[КСК 2012] Математика
Модератори: svetlio.varna, Boromir
-
Иван Сл.
- В началото бе словото
- Специалност: КН
- Курс: първи
Re: [КСК 2012] Математика
Добре, да разгледаме следния случай.
Да речем, че съм се явил на математика II през април и на математика I и II през юли. Дотук добре. Хипотетично, ако изкарам 4,20 на математика I, а на II - 4,10, ще ми вземат по-високата оценка. Тогава обаче балът ми ще е 4,20*2=8,40. Което е в мой ущърб, защото е по-добре да ми вземат оценката от математика II като балообразуваща(4,10*3=12,30). Има ли вариант това да се упомене някъде при кандидатстването, знам ли... само това не ми е ясно от цялата кампания.
ПП:
Говоря хипотетично, защото е почти невъзможно на математика I да имаш 4,20, а пък на II - 4,10, което е суперблизка оценка за толкова голяма разлика в материала. Просто ми е чудно как се процедира в подобен случай. И дали това може да се избегне... или просто ще трябва да се явя само на математика II.
Да речем, че съм се явил на математика II през април и на математика I и II през юли. Дотук добре. Хипотетично, ако изкарам 4,20 на математика I, а на II - 4,10, ще ми вземат по-високата оценка. Тогава обаче балът ми ще е 4,20*2=8,40. Което е в мой ущърб, защото е по-добре да ми вземат оценката от математика II като балообразуваща(4,10*3=12,30). Има ли вариант това да се упомене някъде при кандидатстването, знам ли... само това не ми е ясно от цялата кампания.
ПП:
Говоря хипотетично, защото е почти невъзможно на математика I да имаш 4,20, а пък на II - 4,10, което е суперблизка оценка за толкова голяма разлика в материала. Просто ми е чудно как се процедира в подобен случай. И дали това може да се избегне... или просто ще трябва да се явя само на математика II.
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Здравей, не се взима по-високата оценка, а тази, която образува най-високия ти бал. 
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
-
Иван Сл.
- В началото бе словото
"Ако сте ходили и на 2 изпита (в двете сесии) се взима по-високата оценка автоматично."
В темата е упоменато друго, затова се обърках. Благодаря.
*гледа минималните балове от миналогодишната кампания*
wtf, балът е значително по-нисък в сравнение с 200X-2010г(отчитам факта, че тогава се е изчислявал по друг начин). Ще се радвам и тази година положението да е същото(то кой ли няма).
ПП:
И все пак, 'щото малко си падам съмнителнитен тип, информацията ви сигурна ли е(no offense), или съм изпуснал нещо в правилника?
В темата е упоменато друго, затова се обърках. Благодаря.
*гледа минималните балове от миналогодишната кампания*
wtf, балът е значително по-нисък в сравнение с 200X-2010г(отчитам факта, че тогава се е изчислявал по друг начин). Ще се радвам и тази година положението да е същото(то кой ли няма).
ПП:
И все пак, 'щото малко си падам съмнителнитен тип, информацията ви сигурна ли е(no offense), или съм изпуснал нещо в правилника?
-
brasence
- Постоянно присъствие
- Специалност: Компютърни науки
- Обратна връзка:
Това за балът е нещо супер относително. Общо прието е ,че със всяка година децата стават все по-глупави. Това обаче не е вярно! Като човек, изучаваш КН и днес му се наложи да доказва Дейкстра при М.М. мога да кажа спокойно, че балът е нещо много относително и не бива да се успокояваш от това че випуска преди теб е имал "нисък" бал.
КН правеж
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
- thegirl
- Легендарен флуудър
Oт миналата година максималният бал е 24, преди това беше 30.
"(5) Ако кандидатстващите по ал. (4) се явят и на съответните кандидатстудентски изпити, в балообразуването участва оценката, която формира най-висок състезателен бал за съответната специалност."
Всъщност не е конкретизирано за 2-те математики, а за изпит и матура, но би трябвало да е на същият принцип.
"(5) Ако кандидатстващите по ал. (4) се явят и на съответните кандидатстудентски изпити, в балообразуването участва оценката, която формира най-висок състезателен бал за съответната специалност."
Всъщност не е конкретизирано за 2-те математики, а за изпит и матура, но би трябвало да е на същият принцип.
-
Иван Сл.
- В началото бе словото
brasence, неслучайно казах "дано". Ясно ми е, че всичко зависи от изпитната тема и от кандидатстващите.
Добре, нещата горе-долу ми се изясниха. Благодаря отново.
И един последен въпрос. Забелязал съм, че при балообразуването делят мъже и жени. Интересно ми каква е причината заради това.
thegirl написа:Oт миналата година максималният бал е 24, преди това беше 30.
Точно казаното от вас имах предвид.Иван Сл. написа:(отчитам факта, че тогава се е изчислявал по друг начин]
Добре, нещата горе-долу ми се изясниха. Благодаря отново.
И един последен въпрос. Забелязал съм, че при балообразуването делят мъже и жени. Интересно ми каква е причината заради това.
- thegirl
- Легендарен флуудър
Има определена бройка за прием на мъже и жени, т.е. са разделени.
Но все още не са публикувани бройките за тази година.
Но все още не са публикувани бройките за тази година.
-
Иван Сл.
- В началото бе словото
Аха, ясно, сега разбирам. Ще се готвя и това е. Пък дано ме огрее и късметът с някои по-лесни задачки.
Лека вечер ви желая!
Лека вечер ви желая!
- LovechGuy
- В началото бе словото
- Специалност: Софтуерно инженерство
- Курс: кандидат-студент
Здравейте ! Насочил съм се към софтуерното инжинерство и се опитвам да разбера какви оценки трябва да гоня. Та до тук прочетеното..
- Първият изпит (април) ще бъде математика2 (т.е без стереометрия) и оценката ще се умножава по 3
- Вторият изпит (юли) ще бъде математика1 (+стереометрия) и оценката ще е по 2;
Ако имам матура по математика, оценката се прибавя към едното от горните (без значение дали в дипломата е 3 или 6)
Доста се ушашавих.. Някой да ме поправи, ако нещо съм сбъркал. И между другото къде мога да погледна колко са били местата за момичета/момчета миналата година.
Едит: Местата за софтуерното инжинерство са били 60/40 (момчета/момичета)
- Първият изпит (април) ще бъде математика2 (т.е без стереометрия) и оценката ще се умножава по 3
Ако имам матура по математика, оценката се прибавя към едното от горните (без значение дали в дипломата е 3 или 6)
Доста се ушашавих.. Някой да ме поправи, ако нещо съм сбъркал. И между другото къде мога да погледна колко са били местата за момичета/момчета миналата година.
Едит: Местата за софтуерното инжинерство са били 60/40 (момчета/момичета)
-
brasence
- Постоянно присъствие
- Специалност: Компютърни науки
- Обратна връзка:
Изпитите по математика ще са 3. http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... lozhenie_1 Останалото е описано в предните страници по темата... За бройка, трябва някой коллега от тази специалност да каже.
КН правеж
- LovechGuy
- В началото бе словото
А, да. Сега видях и третия по математика.
- rallie
- Пишете, о, братя
- Специалност: Business Administration
- Курс: трети
Математика II има стереометрия,а Математика I - НE!
- thegirl
- Легендарен флуудър
Математика 2 включва всичко, а в Математика 1 са по-малко темите.LovechGuy написа: - Първият изпит (април) ще бъде математика2 (т.е без стереометрия) и оценката ще се умножава по 3
Виж програмите за двата:
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... ematika_ii
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... atika_iiii
- LovechGuy
- В началото бе словото
Благодаря! Поне сега ми се изясниха доста неща. Ще чакам още инфомарция да качат на сайта.
- thegirl
- Легендарен флуудър
Ами то май има всичко, без броя за всяка специалност за прием.