За идеалните половинки и други дроби
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- Ангел
- Летящите Пръсти
- Специалност: Право
- Курс: пети
Re: За идеалните половинки и други дроби
Последно промяна от Ангел на 27 Яну 2012, 16:37, променено общо 1 път.
Животът е твърде кратък, за да си позволяваш да го разхищаваш в неща, които не ти носят удоволствие.„Пий повече!“ „НЕ МИ Е ДОБРЕ.“ „Този ПЕТЪК няма да свърши!“
ФАРА!!!
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER: Offspring
Running down a spiral
with the light of better men,
shouting: "PROGRESS IS SURVIVAL!",
take one last look and see me...
ФАРА!!!
- fluffy cloud
- Легендарен флуудър
И съм чувала и разказите на Поли за ГаяАнгел написа:Освен това, много бозайници сънуват и са способни да формират спомени (ако тези неща не бяха вярни, щеше да е много трудно да се стопанисват домашни любимци, а и си виждала, как потрепват, скимтят и дори лочат насън).
Изброените от теб науки се занимават да изследват характера на тези процеси, но не и произхода им. С него се занимават "ненауките", защото това наистина е материя, където формулите не са приложими. Пък като се замислим, с въпроса за човешката душа се занимава и философията, която е призната за наука, ако това й придава достоверност по логиката науки-ненауки. Така или иначе, науката като цяло е заела неутралитет по въпроса за човешката душа, а не отхвърля категорично теорията за такава. Което по логиката, че науката е по-достоверна, означава само че тематиката за човешката душа е твърде сложна, което си е логично.
Edit: Науката се оказва по-заинтересувана от човешката душа, отколкото предполагах:
http://scienceofsouls.com/
I wanna fall from the stars straight into your arms
- Ангел
- Летящите Пръсти
Последно промяна от Ангел на 27 Яну 2012, 16:37, променено общо 1 път.
Животът е твърде кратък, за да си позволяваш да го разхищаваш в неща, които не ти носят удоволствие.„Пий повече!“ „НЕ МИ Е ДОБРЕ.“ „Този ПЕТЪК няма да свърши!“
ФАРА!!!
Running down a spiral
ФАРА!!!
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Така като чета коментарите, имам чувството, че Данчо е пуснал поредната егати-темата.
Но даааааааа... скептицизмът може да бъде и здравословен, но ако не вярваш в собствената си значимост, защо ставаш от леглото? Не, не казвам, че сме център на Вселената, защото знам, че не сме. Обаче ако всичките ти емоции, значимите за теб неща, са продукт на някакви взеимодействия и нямат отношение към нещо по-съвършено, което надхвърля теориите на Дарвин и ти наистина вярваш в това, си направо за съжаление. Както и да е, аз съм си избрала да вярвам и съм се отказала да съдя другите (макар да не отричам, че вашата теория прави смъртта по-лесна за приемане). Но пак не мога да повярвам, че темата изби точно в тая посока - имах предвид нещо съвсем различно и очаквах най-много някой да каже, че съм луда и това са просто съвпадения, хората си въобразяват и няма нищо такова. Леле.
Но даааааааа... скептицизмът може да бъде и здравословен, но ако не вярваш в собствената си значимост, защо ставаш от леглото? Не, не казвам, че сме център на Вселената, защото знам, че не сме. Обаче ако всичките ти емоции, значимите за теб неща, са продукт на някакви взеимодействия и нямат отношение към нещо по-съвършено, което надхвърля теориите на Дарвин и ти наистина вярваш в това, си направо за съжаление. Както и да е, аз съм си избрала да вярвам и съм се отказала да съдя другите (макар да не отричам, че вашата теория прави смъртта по-лесна за приемане). Но пак не мога да повярвам, че темата изби точно в тая посока - имах предвид нещо съвсем различно и очаквах най-много някой да каже, че съм луда и това са просто съвпадения, хората си въобразяват и няма нищо такова. Леле.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Ангел
- Летящите Пръсти
Последно промяна от Ангел на 27 Яну 2012, 16:38, променено общо 1 път.
ФАРА!!!
Running down a spiral
ФАРА!!!
- lunatic_moon
- Вазов
- Специалност: Компютърни науки
Не искам да ви прекъсвам дискусията, но само ще пльосна една историйка в темата.
Изпитах някакво подобно чувство. Прибирах се от една лекция и чаках автобус на спирката към Студентски град. И тогава, докато разглеждах хората наоколо, попаднах на едни синьо-зелени очи, които също бяха попаднали в моите. Гледахме се без да откъсваме поглед един от друг. И тогава се качих в автобуса, а той остана на спирката. Но по някаква неизвестна за мен причина бях решила, че това е Той - човекът, с когото искам да прекарам остатъка от живота си. Не мога да сляза на следващата спирка и да се върна, защото сигурно той вече няма да е там. Съответно правя най-логичното нещо - решавам да го намеря във фейсбук. Предполагам, че щом чака на спирката до ФМИ, значи учи във ФМИ. Следователно е в някоя от всички фейсбук групи на ФМИ. Загубих няколко часа от живота си да преглеждам стотици миниатюрни снимки на хората в тези групи, търсейки онези очи. След около седмица се отказах, депресирана, че съм изпуснала любовта на живота си заради глупавата си нерешителност.
След около още една седмица получих покана за приятелство във фейсбук! ОТ НЕГО!!! И така почна нещо много хубаво, от което, естествено, аз избягах, но това е друга тема : ) И може би той наистина беше и е любовта на живота ми...
Изпитах някакво подобно чувство. Прибирах се от една лекция и чаках автобус на спирката към Студентски град. И тогава, докато разглеждах хората наоколо, попаднах на едни синьо-зелени очи, които също бяха попаднали в моите. Гледахме се без да откъсваме поглед един от друг. И тогава се качих в автобуса, а той остана на спирката. Но по някаква неизвестна за мен причина бях решила, че това е Той - човекът, с когото искам да прекарам остатъка от живота си. Не мога да сляза на следващата спирка и да се върна, защото сигурно той вече няма да е там. Съответно правя най-логичното нещо - решавам да го намеря във фейсбук. Предполагам, че щом чака на спирката до ФМИ, значи учи във ФМИ. Следователно е в някоя от всички фейсбук групи на ФМИ. Загубих няколко часа от живота си да преглеждам стотици миниатюрни снимки на хората в тези групи, търсейки онези очи. След около седмица се отказах, депресирана, че съм изпуснала любовта на живота си заради глупавата си нерешителност.
След около още една седмица получих покана за приятелство във фейсбук! ОТ НЕГО!!! И така почна нещо много хубаво, от което, естествено, аз избягах, но това е друга тема : ) И може би той наистина беше и е любовта на живота ми...
- Ангел
- Летящите Пръсти
Крсива история
Благодаря, че я сподели!
ФАРА!!!
Running down a spiral
ФАРА!!!
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Очаквах подобен коментар, Ангеле - за този конкретен цитат. Не те съдя, но и аз, както и ти, имам право на свои заключения, изводи и прочее и признавам, че съжалявам, когато дам гласност на някои от тях. Изборът да съжалявам онези, които не вярват, е свързан с личното ми отношение към тях, а не с осъждане на поведението и личните им избор. Човек има правото на подобни грешки по начина, по който има право на лош вкус - и никой не може да му го отнеме.
Лунатичното... да, ето това имах предвид. Ама нерде компютри, нерде компоти. Обаче продължавам да мисля, че може би не е трябвало да се отказваш от онази история (ако е същата, за която си разказвала някога).
Лунатичното... да, ето това имах предвид. Ама нерде компютри, нерде компоти. Обаче продължавам да мисля, че може би не е трябвало да се отказваш от онази история (ако е същата, за която си разказвала някога).
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- fluffy cloud
- Легендарен флуудър
Wiki ли ти е научния източник, извинявай?Ангел написа: А научното отноешение към душата може да намериш тук. Не изглежда никак сложно. Сложни изглеждат вярванията и перспективите по-горе в статията.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
... and it never occurred to her, that she finally confronted her stalker...lunatic_moon написа:Не искам да ви прекъсвам дискусията, но само ще пльосна една историйка в темата.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- Ангел
- Летящите Пръсти
Последно промяна от Ангел на 27 Яну 2012, 16:38, променено общо 1 път.
ФАРА!!!
Running down a spiral
ФАРА!!!
- fluffy cloud
- Легендарен флуудър
Ангел написа:fluffy cloud, няма за какво да се извиняваш - валиден въпрос е (макар да не ми харесаха ироничните емотикони след въпроса). Отговарям: не, не е - ползвам я като резюме и сбор от препратки към официални и peer-reviewed проучвания, статии, проекти, патенти и други. Предполагах че и останаличе четат препратките зад номерираните индекси. Вероятно съм грешал.
Колкото до препоръчаната книга (едва сега видях че си я вмъкнала), с удоволствие бих я изчел, ако ми я заемеш. Не се наемам да коментирам преди това.
Само ми е любопитно, дали така, както се надяваш скептицизмът да се разчупи, допускаш и вероятна възможност такъв да се появи у теб?
Всъщност погледнах препратките, но все пак не смятам, че те дават ясна и обобщаваща представа какво е становището на науката за човешката душа. Иначе, тъй като вярата ми в съществуването на човешката душа не се дължи на научни доказателства, а на вътрешното ми усещане, че човекът е по-специален не само с по-развития си мозък и заради очевидната ми възприемчивост към метафизичните теории, не виждам шанс да се пови скептицизъм у мен, само защото продължават да липсват ясни доказателства. Излиза, че усещанията и вярата (в по-широк, не само религиозен смисъл) не могат да бъдат оборени с наука, защото не се основават на нея. Но, тъй като вярата не дава аргументи, с които да оборим вашия скептицизъм, затова опирам до науката.
Иначе ето нещо интересно по въпроса дали философията все пак е наука (имам смътен спомен, че и класната бръщолевеше нещо по този въпрос в 12 клас) - http://rae.ru/forum2010/39/664.
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Как да не е? Философията е майката на науките, нищо, че не се базира на нАучния подход.
Ама верно откъде тръгнахме, къде стигнахме. Имам много неща да споделя, особено по повод постовете на така логичните хора, но.. не това е темата на разговора. Нека по-добре коментираме прекрасната история на Лунатик.
Мен лично много ме впечатли. Често съм си задавала въпроса доколко човек е способен и по-скоро готов да направи нещо така спонтанно и непридвидено, тотално различно от съставения план за деня, като да се качи в друг автобус, или да слезе не на своята спирка, или.. и аз не знам - поне да завие не по своята пресечка единствено заради.. две очи.
Толкова ли е нереално? Няма да се примира, че е така. Няма.
Ама верно откъде тръгнахме, къде стигнахме. Имам много неща да споделя, особено по повод постовете на така логичните хора, но.. не това е темата на разговора. Нека по-добре коментираме прекрасната история на Лунатик.
Мен лично много ме впечатли. Често съм си задавала въпроса доколко човек е способен и по-скоро готов да направи нещо така спонтанно и непридвидено, тотално различно от съставения план за деня, като да се качи в друг автобус, или да слезе не на своята спирка, или.. и аз не знам - поне да завие не по своята пресечка единствено заради.. две очи.
Толкова ли е нереално? Няма да се примира, че е така. Няма.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
-
Faith_no_more
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Подкрепям... въпреки че... но едва ли...FloWersOfEviL написа: Толкова ли е нереално? Няма да се примира, че е така. Няма.
Vanity, definitely my favorite sin...
There is a fire inside of this heart in a riot about to explode into flames...
Вяра чете... и от време на време пише...
There is a fire inside of this heart in a riot about to explode into flames...
Вяра чете... и от време на време пише...