[КСК 2012] Химия и Биология

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Re: [КСК 2012] Химия и Биология

Мнение от thegirl »

Коя книжка? Няма конкретна.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Днес, 16.02.2012 г., Народното събрание с 85 гласа „за”, 1 „против” и 10 „въздържал се”, преобразува Химическия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски” във Факултет по химия и фармация.

http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/n ... _farmaciya
Facebook
Изображение
Insomniac
В началото бе словото

Мнение от Insomniac »

Здравейте,

Днес си купих справочника на университета и потърсих информация за новата специалност Фармация. Но такава нямаше. Факултетът все още си носи името ... по Химия, а не по химия и фармация. В сайта също няма информация. Търсих и човек, който работи в СУ, но и от там не ми поясниха нищо.

Някой има ли информация дали ще има прием тази година и дали фармацията в СУ е равна на тази в МУ?
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Няма нова специалност. Имаше само идея.
Специалностите, по които ще приемат във Факултет по химия и фармация са:
Химия
Химия и физика
Химия и информатика
Екохимия
Компютърна химия
Ядрена химия
Инженерна химия и съвременни материали
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Аватар
dqvolito
От дъжд на вятър
Специалност: медицина
Курс: първи

Мнение от dqvolito »

От тази година ще има прием на специалността Фармация в Факултет по химия и фармация. Бройките са 50. По диплома е равностойна на тази от МУ, но по качество ще видим. Медицинския факултет на СУ няма да участва в предклиничната подготовка, т.е. анатомия, физиология ще се обучават в Биологически факултет, но там учат общо, а не Физиология на човека с медицинска насоченост както е в Медицинския факултет. От ФХФ също не са наясно кое, кога, къде....
"Всичко в умерени количества е полезно" - Хипократ :)

МЕДИЦИНА - Медицински факултет към СУ

Групата на МФ в facebook e : http://www.facebook.com/group.php?gid=1 ... all&ref=ts
Insomniac
В началото бе словото

Мнение от Insomniac »

Благодаря за информацията!
Аватар
oddy
В началото бе словото

Мнение от oddy »

Така. Искрено се надявам да мога да обясня какво точно не ми е ясно. В момента съм в следната ситуация:
1.искам да кандидатствам медицина в су
2. балът ми засега от предварителните изпити е 33.5 (видях, че миналата година минималният на първо класиране е бил 34 и нещо)
3. също така миналата година местата са били около 54-5 (общо), а за тази година имало било предложение да са 65 (което е много добре)
4. от изпита по биология пред мен са 23ма, а колкото мен - 30; по химия повече имат 32ма, равна - 19.
5. до колкото знам тези с равен бал всичките се приемат като за едно място и после чакат да се записват???

та въпросът ми е, сега, с този ми бал имам ли шансове да се запиша, не само да ме приемат, и по-важно, как точно се запълват местата, т.е те на първо класиране могат да приемат да речем 60 души ( защото примерно 30 от тях са с равен бал) и в такъв случай как за бога 30 човека (приемаме, че всички искат да се запишат) делят едно място. пример - има общо 30 места за момичета - приети са 50 (и всички искат да се запишат ;) ), като между тях има много, които са с равен бал - как се определя, кои влизат и кои не?

ще се радвам на отговор, благодаряяя :) :) :)
panta rei
Аватар
clinical_dead
Вазов
Специалност: Биология и химия
Курс: втори

Мнение от clinical_dead »

oddy кандидатствай смело. Имаш шансове да влезеш, чакай си класиранията, аз съм биология и химия 1-ви курс и 7 от 15 човека в специалността, ще кандидатстват отново тази година.
Изображение

Изображение
Аватар
feichkaaa
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от feichkaaa »

Здравейте, тъй като ще кандидатствам "Медицинска рехабилитация и ерготерапия" искам да попитам дали добре съм разбрала, че може и с матурата по биология без да се държи изпит??

"Кандидатстване с оценки от държавни зрелостни изпити, положени през 2008, 2009, 2010 и 2011г.
Биология и здравно образование: Молекулярна биология, Екология и опазване на околната среда, Биотехнологии, Биомениджмънт и устойчиво развитие, Екохимия, Биология, Биология и химия, География и биология, Медицинска рехабилитация и ерготерапия, Физическо възпитание и спорт, Медицинска сестра"
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Да.
Facebook
Изображение
Аватар
dqvolito
От дъжд на вятър

Мнение от dqvolito »

oddy написа:Така. Искрено се надявам да мога да обясня какво точно не ми е ясно. В момента съм в следната ситуация:
1.искам да кандидатствам медицина в су
2. балът ми засега от предварителните изпити е 33.5 (видях, че миналата година минималният на първо класиране е бил 34 и нещо)
3. също така миналата година местата са били около 54-5 (общо), а за тази година имало било предложение да са 65 (което е много добре)
4. от изпита по биология пред мен са 23ма, а колкото мен - 30; по химия повече имат 32ма, равна - 19.
5. до колкото знам тези с равен бал всичките се приемат като за едно място и после чакат да се записват???

та въпросът ми е, сега, с този ми бал имам ли шансове да се запиша, не само да ме приемат, и по-важно, как точно се запълват местата, т.е те на първо класиране могат да приемат да речем 60 души ( защото примерно 30 от тях са с равен бал) и в такъв случай как за бога 30 човека (приемаме, че всички искат да се запишат) делят едно място. пример - има общо 30 места за момичета - приети са 50 (и всички искат да се запишат ;) ), като между тях има много, които са с равен бал - как се определя, кои влизат и кои не?

ще се радвам на отговор, благодаряяя :) :) :)

С бал 33,5 шансовете ти не са никак малки, ако си момче. Но аз бих отишъл и на редовната сесия. 32 момчета ще приемат. Ако 32-рия човек е с бал 33,5 и има още 5 човека с този бал, ще приемат всичките 37 човека.

Групата на МФ в facebook e : http://www.facebook.com/group.php?gid=1 ... all&ref=ts
Аватар
dqvolito
От дъжд на вятър

Мнение от dqvolito »

feichkaaa написа:Здравейте, тъй като ще кандидатствам "Медицинска рехабилитация и ерготерапия" искам да попитам дали добре съм разбрала, че може и с матурата по биология без да се държи изпит??

"Кандидатстване с оценки от държавни зрелостни изпити, положени през 2008, 2009, 2010 и 2011г.
Биология и здравно образование: Молекулярна биология, Екология и опазване на околната среда, Биотехнологии, Биомениджмънт и устойчиво развитие, Екохимия, Биология, Биология и химия, География и биология, Медицинска рехабилитация и ерготерапия, Физическо възпитание и спорт, Медицинска сестра"

Да, но от тази година коефициента за матурата е 2,5. Това е така, откакто "Медицинска рехабилитация и ерготерапия" е в МФ, т.е. от тази година.

Аватар
feichkaaa
В началото бе словото

Мнение от feichkaaa »

dqvolito написа:
feichkaaa написа:Здравейте, тъй като ще кандидатствам "Медицинска рехабилитация и ерготерапия" искам да попитам дали добре съм разбрала, че може и с матурата по биология без да се държи изпит??

Да, но от тази година коефициента за матурата е 2,5. Това е така, откакто "Медицинска рехабилитация и ерготерапия" е в МФ, т.е. от тази година.
Е да. Но аз ще се явявам и на изпит. Все пак е добре, че го има и варианта с матурата. По успокояващо е :) :D
Umbra
В началото бе словото

Мнение от Umbra »

Искам да кандидатствам за Молекулярна биология. За явяването на изпита ,пише че е документите се подават до 8 юни и доколкото разбрах документите са копие от личната карта и няква книжка която се купува от книжарницата/библиотеката в самия ректорат. Въпросите ми са : Как точно става балообразуването (имам за 9 и 10 клас 6 и за 8 клас имам 5) кои точно оценки влизат ?
И обяснение като на олигофрен как къде и какво точно се подава за кандидатсване.
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Umbra написа:Искам да кандидатствам за Молекулярна биология. За явяването на изпита ,пише че е документите се подават до 8 юни и доколкото разбрах документите са копие от личната карта и няква книжка която се купува от книжарницата/библиотеката в самия ректорат. Въпросите ми са : Как точно става балообразуването (имам за 9 и 10 клас 6 и за 8 клас имам 5) кои точно оценки влизат ?
И обяснение като на олигофрен как къде и какво точно се подава за кандидатсване.
Трябва да приложиш още документ за платена такса. Балообразуването можеш да видиш тук: http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... _biologiya

Накратко: Ако имаш 5 на изпита и 6 на матурата по биология, тогава успехът се смята: 3х5 + 6 = 15 + 6 = 21.
Ако не си държал матура по биология и имаш 4 от гимнанзията и 5 на изпита: 3х5 + 4 = 15 + 4 = 19.
Ако ще кандидатстваш с оценката от матурата, която ти е отличен: 2,7х6 + 6 = 16,2 + 6 = 32,2.

Ако не си държал матура и ще кандидатстваш с оценката от изпита и от гимназиалния курс, тогава зависи в каква гимназия си. Взема се средноаритметичната от годишните ти оценки по Биология от гимназиалния курс, който в СОУ-тата започва в 9 клас, а в езиковите гимназии - в 10 клас. Няма обаче какво да се главоболиш, в дипломата ти това ще си е записано изрично.

Как и къде: отиваш в Ректората на СУ в тунелчето точно срещу метростанцията и търсиш Информационния център. Ако не си от София, може и от друго място: http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... lozhenie_4 . При подаването на документи за калсиране процедурата е същата.
Facebook
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”