Здравейте:)
Сега съм първи курс Право - редовно и искам да запиша второ висше Международни отношения - задочно. Въпроса ми е: възможно ли е след първи курс веднага и само изпит по английски ли трябва да положа, при положение, че имам историята от миналата година? Ако се сетя нещо друго, ще дописвам. :Д
Право и второ висше МО
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Re: Право и второ висше МО
Втора специалност можеш да запишеш след 2 курс.
Последно промяна от thegirl на 26 Фев 2012, 14:47, променено общо 1 път.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Колегата е права, че можеш след 2ри курс да запишеш втора специалност ( въпреки, че по правилник е след 3ти.. )
За другия ти въпрос - Да, щом имаш издържан изпит по история, ще е нужно да отидеш на кандидатстудентски изпит само по чужд език ( на който следва да имаш поне 3ка
) Не е вярно, че изпитите трябва да са държани в годината на кандидатстване - аз едно време нарочно отидох и на изпит по език, за да мога евентуално да запишва втора специалност МО.. ( Впоследствие обаче ми дойде акъл в главата и разбрах, че няма никакъв смисъл.. Но това е предмет на друга дискусия
Всеки сам си преценява за себе си
)
За другия ти въпрос - Да, щом имаш издържан изпит по история, ще е нужно да отидеш на кандидатстудентски изпит само по чужд език ( на който следва да имаш поне 3ка
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Можеш МО след 3ти курс и МО няма задочно, а само редовно.Както казаха, трябва ти и издържан изпит по чужд език и успех над 5,50
-
firequeen
- От дъжд на вятър
- Специалност: Английска филология
- Курс: първи
- Обратна връзка:
а за да запише и двете едновременно едното трябва да е задочно ли ? и наистина ли трябва да се държи изпит в самата КСК не може ли от минала година ?
П.П. питам защото аз смятам да запиша право и после МО като втора специалност и обратното ако не ме приемат право
П.П. питам защото аз смятам да запиша право и после МО като втора специалност и обратното ако не ме приемат право
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
_sonrisa_ написа:Не е вярно, че изпитите трябва да са държани в годината на кандидатстване...