Котешка тема

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Re: Котешка тема

Мнение от MidwinterSun »

На вашето внимние:

Маца демонстрира как се спи в жилетка:

Изображение

А това е една дяволски стара снимка - тук съм на 9-10г, Рамзи е на няма и половин година - такъв беше сладур дребосък с тия щръкнали уши :cat: Майка ми я изрови снощи, а аз днес я сканирах в офиса, за да съм сигурна, че няма да се загуби.

Изображение
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Мислех си да го бухна в някоя от темите за смехории, ама май тук ще му е най-удачното място. Пък и човек ако не се е сблъсквал с нещата на практика, може и да не му е смешно.

Коткопер за начинаещи
02.01.2009 15:17

Мечката се мие, чисти,
във потоците сребристи.
Има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка?

Детско стихче от времето на социализма,
пропагандирано най-вече в детските градини

Мечките може и да се мият, чистят в потоците сребристи, но котките не са мечки и не правят така.
Да не говорим, че те обикновено рядко виреят около водоеми, така че вероятността котка да се се озове в сребрист поток по собствено желание е твърде проблематична.
По тази причина домашните котки биват изпирани насилствено. Процесът е дълъг, мъчителен и по нещо прилича на изтезанията през двете световни войни.
За тези от вас, които от скоро имат котка и се чудят дали да я набутат в пералнята на ръчен режим, или да я изправят до стената с градинския маркуч, ще опиша в стъпки акцията, наречена коткопер.
В началото бе прах. Домашната котка обича да се въргаля – по черджетата, двора, етажната площадка, да се завира в саксии, да рови пръстта с лапи и да я хвърля наоколо.
По тази причина козината бързо се изпълва с прахоляк и акари и колкото и да се ближе, котката остава далеч под санитарния минимум, определен от ХЕИ и Националната ветеринарно-медицинска служба.
С две думи – кирлива е.
Как да разберем, че й е време за пране? Когато, потупана по задника, от котката започват да излизат облаци прах /трохи, бълхи, парчета котешки бисквитки и пр./
Как да я изперем? Котките мразят вода. Освен това са хитри.
Ако се заразкарвате пред жертвата с леген в едната ръка и котешки шампоан – в другата, и й се изхилите в лицето с думите „Кой ще го къпят сега, а?“, вероятността диването да се завре зад хладилника и да живее там в следващите три години е голяма.
Затова скришно подгответе тепиха. Вземете голям леген и в него смесете в равни части: шампоан, топла вода и накрая – котка.
Преди това се снабдете с ръкавици, тип скиорски, или още по-добре – направени от сезал. Защото ще падне дране и това е гарантирано.
Борбата в легена е безмилостна и жестока и ако си мислите, че малкият хищник ще се отпусне безжизнено /освен ако не го удушите в пяната/ и ще се остави да го перете на воля, значи нищо не знаете.
Котка, къпана насилствено, се бие. Тя дере, хапе и най-вече – вие. Воят извира дълбоко от диафрагмата и се носи с такова ехо из къщата ви, че няма да е учудващо, ако съседите повикат конна полиция, жандармерия и ГДБОП.
Номерът е да не се хващате на стенанията, а да търкате и миете /лекичко!/, и да внимавате да не ви извади очите.
Когато обектът е покрит с пяна и добре изтъркан, го пооплакнете с подвижния душ. По това време стенанията ще са още по-големи, погледът ще е изцъклен, а атмосферата в банята ще наподобява сценка от „Гладиаторът“.
Следва увиване с предварително подготвени хавлии. За котковъдите-новобранци: не се плашете, но това е моментът, в който осъзнавате, че котката внезапно се е свила и поразително прилича на плъх или хомяк.
Лапите мязат на клечки за зъби, опашката – на изпран чорап и въобще целият вид на животинчето е покъртителен.
Гледката обаче е измамна. Козината има уникалното свойство да си възвръща обема почти веднага, така че веднъж пообърсан и оставен да се ближе на спокойствие, плъхът успешно ще заприлича отново на котка, но чиста.
Противопоказания: Ще ви мрази. Дълго и напоително. Възможно е и да се стигне до грозни сценки, като препикани обувки и изгризани мебели. Освен това веднъж изкъпана, котката веднагически ще се пльосне на най-мръсното място, където ще се ближе в продължение на часове.
И ще ви мрази, нали разбирате.
Положителен ефект. Поне за известно време ще изглежда прилично, няма да ръси прах и буболечки и ще е извънредно мекичка на пипане, което си е достатъчно.
Така че – ако имате котка, достигнала предела на възгледите ви за хигиена, бухвайте я смело в легена, проверено е и действа.
Ако ли пък имате друг тип домашно животно, като кон, гъска или крокодил - съвет не мога да ви дам.
Най-добре се обърнете към Столичния зоопарк или направо ги водете в автомивката. Само предупредете момчетата да не ги мият отвътре.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Изображение
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

"tinaarina said:
имам си малко котенце на 60 дена някъде. къпахме го вече и оттогава мина една седмица и имам чувството вече,че ако не го измия отново скоро направо ще се вмирише тотално дупето му…проблемът идва от това,че като ходи по нужда и после просто го усещам,че продължава да си мирише!опитвах с мокри кърпички,гледам го ,че и то самото се почиства,но няма как да се извие чак до дупето и….мирише!!!моля ви кажете как да се справя с това?"
Ей така:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

как?

бтв.. Мартин обича водата и, като беше малък, сам лягаше ляга в мивката в банята, да обира мокрите капки по нея и да му капе някоя случайна от чешмата :D
la douleur exquise
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Твойта котка е една на стотици :D
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от ники »

И моят котрак днес го заварих изпран. Не се е съпротивлявал много, ама изглеждаше сърдит :lol:
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Е, то е половин килограм коте, колко съпротивителни сили искате да има :lol: Изчакайте да порасне малко, да стане мастит котарак, пък да видим тогава как ще го перете :lol:
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Здравейте и от мен.
Подарявам женско коте на около 6-7 месеца, обезпаразитено, с идеални хигиенни навици, изобщо - много чиста госпожица. Май се бяха опитвали да я тровят, имаше вирусно заболяване и панкреатит и другите котки я тормозеха, защото е много кротичка по характер и им се даваше (а и заболяванията я бяха направили слаба). В момента е у нас, но не можем да я задържим дълго, защото баща ми ще изхвърли и майка ми, и котката (ние имаме котарак и не можем да задържим и двамата).
Госпожицата се казва Рини, не е кастрирана, но и не трябва да бъде, преди да бъде напълно оздравяла, което вече е почти факт. Остава й още около седмица на лекарства и после още малко диета (трябва да хапва по малко на често и това е огромна драма, защото си иска храна изключително настоятелно и гръмогласно). :) Абсолютно очарователна, много чиста, приказлива и най-най-най-гушкавото и любвеобилно коте, което съм виждала. В момента, в който седнеш на дивана, се настанява в скута ти и те бута, за да я галиш. И просто си се гушка в теб, мъркайки. Обожава да спи някъде по майка ми, за предпочитане като яка на врата й, върху краката й, абе... в абсолютно невъобразими пози, опитвайки се да се сгуши оооооще повече.
Невероятна чаровница е, много игрива (откакто оздравя, де). Прекрасно коте и ми е мъчно, че пускам тая обява, но просто няма как да я задържим. Никак не ми се дава. :cry: И много, ама много държа да я дам на човек, когото познавам, защото тя има нужда от много любов и ласки. От това, което съм видяла дотук от нея, тя наистина иска само храничка и някой да я гушка и милва.
Утре ще направя снимки и ще ви я покажа - улична порода е, тъмносиво/черно/бяло, около очичките е като гримирана, много грациозна, добра, нежна... Абе, разбирате ме - няма начин да я върна обратно на улицата, а в момента опциите ми се поизчерпаха - хората са станали големи егоисти. :(
Пак повтарям - утре ще кача снимки, ако имате интерес, пишете. Много държа да я вземе човек, който ще я обича и ще се грижи за нея и който ще й отделя и внимание, не само да й сипе храна и да я забрави. За пръв път виждам животинка, която да е толкова гушкава, наистина се нуждае от ласки и нежност.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Все попадам на натрапчивия подпис на един небезизвестен потребител как фак осиновява котенца и започнах да се притеснявам като привърженик на политическата коректност, толерантността, неолиберализма, европейските ценности (те донякъде се обезцениха напоследък, да се надяваме, поради кризата) и какъвто още модерен тренд се досетите. :P
Ако котенцата са женски, пак ли се осиновяват, защото ми звучи много сексистко и в стил male chauvinist pig? Има ли изкован от родните лингвисти някакъв по-нормален и по-поносим термин за подобен казус? А при децата как е? :scratch:
:mrgreen:
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

тебе те притеснява конкретно терминологията, така ли?
la douleur exquise
Аватар
geribo
В началото бе словото
Специалност: Социална педагогика

Мнение от geribo »

Изображение

Хорейшио на 4 месеца някъде е тук :)
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

fak написа:тебе те притеснява конкретно терминологията, така ли?
Да, терминологията е много некоректна и пълна с предразсъдъци, като че няма равенство между половете.
Другото ми притеснение спрямо теб, вече го изяснихме в друга тема днес. :mrgreen:
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Моят Котьо го е закъсал :( :(
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”