[КСК 2012] Журналистика и ВО
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- sunny.v.b
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: първи
Re: [КСК 2012] Журналистика и ВО
БЛАГОДАРЯ !!
"..вечно и свето е само мъртвото,
живото живее в грях."
One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day
живото живее в грях."
One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day
- tsvetti
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Здравейте! Тази година мисля да кандидатствам журналистика и имам няколко въпроса...
Това, което ме притеснява е устният изпит и се чудя, когато отида на първата изпитна сесия, след като положа писмения изпит дали и след това ще има някакъв устен. И Ако има този устен след колко време ще е?
П.П. Може следващия ми въпрос да е малко смешен ама чух, че ако не изкарам на писмения поне 5 няма да имам шанс да вляза... И другото нещо, което разбрах е, че има много големи изисквания към изписването на самите букви например ако пишеш малкото ч и голямото по един и същи начин и някакви такива други неща ...
Това, което ме притеснява е устният изпит и се чудя, когато отида на първата изпитна сесия, след като положа писмения изпит дали и след това ще има някакъв устен. И Ако има този устен след колко време ще е?
П.П. Може следващия ми въпрос да е малко смешен ама чух, че ако не изкарам на писмения поне 5 няма да имам шанс да вляза... И другото нещо, което разбрах е, че има много големи изисквания към изписването на самите букви например ако пишеш малкото ч и голямото по един и същи начин и някакви такива други неща ...
Човекът е едно дълго изречение, написано с голяма любов и вдъхновение, но пълно с правописни грешки !
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Има само един устен изпит, който е във втората кандидатстудентска сесия. Това не те спира да се явиш и на двете сесии на писмения, като ако на първата изкараш висока оценка дори не е нужно да ходиш на втората - а направо на устния.
Чак такива изисквания за изписване на буквите не знам да има - хора много, почерци още толкова
По-скоро условието е да пишеш четливо и разбираемо. Това с колко точно ще влезеш зависи от много фактори - всяка една оценка от балообразуването е важна. Факт е, че за момичета журналистика балът е най-висок. Колко точно обаче трябва да изкараш - не мога да ти кажа. Виж минималните балове в началото на темата, така или иначе тази година влиза и устният, който ще промени малко нещата 
Чак такива изисквания за изписване на буквите не знам да има - хора много, почерци още толкова
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Програма за писмения изпит по Журналистика 
Програма за устния изпит по Журналистика
Най-ясните насоки, които можете да получите за момента
Програма за устния изпит по Журналистика
Най-ясните насоки, които можете да получите за момента
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
- shannna
- В началото бе словото
- Специалност: -
"Ако кандидат-студентът представи свои авторски материали, комисиите могат да зададат въпроси, свързани с тях."-ето нещо ново. За какво става дума?
- tsvetti
- В началото бе словото
Ей, благодаря многооооо
успех на всички
.... 
Човекът е едно дълго изречение, написано с голяма любов и вдъхновение, но пълно с правописни грешки !
Здравейте, ще съм много благодарна ако някой, който вече учи журналистика, ми прати учебния план за първи курс.
- rallie
- Пишете, о, братя
- Специалност: Business Administration
- Курс: трети
Тук са учебните планове и на трите специалности.Пише ,че е от 2005/2006 ,ама едва ли има особени промени.
-
valio
- В началото бе словото
Въобще не е същият. Не мога да намеря откъде да се изтегли, но в 1-ви семестър се учи:
Медиен език и стилове на писане
Социология
Чуждестранна журналистика
Теория на журналистиката и медиите
Чужд език
Информационни технологии
както и История на българската журналистика и Журналистически жанрове, чиито изпити са 2-ри семестър.
Във втория, като допълнение има Радио комуникация и ТВ комуникация.
Социология
Чужд език
Информационни технологии
както и История на българската журналистика и Журналистически жанрове, чиито изпити са 2-ри семестър.
Благодаря.valio написа:Въобще не е същият. Не мога да намеря откъде да се изтегли, но в 1-ви семестър се учи:
Социология
Чужд език
Информационни технологии
- Mirsenstein
- В началото бе словото
Е, тази година вече са уточнили, че текстът трябва да е прозаичен
Едно не ми харесва на критериите - "избягване на словесно разточителство", та това ми е любимата част от писането :/
Едно не ми харесва на критериите - "избягване на словесно разточителство", та това ми е любимата част от писането :/
To make a prairie it takes a clover and one bee,—
One clover, and a bee,
And revery.
The revery alone will do
If bees are few.
One clover, and a bee,
And revery.
The revery alone will do
If bees are few.
Здравейте и от мен!
Нова съм във форума, но изчетох почти всичките мнения изписани от вас, понеже и аз съм се ориентирала към журналистиката. Надявам се с някои от вас след няколко месеца да си казваме "колеги"
Нова съм във форума, но изчетох почти всичките мнения изписани от вас, понеже и аз съм се ориентирала към журналистиката. Надявам се с някои от вас след няколко месеца да си казваме "колеги"
"Не се страхувай да признаеш, че не си съвършен. Това е тънката нишка, която ни свързва всички заедно."
щях да предложа същото (: все си мисля, че може да засегнат темата за "2012- края на света" или спекулациите относно тази тема... или пък нещо свързано с търговското споразумение ACTA... наистина може само да си гадаем, но и според мен ще е полезно да споделяме предположенията си.tydi написа:Искате ли като някой реши някоя тема за важна да я сподели и да я обсъдим тук?Мисля ,че може това да ни помогне.Според мен непременно ще ни питат нещо свързано с ЕС и евентуалното разпадане,Шенген ,Шистов газ.Не знам от какво естество биха били въпросите...Някой да помага)) Нещо от сорта на "Какво мислите за....." или по-конкретни неща ?
Искам да питам още нещо, което като цяло е страшно относително, но според вас с журналистика или ВО има шанс за по-голяма реализация? Питам, защото още се колебая между двете специалности, и едната и другата ще са ми интересни (ако ме приемат де
), но факторът "реализация" е от огромно значение. Всички казват, че ако си напорист и амбициозен, можеш да съумееш да се реализираш и в двете насоки, ама аз искам по-обективни и лаконични мнения