За любовта и уважението

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

За любовта и уважението

Мнение от Jamesmagno »

Каква е връзката между двете?
Можеш ли да обичаш някого, ако не го уважаваш?
И в какво се изразява уважението?
И т.н.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: За любовта и уважението

Мнение от Kristo »

Някои е прекалил с "Дневниците на вампира", а?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Kristo написа:Някои е прекалил с "Дневниците на вампира", а?
Нито един епизод. И "някой" се пише с и-кратко. А сега по темата.
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

В тривиалните случаи има връзка, в необичайните няма...
Ако има онова яко, сексуално привличане, въобще не обръщаш внимание на уважение и други подобни, поне в началото... :roll:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

:albino:
la douleur exquise
Аватар
menina.do.mar
Плиний Стари
Курс: завършил

Мнение от menina.do.mar »

Уважението без любов съществува и е задължителен елемент от ежедневното общуване. Но любов без уважение няма и не може да има.
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Аз снощи бях тръгнала да го пиша същото, че и с почти същите думи, обаче му теглих една майна, изтрих го и си пуснах филмче.
Така де... то това е Communication 101, по-елементарно не би могло да бъде.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Ангел
Летящите Пръсти
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от Ангел »

Хм... А пък нямам драма да Обичам някого, без да го уважавам...
Не ми е проблем и да общувам цивилизовано и с някого, когото не уважавам (предимно защото уважавам себе си и се държа така, че да не губя от това уважение).
Животът е твърде кратък, за да си позволяваш да го разхищаваш в неща, които не ти носят удоволствие.
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER: Offspring
Running down a spiral
with the light of better men,
shouting: "PROGRESS IS SURVIVAL!",
take one last look and see me...
„Пий повече!“ „НЕ МИ Е ДОБРЕ.“ „Този ПЕТЪК няма да свърши!“
ФАРА!!!
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Второто - да, случвало ми се е и на мен и го разбирам. Но първото? Какво точно ще му обичаш на въпросния, ако не е заслужил уважението ти? Така де, дългите крака и хубавата усмивка са чудесно нещо, може да са и възбуждащи дори, но за да Обичаш, не следва ли да уважаваш човека?
Иначе разбирам, че все се опитваш да си контра, ама... просто ми е странно и се надявам да поясниш.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Ангел
Летящите Пръсти
Курс: пети

Мнение от Ангел »

Съвсем хипотетично, ако приятел от детството ми е пропаднал (наркотици, алкохол, престъпления), не бих го уважавал, но това не би ми пречило да го обичам... Същото и с родственици... Дет' се вика: „кръвта вода не става“... И не иде реч за някой, който не ми е заслужил, спечелил уважението, а за такъв, който го е изгубил... Не виждам проблем в такива отношения.
Животът е твърде кратък, за да си позволяваш да го разхищаваш в неща, които не ти носят удоволствие.
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER: Offspring
Running down a spiral
with the light of better men,
shouting: "PROGRESS IS SURVIVAL!",
take one last look and see me...
„Пий повече!“ „НЕ МИ Е ДОБРЕ.“ „Този ПЕТЪК няма да свърши!“
ФАРА!!!
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

Винаги съм се чудила за природата на тия нерационални и саморазрушителни чувства..

При мен нещата са съвсем различни.. Преставам да обичам някого в мига, в който ме предаде, разочарова до такава степен, че да спра да го уважавам.. Което не е задължително непреходен акт за вечна раздяла..
(може би трябва да доизложа по-подробно мислите си в тая насока..., но някой друг път..)
la douleur exquise
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мда, Ангеле, разбрах те. Вероятно просто сме различни (и) в това отношение - имам роднини, дето след казани и сторени от тях неща... е, как да ти кажа. Някога си мислех, че макар да не мога да ги обичам след въпросните работи, поне следва да ги уважавам по силата на кръвта. Наскоро ми светна, че всъщност това не ме прави длъжна - човек не може да избира роднините си, но може да избира отношението си към тях по начина, по който може да го прави с всички останали. Пишейки това, си давам сметка, че в съзнанието си изключвам от подобна постановка родителите си, защото са ме родили/създали/отгледали. За по-далечни родственици обаче... рязала съм и пак ще режа, но в общия случай просто съм охлаждала отношението си към тях, без да се караме. По-скоро именно от уважение и обич към други хора, чиито по-близки роднини са въпросните.
Обаче това да обичам и уважавам някого, защото споделяме някаква обща ДНК... не ми е в кръвта, така да се каже.

Колкото до попропаднали приятели... всеки е отговорен както за действията си, така и за последиците от тях. И всеки има право на свободен избор. Имам личен пример в това отношение, ама не ми се разправя. Въпросното момиче ми липсва много, но няма как да помогна на човек, който не иска помощ и който е убеден в правотата на избора си.
В края на ноември
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

menina.do.mar написа:Уважението без любов съществува и е задължителен елемент от ежедневното общуване. Но любов без уважение няма и не може да има.
Напълно съм съгласна. А и щом няма уважение, значи не обичаш другия човек и само го използваш за собствена изгода.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Faith_no_more
Легендарен флуудър
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Faith_no_more »

^Ама ти може да използваш всеки за собствена изгода, независимо от това дали или не го уважаваш :wink:
Аватар
lunatic_moon
Вазов
Специалност: Компютърни науки

Мнение от lunatic_moon »

Не, не можеш. Обичаш някого. Откриваш нещо отвратително за него или той извършва нещо отвратително, или просто го опознаваш и виждаш какъв задник е. Но си свикнал с него и си мислиш, че ще преглътнеш постъпките/думите му, защото, нали, го обичаш... Откриваш колко е трудно. Почваш да го мразиш. Почваш да мразиш себе си. И продължаваш да бъдеш с него, защото се мразиш и си мислиш, че заслужаваш някакво наказание. Не можеш да обичаш някого, ако не го уважаваш - това няма да е любов, а някаква остатъчна зависимост от този човек.
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”