Тебе ти - от А до Я

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Тебе ти - от А до Я

Мнение от Kristo »

Идеята на темата е под формата на интервю сам със себе си (подобно на юридическия пиниз "да сключиш сделка сам със себе си") - при всяка бувката пишете нещо за вас си, съответно, каквото ви дойде, в стила на това, което ще ви покажа по-надоле:

Слагайте буквите у болд, да сме естетически издържани...

А - Аязмото в Ста'За, където пазя приятни спомени от преди време. Естествено, не са свързани с Берое, то се знае...

Б - Бургас - Градът на Светлините. Чудно е как, колкото по-малко време прекарвам там, толкова по-красив и съвременен става този град. Макар, че не съм бил 18г от живота си в София и тя не е напреднала изобщо. А никога не съм бил във Видин и градът направо запада (така казват)... значи сигурно е нещо специфично за Бургас, единствения български град, където ти прави кеф да се завърнеш, да видиш кво ново. И тва не са дупките или кучетата (по-скоро котета до ПМГ)

В - Военни стратегии като Red Alert, Generals, Total War, Knights of Honor - винаги са ми били по-интересни от другите типове игри. Може би защото симулирането на разни злободневни неща (като футбол или отглеждане на деца а ла Симс) можем да ги правим и в реалния живот. Но да идем на война, просто за да открием забавната и страна? И особено частта, в която командваш хиляди души (виртуални де), и имаш 2 опции - да се стремиш да намалиш загубите, все едно са реални хора и ти е жал за тях - или да ги пуснеш смело напред, знаейки, че ако ги избият, ще направиш нова армия и пак така.

Г - Гражданско право - единственият предмет, на който се явих три пъти, два от които - неуспешно. Може би го схванах на 100% сега, а? Или по-скоро е било късмет? Ще оставя настрана факта, че ползата от предмета и "изискванията за изпита" се разминаваха доста мазно. И че, знанията ми по ГП, биха ми послужили, ако напиша учебник по ГП, но пък аз мога да го напиша и без да бях учил право и без тва. За кво тогава 2 скъвания и после тройка?

Д - Домати - установих, че всеки ден ям домати под някаква форма. Дали ще е сложени в сандвич. Или салатка. Или нещо с кетчуп полято. И специфичното на доматът е ликопен - съставката от химията, която му придава червения цвят... и се оказва, че приемането и предпазва от рак на кожата. Уин!

Е -

... ще си го довърша утре, защото сега е 2:30 и ми се приспа, но сигурно схванахте идеята... (искаше ми се азбуката ни да беше кратка и подредена)

Вий сте!

(освен ако не стана мега-рано и не ви преваря в изблик на работохоливост присъща за събота сутринта)
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Misteriq
В началото бе словото

Re: Тебе ти - от А до Я

Мнение от Misteriq »

Такамммм, то се е видяло, че аз ще направя сефтето на тази темичка. Е, да започвам..., че трябва и да свършвам... :lol:
А – Аз съм амбициозна, чаровна, сладка и независима.
Б – Блондинка – Като мъничка бях русичка. Ама косата ми беше сламено руса. Но с годините потъмня и сега съм от отбора на брюнетките. Супер! Сега дори и не ми минава през ума да се изрусявам. По-скоро бих се гръмнала, но руса мацка няма да бъда :D . (Нямам нищо против блондинките. Дори имам приятелки блондинки! )
В – Весело същество съм. Постоянно съм усмихната и се радвам за нещо или пък на някоя приятелка. Просто доброто настроение ми идва отвътре. Изключително много се радвам, когато правя хората щастливи.
Г – Готина – Това определение важи изцяло за мен. Готина съм и като човек, и като характер. Тези, които не са запознати с персоната ми може само да съжаляват :D . Но разбира се, не винаги външният вид определя характера на човека и неговите духовни ценности и качества (Това прозвуча сякаш го казва някой философ...). При мен си е точно така - външният ми вид съответства на характера ми и на личностните ми качества.
Д – Добронамерена съм към всички. Понякога си мисля, че това ми е един от недостатъците, защото не всеки, който познавам заслужава да се държа добре с него. Има такива индивиди, които заслужават така да ги поставя на мястото, че да не разберат какво става, но в същия този момент добротата ми надделява и се отказвам да си тровя нервите с глупости.
Е – Естествена – Това ми е редовното състояние. Винаги съм естествена. Не са ми нужни тонове грим, за да изглеждам добре. Малко червило или гланц, малко спирала и съм си перфектна. Хах, та аз почти всеки път излизам и се мотам без грим. Е, разбира се при по-специални случаи ще си сложа молив за очи, сенки, очна линия... Но през останалото време да се цапотя с всевъзможни боклуци само за да се харесам на някого... не, мерси. Харесвам си лицето такова каквото е и не ме е срам да си го показвам без грим.
Ж - Жизнена – Просто животът кипи от мен. Изпълнена съм с толкова много жизнена енергия, че вече се чудя какво да я правя.
З – Злобата и завистта са отрицателните качества, които най-много ненавиждам в хората. Е, разбира се с времето свикнах със злобните и завистливи подмятания по мой адрес и дори вече не ми прави особено впечатление. :lol: Четири години се наложи да бъда в клас, в който имаше една определена групичка от „мили”съученички с особено силно изразено чувство за „справедливост”. Просто си търсеха обект за злобни нападки и заяждания. В девети клас ми беше най-криво и най-трудно, че завиждаха на успехите ми. Най-много ги дразнеше фактът, че класната ме хвалеше доста често и че се разбирах с учителите. Дори веднъж се бяхме скарали и на няколко пъти от нерви плаках заради тях(Разбира се, не бих си позволила да плача пред тях. Все пак силните плачат сами. НИКОГА, НЕ ПОКАЗВАМ СЛАБОСТ, КОГАТО СЪМ ПРЕД ВРАГОВЕТЕ СИ! 8) ). И така годините минаваха, а моя милост все по-малко обръщаше внимание на въпросните съученички. На края дори ми беше станало приятно, че ми завиждат. Та нали, когато някой ти завижда, значи го е яд, че не е като теб и няма твоите качества?

Следва продължение... :)
ПП: Съжалявам за дългото мнение. :oops:
Аватар
Misteriq
В началото бе словото

Мнение от Misteriq »

... Ето го и продължението :D

И – Идеална съм във всяко едно отношение. Първо, съм идеална приятелка за приятелките си. Второ, съм идеална слушателка на проблемите на хората и винаги съм готова да им помогна с каквото мога. Трето, идеална съм в кухнята, в смисъл, обичам да готвя всякакви солени и сладки неща. :)
Й – Йок, с тая буквичка нищо смислено не се сещам. Продължавам с другите хубави букви от азбуката. :lol:
К – Кефя се максимално на живота и винаги се стремя да го приема от готината му страна. Радвам се на хубавите моменти, радвам се на успехите на близките ми хора и на приятелите ми. Абе, кефенето му е майката на готиния живот. 8)
Л – Лигавя се винаги, когото имам възможност за това. Ама наистина много се лигавя, когато съм си в моята компания, щото само те ме знаят каква съм. Но най-якото става, когато всички задружно от компанията почнем да се лиготим. Е, разбира се, когато ситуацията е сериозна спирам с лигавенето. :D
М – Маниачка съм на тема „фентъзи”. Обичам фентъзи сериали, фентъзи филми и фентъзи книги. Първата книга, която ме завладя беше „Хари потър и философският камък”. И естествено прочетох всички книги до 6 включително. За 7 книга още не ми останало време да я прочета. Луднах и по още една фентъзи поредица – „Вампирите от Морганвил”. Абе, просто чуя ли „фентъзи”, очите и ушите ми се отварят на четири. :cheers:
Н – Нахалството и наглостта са други ужасни човешки качества, които не мога да понасям. Нямам нищо против човек да е нахален в границите на нормалното, но когато прекрачи тази толкова тънка граница, става нагъл, а тогава просто не е за търпене. Познавам такива персони и просто и не знам как съм оцеляла сред тях.
О – Основни понятия в културознанието (ОПК) е един от скучните предмети, които се изучават от студентите по Културология. Най-ми е тъпо в часовете за упражнение, където всеки път се борим с едни ужасни скучни текстове с километрични изречения – започваш да четеш, стигаш до средата, забравяш какво си прочел, а края на изречението още не се вижда. А когато вече окончателно прочетеш въпросното изречение осъзнаваш, че не си разбрал нищо и се налага да го четеш поне още 5-6 пъти, за да разбереш за какво иде реч. Същото се отнася и за текста като цяло.
П – Перфекционистка съм от класа. Винаги искам всичко да направя както трябва. Старая се, толкова много във всичко, че понякога се престаравам и се получава точно обратния ефект. Понякога правя такива ТЪПИ грешки, че чак и аз не си вярвам, че аз съм ги направила. И страшно много мразя да се дъня. Винаги довършвам нещата докрай (Както ще направя и с коментара си по тази тема, на която отдавна бях вдигнала мерника. :joker: )
Р – Решителна личност съм (от лятото на миналата година). Опитвам се да рискувам винаги, когато мога. Когато бях дете често исках някой друг да вземе решение вместо мен. Но вече трудните решения ги вземам САМА! Естествено, че чувам какви ли не реплики след това. Даже има и караници на моменти. Но това не ме вълнува толкова, защото знам, че лично за себе си съм взела правилното решение. Нямам намерение да мисля като някой друг само защото си мисли, че той може да взима решения, свързани с мен. Не съм нито на 5, нито на 10 или на 15 години, за да слушам някой и той да ми казва къде да уча и какво да уча. Много се радвам и не съжалявам, че реших да се запиша в СУ и не позволих на някои хора да ми наложат мнението си (за кой ли път?) да уча където искат те. Все пак съм на 19 години и мога сама да вземам решения за бъдещето си. Ще ставам все по-решителна и ще рискувам все повече. Хах, пък който иска, нека си се ядосва, че не го слушам. :lol:
С – „Страхът (от каквото и да е) не е рационален избор, за да търсим някакъв смисъл в него”. Това е просто неоспорим факт (и възнамерявам да не казвам кой точно ми го каза). Винаги, когато съм напрегната, притеснена за нещо или се страхувам за нещо, просто си спомням ей тия думички и някак си се успокоявам. А когато „страшното” мине, осъзнавам, че всъщност страхът ми е бил без причина. Но със сигурност с времето ще ставам все по-уверена в себе си. 8)

Следва продължение... :D
Аватар
Misteriq
В началото бе словото

Мнение от Misteriq »

Продължениетооо... :)

Т – Търпелива съм и то доста. Да не кажа, че съм безкрайно търпелива. Питам се, защо ли? Страшно много се дразня, когато някой почне да си играе с търпението ми. При положение, че са прекалено малко хората, които заслужават да бъда търпелива с тях, но аз съм такава с всички. Но наближава моментът, в който и аз ще си покажа ноктите. Рядко си изпускам нервите, но за сметка на това е ефективно, щото доста хора остават шашнати. Явно понякога трябва здравата да се ядосам, за да стане ясно, че дадено нещо ме дразни и не бива да се прави повече. :scratch:
У – Усмихната, успешна, удивителна! Това съм аз, описвайки се с три думи. Усмихната съм, защото колкото и да ми е кофти винаги намирам сили да се усмихна и да бъда себе си. Успешна съм, защото, след всичкото онова напрежение и притеснение се оказа, че са ме приели в СУ! Е, точно тогава не можех да си намеря място от радост! (Ех, само като си спомня какви сълзи бяха, докато видя резултатите от класирането!) Това е моят малък успех. Очаквам още успехи в близкото бъдеще. Удивителна съм, защото непрекъснато изненадвам познатите си, приятелите си и близките си с нещо. Просто много хора, които познавам, остават удивени от моята личност. :flower:
Ф – Флиртът не ми е от силните страни. Поне аз така си мисля. Но ако съм в компанията на някое готино, разговорливо, привлекателно момче, ставам доста приказлива! Все пак съм забелязала, че във всички отношения с момчета се разбирам много по-добре, отколкото с момичета. :oops:
Х – Харесвам дневната част денонощието. Не съм от нощните птици освен ако си нямам приятна компания. Ако съм с приятели това може и да се промени. :)
Ц – Център на внимание? Аз? Ооооо, не, благодаря, но това не е по моята част! Мразя всички погледи да са втренчени в мен, сякаш съм току-що паднала от Марс и имам антенки на главата. Просто, когато всички ме зяпат си мисля, че на мене ми има нещо и се чувствам адски неудобно. :oops:
Ч – Чакам...чакам...чакам... постоянно чакам нещо – резултати от някой изпит, някоя френдка, най-после да срещна подходящото момче за мен. И до кога ще трябва да чакам нещо? Животът ми вече чакалня стана. :scratch:
Ш – Шантаво човече съм. Постоянно си мисля за разни щури неща. Просто не трябва да се занимавам с нищо и обикновено тогава ми хрумват най-уникалните и ненормални идеи. :lol:
Щ – Ще постигна всичко онова, към което се стремя, защото никога не се отказвам лесно и съм страшно упорита. Когато си наумя нещо, никой не може да ме спре, защото знам, че мога да се справя. Преследвам целите си ВИНАГИ, дори да се наложи да ги преследвам сама. 8)
Ъ – Ъъъъм..., и сега тука какво да пиша? :scratch:
Ь – Хмммм, тука няма какво да се напише. :scratch:
Ю – Ю Тюб ми е любимият сайт за музикални клипове след Вибокс. Като си пусна готина музика, като си пусна слушалките на макс и доста време отива. (Надявам се, че не съм написала някоя глупост тука.) :D
Я – Я, гледай ти, че аз вече съм на последната буква. Най-после си завърших предългия ферман, предназначен за тази темичка. Дано не съм била много скучна. :flower: :D Надявам се, да съм разбрала правилно насоката на темичката. :D

Супеееееер! СВЪРШИИИИИИХ! :lol: :cheers: :bounce: :) :lol:
Последно промяна от Misteriq на 21 Яну 2012, 18:04, променено общо 1 път.
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Не знам как не си канонизирана още :scratch:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
Misteriq
В началото бе словото