[КСК 2012] Кандидати за Право
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- Yordan Enev
- От дъжд на вятър
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: втори
- Обратна връзка:
-
ВРАГ
- В началото бе словото
- Специалност: Кандидат-студент
- Курс: кандидат-студент
Re: кандидатстудентска кампания 2012/2013 право
Аз ще кандидатствам право. Даже днес започнах темата за Цар Петър.mimi написа:Още ли няма никой, който ще кандидатства право другата година?
Между другото, честит празник на всички Българи!!!
It’s your love that’s strong
It’s the only thing that keeps me holding on..
It’s the only thing that keeps me holding on..
-
firequeen
- От дъжд на вятър
- Специалност: Английска филология
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: кандидатстудентска кампания 2012/2013 право
уау много си напред , бравоВРАГ написа:Аз ще кандидатствам право. Даже днес започнах темата за Цар Петър.mimi написа:Още ли няма никой, който ще кандидатства право другата година?![]()
![]()
Между другото, честит празник на всички Българи!!!
и аз също искам право
Успех на всички !
- Osten
- В началото бе словото
- Специалност: Право
Re: [КСК 2012] Кандидати за Право
Само ще ви кажа - тв'а ващу не е нищо. Ако си мислите че учите - лъжете се жестоко. Кат влезнете специалност Право един ден (недай си боже
Не мога да летя.Но се чувствам така сякаш мога.Искам да полетя! Защото съм щастлив. Да. Щастлив съм. Ха-ха!
Право - редовно - II курс
Право - редовно - II курс
- bekss
- В началото бе словото
- Специалност: Право редовно
ЛИС или Есе е изпита попадам на различни мнения. Цитатите били есе,а темата ЛИС . . ?
Право редовно - I курс, 1-ви поток
Нито капка страх , нито крачка назад !!!
Нито капка страх , нито крачка назад !!!
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Аргументативният текст по цитатите може да бъде в избрана от кандидат-студента жанрова форма, т.е. може да бъде и есе.
Вид на изпита
Всеки от кандидат -студентите избира и работи по една от следните изпитни задачи:
Изпитна задача 1
Създаване на самостоятелен аргументативен текст по проблем, поставен чрез творчеството на конкретен автор от българската литература. Проблемът е предварително зададен във формулировката на задачата.
Пример: "История и избор в романа "Тютюн" от Димитър Димов"
Изпитна задача 2
Създаване на самостоятелен аргументативен текст в избрана от кандидат-студента жанрова форма, в който да се интерпретира проблематика, зададена чрез цитати от включените в изпитната програма литературни произведения. Проблемът трябва да бъде изведен и формулиран от кандидат-студента.
Пример: "Съпоставете двата цитата и осмислете заложените в тях проблеми:
"Отечество любезно, как хубаво си ти !"
Иван Вазов . "Отечество любезно ..."
"Прекрасно:
но – що е отечество ?"
Гео Милев. "Септември"
Вид на изпита
Всеки от кандидат -студентите избира и работи по една от следните изпитни задачи:
Изпитна задача 1
Създаване на самостоятелен аргументативен текст по проблем, поставен чрез творчеството на конкретен автор от българската литература. Проблемът е предварително зададен във формулировката на задачата.
Пример: "История и избор в романа "Тютюн" от Димитър Димов"
Изпитна задача 2
Създаване на самостоятелен аргументативен текст в избрана от кандидат-студента жанрова форма, в който да се интерпретира проблематика, зададена чрез цитати от включените в изпитната програма литературни произведения. Проблемът трябва да бъде изведен и формулиран от кандидат-студента.
Пример: "Съпоставете двата цитата и осмислете заложените в тях проблеми:
"Отечество любезно, как хубаво си ти !"
Иван Вазов . "Отечество любезно ..."
"Прекрасно:
но – що е отечество ?"
Гео Милев. "Септември"
- goblinwfi
- От дъжд на вятър
- Адрес в галерията на СУ: goblinwfi
Ми аз започнах да уча веднага след като ми мина новогодишния махморлук
(3.01) Реших тази година да започна отрано за да не бързам да отделям толкова време колкото ми е нужно без да бързам , защото миналата година не ми стигна времето и не ме приеха и не записах нищо
п.п. вече съм на Ранно възраждане
п.п.2 : ХОРА УЧЕТЕ КРУМ !

п.п. вече съм на Ранно възраждане
п.п.2 : ХОРА УЧЕТЕ КРУМ !
И аз съм за Право... на Средновековие съм още.
-
firequeen
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
предварителният е на 22 април . Ей сега съобщиха по новините .
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
Някой може ли да ми каже кога е изпитът по БЕЛ?
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
-
firequeen
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
По БЕЛ е на 1 април , а по история на 22 април
-
alminatora
- В началото бе словото
Абе я дайте линк към мин. бал от миналата година, че нещо никъде не мога да го намеря.
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
-
R-evolution
- В началото бе словото
Хора, как ви се струва това за увод на първата тема?
Създаването и началното укрепване на българската държава през периода от края на 7-8в. има значителни последици за историческото развитие на целия Европейски югоизток през ранното Средновековие. Образуването на българската държава не е еднократно събитие, а процес с вековна продължителност. Той започва в дълбока древност с народностното обособяване на славяни и прабългари, а впоследствие неговото развитие обхваща два основни аспекта. Първият засяга естествената еволюция на двата народа, довела до преминаването от варварство към цивилизация и от родова уредба на обществото до държава. Вторият е свързан с тяхното участия във „Великото преселение на народите” (4-7в.), завършило с трайното им усядане на Балканите. Важна роля играе и Византия, която унаследява римската държавна традиция и се превръща в модел, който варварските народи, след заселването си в териториите на някогашната Велика Римска Империя, започват постепенно да възприемат и да усвояват при изграждането на своите държави.
Създаването и началното укрепване на българската държава през периода от края на 7-8в. има значителни последици за историческото развитие на целия Европейски югоизток през ранното Средновековие. Образуването на българската държава не е еднократно събитие, а процес с вековна продължителност. Той започва в дълбока древност с народностното обособяване на славяни и прабългари, а впоследствие неговото развитие обхваща два основни аспекта. Първият засяга естествената еволюция на двата народа, довела до преминаването от варварство към цивилизация и от родова уредба на обществото до държава. Вторият е свързан с тяхното участия във „Великото преселение на народите” (4-7в.), завършило с трайното им усядане на Балканите. Важна роля играе и Византия, която унаследява римската държавна традиция и се превръща в модел, който варварските народи, след заселването си в териториите на някогашната Велика Римска Империя, започват постепенно да възприемат и да усвояват при изграждането на своите държави.
До къде сте по литература?