За идеалните половинки и други дроби

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

За идеалните половинки и други дроби

Мнение от Търговецът на кристал »

Провокирана от филма Timer, който - само да вметна - не ви препоръчвам, ми хрумна да ви питам - животът срещал ли ви е с чудото, наречено "идеална половинка"? Или "душа-близнак" (като тук не става дума само за романтични връзки, но и за приятелства между хора от двата пола, от един и същи пол и т.н.т.)?
Говоря за хора, които "усещате" на особено ниво - примерно се будите внезапно през нощта, а после се оказва, че тогава са били зле, или пък просто си довършвате изреченията, или пък, срещайки го/я за пръв път в някой ресторант, знаете какво ще си поръча за ядене... Ей такива работи, дето все стават по филмите...
Или пък, ако не ви се е случвало нищо подобно, но все пак вярвате, че сте срещнали някога такъв човек - разкажете по какво го познахте и, най-вече, как се развиха отношенията ви след това? Ако говорим за идеалната половинка в романтичен план - заедно ли сте с него/нея? Ако не - какво се случи?

Брей... много въпроси, а филмът наистина е смотан. Но става като идея за тема във форума, факт.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: За идеалните половинки и други дроби

Мнение от Kristo »

Докато ти гледаш филми, аз слушам песни и понеже с тебе сме души-близнаци, ми хрумна същата тема, породена от следния цитат:
Clouds in my head
Have been parted with grace
By the voice of an angel
Revealing her face
And her words they make sense and I do understand
Falling in love isn't part of a plan

Forces within me, mix reason with lust
But I try to accept it and not make it worse
Cause I know I might lose you by taking the chance
But love without pain isn't really romance
И обективирано от този абзац, моето мнение - сродните души и "имагинерните половинки" не се усещат от днес за утре, а става с години - познавате се от бая време, тя ходи с някого (не знам защо, но Търговецът все го виждам да си пасва със зеленоока блондинка като двойка), ти с друг, после малко се забравяте, после приятелството ви разцъфтява, после незнам си кво, накрая се усещате, че сте такива от заглавието хора.

И няма конкретен знак - астралната връзка е толкова осезаема колкото уайърлес-нета - демек никак. Всичко е до това в кой ден, на кое място, като сте заедно, ще ви мине едновременно мисълта "ами ако е тя" - и "ами ако е той"...

И за да станете такива, задължително трябва да има някаква завръзка, страдания, драми и накрая развръзка - love without pain isn't really romance...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Мнение от Crippled Alice »

Според мен такива работи могат да се случат само с човек, когото познаваш много добре. На мен не ми се е случвало, особено неща от рода на да се събудя, когато на някого му е зле - не мисля дори, че е възможно. Такава връзка уж има при близнаците, но за мен е абсурдна. А в понятието "идеална половинка" аз влагам съвършено друг смисъл, различен от този, който си описала по-горе.
Имах приятел, който ми беше сродна душа и харесвахме абсолютно еднакви работи и т.н. и после се скарахме много жестоко :lol:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Кристо, не знам какво пиеш, честно. Не знам и дали искам да знам.

Иначе да, наясно съм, че има сумати разбирания по темата за идеалните половинки, но бях провокирана от филма, в който - най-общо - се разказва за възможността да ти имплантират таймер, който ти показва колко време ти остава, докато срещнеш идеалната си половинка. Ама най-най-най-истинската, Единствената. И как, когато го/я видиш, таймерът почва да пищи и ти знаеш, че е той, без значение дали после ще се карате, ще се мразите и т.н.т.
Та понеже съм чувала всякакви истории за любов от пръв поглед, това усещане също може да мине за подобен таймер. Любопитно ми беше обаче дали някой от вас е имал... подобни свръхестествени преживявания при запознанството с някого или при развието на връзката им, без значение от естеството й.

Примерите, които съм дала, не са случайни - все са взети от истории, които някога са ми били разказвани. Дали са истина или не - няма как да знам. Иначе на мен ми се е случвало нещо подобно, но е свързано с мой познат (без идея за половинки и дроби в отношенията ни) - един следобед от нищото ми стана много гадно. Ама много, много гадно, без да ми има нещо и без да мога да определя какво не ми е наред. Нервно такова, никакво, чувствах се точно кълбо от нерви, та чак ми беше зле. И ми мина изведнъж, даже помня точния час. Два дни по-късно си говорех с тоя човек и се оказа, че по абсолютно същото време се е чувствал по абсолютно същия начин, само че с причина (случваше му се важно събитие в живота, аз не знаех за него). Приключило е приблизително в същия час (+/- 5 минути по груби сметки), в който аз се почувствах по-добре. Единственото общо между нас е, че сме родени на една дата.
Лично аз тая случка я отдавам на странна случайност, но не съм я забравила.

Но все пак ми стана любопитно за случките "като на кино" - никой ли не може да се похвали с такава? :scratch:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Мнение от Bragi »

Ако някой се изповръща върху мене вероятно наистина ще се събудя
Иначе не
The more you want, the easier you are to exploit
Аватар
menina.do.mar
Плиний Стари
Курс: завършил

Мнение от menina.do.mar »

В интерес на истината "усещания" като тези, които си изброила, съм имала с немалко хора.

Преди години с първата ми любов се бяхме хванали на бас кой ще напише най-много футболни отбори с буквата "Б" за определено време. Написахме над 30, падна голямо мислене и смях. На следващия ден, веднага щом се събудих, в главата ми изникнаха още 5-6 отбора и почнах да му ги пиша на СМС. В същия момент получих съобщение от него, съдържащо още отбори с "Б". Беше супер, супер странно и сладко. С въпросния човек отдавна не сме заедно, но пазя хубави спомени.

Подобни съвпадения продължават да ми се случват и сега.
Например, когато съм взела телефона да позвъня на човек и докато ровя из указателя, той ми се обажда, или изведнъж да започнем да тананикаме една и съща песен, или да се окаже, че сме се събудили по абсолютно едно и също време през нощта, или да се разберем с поглед за нещо, наглед незначително, което обаче ни е впечатлило...
Може би е някаква телепатична връзка, може би силна интуитивност, но на моменти става доста spooky. :)
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Има си друга дума за това и тя е "Съвпадение" - това е за горните 2 поста...
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Мнение от Crippled Alice »

Да и аз съм на това мнение, на всеки му се случва, но не смятам, че се дължи на свръхестествени сили или други чудесии :)
Аватар
menina.do.mar
Плиний Стари
Курс: завършил

Мнение от menina.do.mar »

Е, никой не е казал, че "звездите му го говорят" или че има замесени свръхестествени сили. ;) Просто такива малки щури нещица се случват, когато имаш силна връзка с някого. Мисля, че Търговецът това е имала предвид, пускайки темата.
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Е, то такава връзка баш не съществува - енергията се подчинява на физични закони, не на любовнните...

Вечна любов има, вечна връзка - ТЦ.
Аватар
Ангел
Летящите Пръсти
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от Ангел »

Последно промяна от Ангел на 27 Яну 2012, 16:35, променено общо 1 път.
Животът е твърде кратък, за да си позволяваш да го разхищаваш в неща, които не ти носят удоволствие.
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER: Offspring
Running down a spiral
with the light of better men,
shouting: "PROGRESS IS SURVIVAL!",
take one last look and see me...
„Пий повече!“ „НЕ МИ Е ДОБРЕ.“ „Този ПЕТЪК няма да свърши!“
ФАРА!!!
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

Правилно се насочихте към енергията. Изброените случки на "съвпадения" най-просто казано се дължат на това:
"Ето кои знаци са израз на добро протичане на енергия между двама души: усещане за близост, приятно чувство след контакт, телепатия (обикновено неосъзната - например еднакви думи, еднакви хрумвания и пр.), случайни срещи и благоприятни съвпадения, късмет при изпълнение на общите цели." Така че е напълно нормално да срещнеш човек, с когото да имате много добро протичане на енергията, независимо от пола на този човек. Разбира се, енергията е променливо нещо, така че това не ви гарантира вечно щастие, ако става въпрос за половинка.
I wanna fall from the stars straight into your arms
Аватар
Ангел
Летящите Пръсти

Мнение от Ангел »

Последно промяна от Ангел на 27 Яну 2012, 16:35, променено общо 1 път.
Животът е твърде кратък, за да си позволяваш да го разхищаваш в неща, които не ти носят удоволствие.
Running down a spiral
ФАРА!!!
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Ангел написа:Всъщност, Kristo, грешиш - във физиката точно такава връзка съществува.
http://en.wikipedia.org/wiki/Quantum_entanglement
Къде пише, че важи за хората? :roll:
Аватар
Ангел
Летящите Пръсти

Мнение от Ангел »

Последно промяна от Ангел на 27 Яну 2012, 16:36, променено общо 1 път.
Running down a spiral
ФАРА!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”