприемате като духовни брат и сестра, и спиш с нея, но запазиш вярването си, че тя е твоя духовна сестра, ненормален човек ли си?
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
- Ангел
- Летящите Пръсти
Убеден съм че не търсиш моя отговор...
Животът е твърде кратък, за да си позволяваш да го разхищаваш в неща, които не ти носят удоволствие.„Пий повече!“ „НЕ МИ Е ДОБРЕ.“ „Този ПЕТЪК няма да свърши!“
ФАРА!!!
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER: Offspring
Running down a spiral
ФАРА!!!
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Не - то че не е инцест, не е. Понеже нямате обща ДНК, няма как да се получат мутациите (по-скоро малформациите), от които законът се опитва да предпази хората (щото, да, може да има морална драма в случая, ама много му дреме на закона дали припляскваш сестра си, ако с това не причинявате зло на обществото и ако е по взаимно съгласие).
Въпросът обаче (сериозно!) е защо би искал да въртиш любов с някого, когото чувстваш като брат/сестра. Нали идеята е, че се дистанцираш от възможността за подобна връзка, заявявайки подобна братска/сестринска обич?
'Ма много ме обърквате, честно.
Въпросът обаче (сериозно!) е защо би искал да въртиш любов с някого, когото чувстваш като брат/сестра. Нали идеята е, че се дистанцираш от възможността за подобна връзка, заявявайки подобна братска/сестринска обич?
'Ма много ме обърквате, честно.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
Не говоря за правната страна на нещата.. Въпросът е именно как гледаме на това да изпитваш интимни чувства към човек, когото възприемаш за брат или сестра, от МОРАЛНА гледна точка..
(снимки, ако слушкате)
(снимки, ако слушкате)
la douleur exquise
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Предполагам, че е нормално, макар и да противоречи на концепцията.
Обяснявам защо - ако не знаеш, че е лошо да имаш мераци към сестра си, спокойно може да си се чувстваш привлечен от нея. Обществото (мама, тати, учителката по биология, новините и прочее) ти казват, че това е грешно (освен, че е неморално, си има чисто физически притеснителен аспект). Когато обаче нямаш кръвна връзка с въпросната "сестра", обществото не ти казва нищо по въпроса, така че това ограничение отпада. А когато ти отпаднат социалните бариери и страха от евентуални малформации на хипотетично дете, родено от подобна връзка, няма какво толкова да те спре. Т.е. сваляйки табуто и биологичните аргументи, си е въпрос на нормални отношения мъж-жена и дали биха искали да прее*ат приятелството си. Най-често нещата опират само и единствено до това, а то вече е въпрос на личен избор и няма еднозначен отговор.
Така че да, намирам го за нормално. И, както казах по-горе - за нелогично, но това си е моят избор.
Обяснявам защо - ако не знаеш, че е лошо да имаш мераци към сестра си, спокойно може да си се чувстваш привлечен от нея. Обществото (мама, тати, учителката по биология, новините и прочее) ти казват, че това е грешно (освен, че е неморално, си има чисто физически притеснителен аспект). Когато обаче нямаш кръвна връзка с въпросната "сестра", обществото не ти казва нищо по въпроса, така че това ограничение отпада. А когато ти отпаднат социалните бариери и страха от евентуални малформации на хипотетично дете, родено от подобна връзка, няма какво толкова да те спре. Т.е. сваляйки табуто и биологичните аргументи, си е въпрос на нормални отношения мъж-жена и дали биха искали да прее*ат приятелството си. Най-често нещата опират само и единствено до това, а то вече е въпрос на личен избор и няма еднозначен отговор.
Така че да, намирам го за нормално. И, както казах по-горе - за нелогично, но това си е моят избор.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Инцест е когато имате кръвна или духовна връзка (т.е. ако сте роднини или ти е/си кръсници) - а "възприемам" не значи нищо на практика, защото самовнушението не се брои. Както да си представиш, че котката ти може да говори, а тя реално не може.fak написа:Не знам защо във тоя раздел..![]()
Не е инцест. Казано инак.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
не ми се обяснявай...
Позволете да ви поставя в хипотетичната ситуация :
едно семейство - майка, баща, заварен син и доведена дъщеря.. Децата растат в едно семейство и са отглеждани от двамата родители като брат и сестра.. Доколко обществено приемливи са евентуални сексуални отношения между децата в това семейство, макар и на по-късен етап, когато вече са пораснали.. Пределно ясно е, че няма кръвосмешение... Няма нужда всеки да го обяснява.. Говорим за етичната страна на нещата, за обществената търпимост, за възпитание, и така нататък..
Нямам предвид добри приятели или хора в една духовна школа, които следват определен етикет на общуване и се обръщат един на друг с 'братко'. Нямам предвид медицински сестри и дори монахини.. Говорим за хора, които наистина смятат/чувстват/считат/възприемат се за брат и сестра... (или две сестри за зяпачите
)
Позволете да ви поставя в хипотетичната ситуация :
едно семейство - майка, баща, заварен син и доведена дъщеря.. Децата растат в едно семейство и са отглеждани от двамата родители като брат и сестра.. Доколко обществено приемливи са евентуални сексуални отношения между децата в това семейство, макар и на по-късен етап, когато вече са пораснали.. Пределно ясно е, че няма кръвосмешение... Няма нужда всеки да го обяснява.. Говорим за етичната страна на нещата, за обществената търпимост, за възпитание, и така нататък..
Нямам предвид добри приятели или хора в една духовна школа, които следват определен етикет на общуване и се обръщат един на друг с 'братко'. Нямам предвид медицински сестри и дори монахини.. Говорим за хора, които наистина смятат/чувстват/считат/възприемат се за брат и сестра... (или две сестри за зяпачите
la douleur exquise
- Scion of balance
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
Едни ще ги ненавиждат,други ще ги толерират,трети няма да им пука.Въпросът беше дали е инцест,май се отговори в горните постове?

авъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъ
шъ въ ева..
разглеждаме го в широк смисъл... http://en.wikipedia.org/wiki/Incest
шъ въ ева..
разглеждаме го в широк смисъл... http://en.wikipedia.org/wiki/Incest
la douleur exquise
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Мария, изгледай първите 3 сезона на Госип гърл...
Там обществото нямаше проблем, че Дан и Серина са доведени брат и сестра (от различни родители), после обществото нямаше проблем, когато осиновения син Чък "ощастливи" малката Джени, която беше доведена щерка на Лили, която осинови Чък...
Абе позволено е, според мен, а инцеста предполага, че е забранено.
Там обществото нямаше проблем, че Дан и Серина са доведени брат и сестра (от различни родители), после обществото нямаше проблем, когато осиновения син Чък "ощастливи" малката Джени, която беше доведена щерка на Лили, която осинови Чък...
Абе позволено е, според мен, а инцеста предполага, че е забранено.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Обратна връзка:
Ами Мър... Ако сте доведени брат и сестра в едно семейство, това в никакъв случай не означава, че трябва да се чувствате като брат и сестра... Самата идея на това да чувстваш някого като брат е именно в това да нямаш никакви сексуални мисли по отношение на този човек, никакво желание връзката ви да се развива в тази посока. По подобен начин можеш да се чувстваш и към приятел. Бидейки в едно семейство без кръвна връзка, това ви налага единствено терминологията брат и сестра, но не и задължението да чувстваш другия по този начин.
Що се отнася до конкретната хипотеза с доведените брат/сестра, мисля, че голяма роля за това дали връзката между тях ще бъде осъдена морално или не играят обстоятелствата - ако са били събрани още като малки деца и са израснали като брат и сестра, надали ще ми се струва нормално да започнат сексуална връзка помежду си. Ако родителите им се съберат на някакъв по-късен етап, когато те вече са тийнейджъри, например, нещата биха стояли другояче.
Що се отнася до конкретната хипотеза с доведените брат/сестра, мисля, че голяма роля за това дали връзката между тях ще бъде осъдена морално или не играят обстоятелствата - ако са били събрани още като малки деца и са израснали като брат и сестра, надали ще ми се струва нормално да започнат сексуална връзка помежду си. Ако родителите им се съберат на някакъв по-късен етап, когато те вече са тийнейджъри, например, нещата биха стояли другояче.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.