http://www.youtube.com/watch?v=maebpxPKktYcamel написа:... Риголето (така и не запомних как се казваше арията, където той търси дъщеря си из двореца и разпитва за нея...но тя ме накара да се просълзя...нещо, което никога не ми се е случвало по време на коя да е опера преди) ...
Опера
Модератори: Boromir, Търговецът на кристал
- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
- Специалност: Физика
- Курс: завършил
Re: Опера
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
'Начи, наминавам само да вметна, че кой каквото ще да казва, Камен Чанев е съкровище и много широка душа.
И, Барб, едва сега видях какво си писал на предната страница. Изпадам в тих потрес. Тая жена посегна на всичко, ама на' - хората я харесват, пълни залите, очите...
И, Барб, едва сега видях какво си писал на предната страница. Изпадам в тих потрес. Тая жена посегна на всичко, ама на' - хората я харесват, пълни залите, очите...
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Съвсем телеграфно, че се прибирам от рожден ден и ми се шпииии...
Тоска и Скарпия бяха зле - аз на Тоска не й обръщам внимание и без това, но такъв кастриран Скарпия не мога да преживея.
Мартин Илиев пя много добре, факт. Нещо стана в края на първата ария, но нататък нямаше никакъв проблем. На хубавото не мога да кажа лошо, това е. И умря изключително убедително, нямам думи. Изненада ме много приятно.
Костюмите не ме подразниха толкова, даже може да се каже, че почти ми харесаха. Сценографията - тц, тоя кръст нямаше място там. Режисурата.... не ми се говори, а и някак чувствам, че нямам право. можеше и да е по-лошо, но пък на финала дори не стана ясно какво се случва, а режисьорът сам си беше създал перфектните условия за Тоска да скочи 5 минути по-рано. И не ги използва.
Както и да е. Като цяло - добър Каварадоси и нищо друго, което и останало в ума ми след тоя спектакъл.
Тоска и Скарпия бяха зле - аз на Тоска не й обръщам внимание и без това, но такъв кастриран Скарпия не мога да преживея.
Мартин Илиев пя много добре, факт. Нещо стана в края на първата ария, но нататък нямаше никакъв проблем. На хубавото не мога да кажа лошо, това е. И умря изключително убедително, нямам думи. Изненада ме много приятно.
Костюмите не ме подразниха толкова, даже може да се каже, че почти ми харесаха. Сценографията - тц, тоя кръст нямаше място там. Режисурата.... не ми се говори, а и някак чувствам, че нямам право. можеше и да е по-лошо, но пък на финала дори не стана ясно какво се случва, а режисьорът сам си беше създал перфектните условия за Тоска да скочи 5 минути по-рано. И не ги използва.
Както и да е. Като цяло - добър Каварадоси и нищо друго, което и останало в ума ми след тоя спектакъл.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
Търговецът на кристал написа:... аз на Тоска не й обръщам внимание и без това...
На такива, какъвто е Скарпия, така им се пада!Търговецът на кристал написа:... но такъв кастриран Скарпия ...
Иначе Софийсата опера здравата я оплеска. Отмениха представленията на "Атила"!
http://www.youtube.com/watch?v=hHTwolA8BOc
1:37
Dove l'eroe più valido
è traditor, spergiuro,
ivi perduto è il popolo,
e l'aer stesso impuro;
ivi impotente è dio,
ivi è codardo il re...
là col flagello mio
rechi Wodan la fé!
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Я? Какво е станало?
В края на ноември
В края на ноември
- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
Не знам, какво точно е станало. Това за програмите го видях на страницата на операта. Иначе никакви съобщения, никакви предупреждения. Презаверявали билетите за "Лбедово езеро" на същите дати (информация от четвъртък надвечер).
Във вторник моя позната ще отиде до касата и тогава ще разберем повече. Надявам се да не пропадне поне "Любовен елексир".
http://www.youtube.com/watch?v=Eq5n9Mzmuvw
Във вторник моя позната ще отиде до касата и тогава ще разберем повече. Надявам се да не пропадне поне "Любовен елексир".
http://www.youtube.com/watch?v=Eq5n9Mzmuvw
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Това просто ТРЯБВАШЕ да го споделя. От фестивала в Брегенц е, постановката е "Бал с маски". Може да се спори доколко е смислено, обаче пък колко е внушително... и яко... Леле!

В края на ноември
В края на ноември
- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
Пак Франко Корели ...
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ако успея да възстановя личностния си интегритет (как само го казах!), през юни покрай хаджилъка може да мина и през оперния фестивал в Масада - за Кармен ми говориха... 
Into the endless we ride... 
- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
http://www.youtube.com/watch?v=OXCg7fg2Cjwalter ego написа:... оперния фестивал в Масада - за Кармен ми говориха...
http://www.youtube.com/watch?v=z7lRsX7NoNg
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
В момента гледам записа от премиерата на "Мадам Бътерфлай" - 6 години минаха оттогава, обаче спомените определено не ме лъжат. Мартин Илиев не отстъпва на най-добрите тенори в света в ролята на Пинкертон. И съм напълно сериозна, като го пиша това.
Докторе, просто трябва да ти покажа това ДВД. Качеството не е като за оперна вечер с приятели, но е напълно гледаемо и слушаемо. Така или иначе, това, което имам предвид, е почти изцяло в първо действие.
Докторе, просто трябва да ти покажа това ДВД. Качеството не е като за оперна вечер с приятели, но е напълно гледаемо и слушаемо. Така или иначе, това, което имам предвид, е почти изцяло в първо действие.
В края на ноември
В края на ноември
- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
Благодаря, Търговецо! Много съм любопитен да го видя и чуя. Колко е дълго, какъв формат е и може ли да си го копирам.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Ще е сложно, защото утре сутринта трябва да върна диска и няма начин да го забавя. Копирала съм си го на компютъра, така че го пазя, но като опитах да го запиша на ДВД, за да си го имам, не се събраха точно 2 мегабайта, а ако взема от големите ДВДита, ми трябва някаква по-специална записвачка, каквато моята (предполагам), не е.
Въпросът е, че го имам. Ще видя Оги какво може да направи, та поне да отцепи първо действие. Ще ти бъде любопитно, гарантирам. Пък и знаеш, че невинаги се изказвам толкова ласкаво за нашите певци.
2 часа и 19 минути е записът, 4484 мегабайта на диск (не знам защо не се събира на стандартно ДВД, но не ще и не ще). За формат... де да знам, ДВД си е.
Толкоз ми разбира балалайката. 
Въпросът е, че го имам. Ще видя Оги какво може да направи, та поне да отцепи първо действие. Ще ти бъде любопитно, гарантирам. Пък и знаеш, че невинаги се изказвам толкова ласкаво за нашите певци.
2 часа и 19 минути е записът, 4484 мегабайта на диск (не знам защо не се събира на стандартно ДВД, но не ще и не ще). За формат... де да знам, ДВД си е.
В края на ноември
В края на ноември
- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
Важното е, че си го записала. На голяма флашка ще може да се побере, а след това ще си го прехвърла на външния диск.
Това ли е постановката, в която си участвала и ти?
Това ли е постановката, в която си участвала и ти?
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Е, участвала, участвала... Да, бях асистент-режисьор и все още помня мизансцена толкова добре, че във всеки един момент знам даже какъв жест с ръка трябва да следва. Другите не ги помня чак толкова, но тази ми е много мила и лична по ред причини.
В края на ноември
В края на ноември