БлагодаряJudas написа:Denislav написа:Хора,знам че доста се изписа по темата..но все пак искам отново да запитам : есето трябва ли да следва точно определена структура (например да е като статия,да се позоваваме на дадени автори ) или е по-свободно ?
По принцип имаш почти пълна свобода какво да напишеш, като дори не е задължително да е есе. Имам познат, който изкара 5.50 с разказ. Иначе, ако правиш есе, то трябва да е е със съвсем стандартна структура.
и тук - http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... ika_pismen - имаш нещо като изисквания.
[КСК 2012] Журналистика и ВО
Модератори: svetlio.varna, Boromir
-
Denislav
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
- Обратна връзка:
Re: [КСК 2012] Журналистика и ВО
-
tydi
- В началото бе словото
Здравейте
Въпросът ми е малко тъп,но има ли някой от вас, приетите ,който да е бил само на втория изпит (втората сесия)
? Не че има огромно значение ,просто аз няма да мога да отида на изпита от първата сесия и се притеснявам ,че няма да имам втори шанс, ако евентуално се проваля на първия ... 
-
saviiinceto
- Пишете, о, братя
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Няма значение на коя изпитна сесия ще се явиш :]
Колкото повече планираш нещата, толкова по-често те среща случайността.
-
tydi
- В началото бе словото
Знам, че няма значение...Просто да отидеш на първа сесия и да можеш да отидеш и на втора е едно ,а да знаеш ,че втората сесия е единствения ти шанс.....е кофти
. Затова и съм се притеснила 
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Всичко зависи от теб, като си изкараш хубава оценка ще те приемат, ако ти стига балът.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
- Christopher
- Пишете, о, братя
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: втори
Направи всичко възможно да отидеш на първата сесия, после на втората си малко по-спокоен и знаеш как стоят нещата..tydi написа:ЗдравейтеВъпросът ми е малко тъп,но има ли някой от вас, приетите ,който да е бил само на втория изпит (втората сесия)
? Не че има огромно значение ,просто аз няма да мога да отида на изпита от първата сесия и се притеснявам ,че няма да имам втори шанс, ако евентуално се проваля на първия ...
Public relations and Advertising..
-
tydi
- В началото бе словото
Извън страната ще съм
...
- Christopher
- Пишете, о, братя
- Специалност: Връзки с обществеността
Тогава отиди на някакъв друг изпит, ако имаш възможност, може би по БЕЛ, за да свикнеш с обстановката.. много е важно..tydi написа:Извън страната ще съм...
Public relations and Advertising..
Някой ще ходи ли на този курс по журналистика, който ще се проведе в края на месец февруари? 
"Не се страхувай да признаеш, че не си съвършен. Това е тънката нишка, която ни свързва всички заедно."
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Обратна връзка:
Моя позната изкара двойка на първия и 4.75 на втория по журналистика
Сама прецени до каква степен това й е повлияло 
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
- Snejy
- В началото бе словото
Здравейте .. досега сто пъти се разубеждавах и сто пъти се убеждавах за този изпит по журналистика
И накрая реших, че ще се явя .. имам 4 години подготовка по тази дисциплина и стигнах до заключението, че няма да ги пропилявам : ) Имам няколко въпроса .. предварително се извинявам, ако някъде в предишните страници им има отговорите просто не успях да прочета всичко .. ето и въпросите:
1. Вие с какви оценки от изпита влязохте в специалността Журналистика? : )
2. Знаете ли как преминава устният изпит? /Бях чела преди доста време, че на този изпит разпъвали на кръст/
3. И на последно място .. вярно ли е че ако не си вземеш писмения изпит с определена оценка и не си допуснат до устен? : )
Благодаря ви предварително : )) и успех на останалите : )
1. Вие с какви оценки от изпита влязохте в специалността Журналистика? : )
2. Знаете ли как преминава устният изпит? /Бях чела преди доста време, че на този изпит разпъвали на кръст/
3. И на последно място .. вярно ли е че ако не си вземеш писмения изпит с определена оценка и не си допуснат до устен? : )
Благодаря ви предварително : )) и успех на останалите : )
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Обратна връзка:
По третия ти въпрос - да, вярно е. Трябва да имаш минимум 3.50 на писмения по журналистика и на матурата по БЕЛ (ако полагаш такава или си полагала). По другите 2 въпроса - първият е доста относителен, минимални балове от миналата година има в началото на темата - тази година балът се смята по друг начин, така че... Нещата ще претърпят промени
За устния аз пък чувах/м, че са благосклонни и оценката в повечето случаи е по-висока
Склонен съм да вярвам наистина повече и на това (оценки на познати го потвърждават). Съвет от мен - не мисли оценките и не прави формули 
За устния аз пък чувах/м, че са благосклонни и оценката в повечето случаи е по-висока
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
- Snejy
- В началото бе словото
Мерси много за отговорите
Все още не съм тръгнала да си правя някакви сметки
.. но се чудя как протича този устен изпит, в смисъл такъв колко са изпитващите (чух че са 3ма), и какви въпроси задават - какво мислим за дадено събитие или пък въпросите са в съвсем друга насока .. интересни са ми тези неща, за да бъда по-подготвена .. не че се знае дали ще бъда допусната до устен, ноо силно се надявам : )))))
- rallie
- Пишете, о, братя
- Специалност: Business Administration
- Курс: трети
Хубаво си беше едно време,когато имаш само един изпит. 
-
megity
- В началото бе словото
- Специалност: Журналистика и ВО
Здравейте
) Прегледах всичко написано от Вас до момента. Горе-долу ми стана ясно с изпитите, но ме измъчва една дилема - дали да запиша курса ??? Искам да попитам дали някой друг има желание да се яви... Все пак 300 лв. не са малко за 4 дни... Наистина моля за бърз отговор, защото записването е другата седмица
)
Благодаря предварително
Благодаря предварително