Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
Балообразуване: 2 x Журналистика (писмен) + 1 x Журналистика (устен) + ДЗИ БЕЛ + История (диплома или ДЗИ, ако има държан) = 30
Минимални балове I класиране (за 2011 г.)
Журналистика (редовно/задочно):
Мъже - 25.33 / -
Жени - 26.79 / 24.08
Връзки с обществеността (редовно/задочно):
Мъже - 23.77 / 21.99
Жени - 25.89 / 23.96
Книгоиздаване (редовно)
Мъже - 21.91
Жени - 24.35
Минимални балове II класиране (за 2011 г.)
Журналистика (редовно/задочно):
Мъже - 25.25 / 22.98
Жени - 26.41 / 23.55
Връзки с обществеността (редовно/задочно):
Мъже - 22.90 / 21.27
Жени - 25.50 / 23.53
Книгоиздаване (редовно)
Мъже - 21.20
Жени - 23.98
Тема I сесия (27.03.2011) - "Ах, този мол!"
Тема II сесия (26.06.2011) - "Герои на нашето време."
Имайте предвид, че миналата година (2011) нямаше устен изпит = балът се образуваше по друг начин.
I сесия - 25.03.2012 г., 09.00 ч. - "На един клик разстояние"
II сесия - 24.06.2012 г., 09.00 ч. - "Всичко е за продан"
Устен изпит - 16.07.2012 г., 08.00 ч.
Ползотворна подготовка!
Последно промяна от Георги Герасимов на 24 Юни 2012, 09:48, променено общо 18 пъти.
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
Ами аз писах и в другата тема, където са дадени само темите до 2006 и помолих за тези до 2011. И също да попитам, ако изберем допълнителната тема, есето по-ниско ли ще бъде оценено?
"..вечно и свето е само мъртвото,
живото живее в грях."
One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day
sunny.v.b написа:Ами аз писах и в другата тема, където са дадени само темите до 2006 и помолих за тези до 2011. И също да попитам, ако изберем допълнителната тема, есето по-ниско ли ще бъде оценено?
Няма допълнителна, всички пишат по една и съща, другите теми, които се теглят са контролни..
Здравейте и от мен! Тази година ми предстои кандидатстване във ФЖМК. Мисля да се пусна на предварителния изпит,но разбрах,че на него пишели много по-ниска оценка,отколкото биха ти написали на редовния изпит.Има ли нещо вярно?
"Такъв е животът." - казал клоунът през сълзи и си нарисувал усмивка.
Никой не може да каже дали има такава тенденция, но е факт, че на предварителния оценките са по-нисички, но това според мен зависи от редица променливи, със сигурност не трябва да пропускаш предварителния, той ще ти е в плюс винаги, ще свикнеш с обстановката, а може и да извадиш късмет и да успееш от първия път..успех!
Дааа,мерси Исках, така да се каже, да "претръпна" и да видя какво е да си под напрежение в университет.Чакам с нетърпение да обявят датите и започвам да си стискам палци. )
sunny.v.b написа:Не ми се смейте, ама може ли и контролна тема да ми обядните какво е? ;д
Благодаря за отговора
Това са темите, които се теглят, за да могат кандидатите да бъдат сигурни, че тегленето на темата не е манипулирано, т.е. всички да видят, че има много възможности, а не е една и съща тема, написана на всички листчета!
Обнових първия пост в темата с информация за минималния бал за задочно обучение, както и двете теми, които ни се паднаха на нас.
Аз лично подкрепям идеята за това да отидете на първата сесия, още повече, че журналистическото есе в повечето пъти е от първите изпити - ако държите изпит и по нещо друго липсата на особено напрежение при него наистина ви кара да се отпуснете и да свикнете.
За да изпреваря неминуемо въпросите за сесиите - миналата година те бяха две, по-миналата са били три но за есето мисля отново в две от тях е имало възможност да се кара (някои изпити са само в една от сесиите, както например беше английският при нас). Явяването на двете е независимо едно от друго, няма задължителна сесия - взима се предвид по-високата оценка. Ако не отидете на втората сесия защото оценката от първата ви върши работа - идеално. Ориентировъчно първата сесия е март-април, втората юни-юли. Записването и класирането е края на юли и целия август. Не се срамувайте да питате, затова си играем да висим в този форум
Наистина има тенденция на първа сесия да се пишат по-ниски оценки (но не драстично), за да имат стимул кандидат-студентите да си дадат парите и за втора, трета сесия Доста често обаче са случаите когато подготвени кандидати успяват да влязат още след първата сесия. Или оценката от нея да се окаже по-висока от оценката на втората сесия
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
Мисля, че бях чела някъде, че дори оценката от първата сесия да стига и да не искаме да се явяваме на втора, пак трябва да се запишем за нея и да платим дори да не отидем на изпит. Има ли нещо вярно?
"..вечно и свето е само мъртвото,
живото живее в грях."
One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day
sunny.v.b написа:Мисля, че бях чела някъде, че дори оценката от първата сесия да стига и да не искаме да се явяваме на втора, пак трябва да се запишем за нея и да платим дори да не отидем на изпит. Има ли нещо вярно?
В никакъв случай, стига оценката ти да е достатъчна, никой не може да те накара да отидеш на редовен изпит..
Може ли вече учащите във ФЖМК да споделят (ако още имат спомен) какво са написали в есето, за да бъде оригинално,имали ли са утвърден стил на писане.. Някъде из форума четох,че някои са писали от гледната точка на куче или пък на нищо неразбиращо дете, после оценките им били високи. Карайте по спомени, дайте някаква насока на тези.
dessie написа:Може ли вече учащите във ФЖМК да споделят (ако още имат спомен) какво са написали в есето, за да бъде оригинално,имали ли са утвърден стил на писане.. Някъде из форума четох,че някои са писали от гледната точка на куче или пък на нищо неразбиращо дете, после оценките им били високи. Карайте по спомени, дайте някаква насока на тези.
Всичко е строго идивидуално, много зависи на какъв проверител ще попаднеш, всеки търси различни неща, моят съвет е просто да бъдеш себе си..