[КСК 2012] Журналистика и ВО

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
sunny.v.b
Форумозавър Рекс
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: първи

Re: [КСК 2012] Журналистика и ВО

Мнение от sunny.v.b »

БЛАГОДАРЯ !!
"..вечно и свето е само мъртвото,
живото живее в грях."

One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day
Аватар
tsvetti
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от tsvetti »

Здравейте! Тази година мисля да кандидатствам журналистика и имам няколко въпроса... :bounce:
Това, което ме притеснява е устният изпит и се чудя, когато отида на първата изпитна сесия, след като положа писмения изпит дали и след това ще има някакъв устен. И Ако има този устен след колко време ще е? :)

П.П. Може следващия ми въпрос да е малко смешен ама чух, че ако не изкарам на писмения поне 5 няма да имам шанс да вляза... И другото нещо, което разбрах е, че има много големи изисквания към изписването на самите букви например ако пишеш малкото ч и голямото по един и същи начин и някакви такива други неща ... :roll:
Човекът е едно дълго изречение, написано с голяма любов и вдъхновение, но пълно с правописни грешки !
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

Има само един устен изпит, който е във втората кандидатстудентска сесия. Това не те спира да се явиш и на двете сесии на писмения, като ако на първата изкараш висока оценка дори не е нужно да ходиш на втората - а направо на устния.

Чак такива изисквания за изписване на буквите не знам да има - хора много, почерци още толкова :) По-скоро условието е да пишеш четливо и разбираемо. Това с колко точно ще влезеш зависи от много фактори - всяка една оценка от балообразуването е важна. Факт е, че за момичета журналистика балът е най-висок. Колко точно обаче трябва да изкараш - не мога да ти кажа. Виж минималните балове в началото на темата, така или иначе тази година влиза и устният, който ще промени малко нещата :)
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
Аватар
shannna
В началото бе словото
Специалност: -

Мнение от shannna »

"Ако кандидат-студентът представи свои авторски материали, комисиите могат да зададат въпроси, свързани с тях."-ето нещо ново. За какво става дума?
Аватар
tsvetti
В началото бе словото

Мнение от tsvetti »

Ей, благодаря многооооо :) успех на всички :) .... :salute:
Човекът е едно дълго изречение, написано с голяма любов и вдъхновение, но пълно с правописни грешки !
Аватар
bobka
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от bobka »

Здравейте, ще съм много благодарна ако някой, който вече учи журналистика, ми прати учебния план за първи курс.
Аватар
rallie
Пишете, о, братя
Специалност: Business Administration
Курс: трети

Мнение от rallie »

Тук са учебните планове и на трите специалности.Пише ,че е от 2005/2006 ,ама едва ли има особени промени.
valio
В началото бе словото

Мнение от valio »

Въобще не е същият. Не мога да намеря откъде да се изтегли, но в 1-ви семестър се учи:
Медиен език и стилове на писане
Социология
Чуждестранна журналистика
Теория на журналистиката и медиите
Чужд език
Информационни технологии
както и История на българската журналистика и Журналистически жанрове, чиито изпити са 2-ри семестър.
Във втория, като допълнение има Радио комуникация и ТВ комуникация.
Аватар
bobka
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от bobka »

valio написа:Въобще не е същият. Не мога да намеря откъде да се изтегли, но в 1-ви семестър се учи:
Медиен език и стилове на писане
Социология
Чуждестранна журналистика
Теория на журналистиката и медиите
Чужд език
Информационни технологии
както и История на българската журналистика и Журналистически жанрове, чиито изпити са 2-ри семестър.
Във втория, като допълнение има Радио комуникация и ТВ комуникация.
Благодаря. :wink:
Аватар
Mirsenstein
В началото бе словото

Мнение от Mirsenstein »

Е, тази година вече са уточнили, че текстът трябва да е прозаичен :D
Едно не ми харесва на критериите - "избягване на словесно разточителство", та това ми е любимата част от писането :/ :D
To make a prairie it takes a clover and one bee,—
One clover, and a bee,
And revery.
The revery alone will do
If bees are few.
Аватар
castaway_
В началото бе словото

Мнение от castaway_ »

Здравейте и от мен!
Нова съм във форума, но изчетох почти всичките мнения изписани от вас, понеже и аз съм се ориентирала към журналистиката. Надявам се с някои от вас след няколко месеца да си казваме "колеги" :-)
"Не се страхувай да признаеш, че не си съвършен. Това е тънката нишка, която ни свързва всички заедно."
Аватар
bobka
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от bobka »

tydi написа:Искате ли като някой реши някоя тема за важна да я сподели и да я обсъдим тук?Мисля ,че може това да ни помогне.Според мен непременно ще ни питат нещо свързано с ЕС и евентуалното разпадане,Шенген ,Шистов газ.Не знам от какво естество биха били въпросите...Някой да помага :))) Нещо от сорта на "Какво мислите за....." или по-конкретни неща ?
щях да предложа същото (: все си мисля, че може да засегнат темата за "2012- края на света" или спекулациите относно тази тема... или пък нещо свързано с търговското споразумение ACTA... наистина може само да си гадаем, но и според мен ще е полезно да споделяме предположенията си.
Аватар
bobka
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от bobka »

Искам да питам още нещо, което като цяло е страшно относително, но според вас с журналистика или ВО има шанс за по-голяма реализация? Питам, защото още се колебая между двете специалности, и едната и другата ще са ми интересни (ако ме приемат де :D), но факторът "реализация" е от огромно значение. Всички казват, че ако си напорист и амбициозен, можеш да съумееш да се реализираш и в двете насоки, ама аз искам по-обективни и лаконични мнения :D
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”