Тема за КС въпроси от различно естество vol.3
Модератори: svetlio.varna, Boromir
Re: Тема за КС въпроси от различно естество vol.3
Мисля, че се даваха след всеки взет изпит. Накрая трябва да събереш определен брой от тях, за да се дипломираш.
За да завършиш бакалавърската си степан, трябва да събереш определен брой кредити (нещо като "точки"). Част от тях се набират от задължителни курсове, другите - от избираеми. В учебния ви план трябва да пише кой избираем колко кредита носи и всеки семестър колко минимум кредита трябва да имаш от избираеми, сащо и колко кредита трябва да имаш накрая. Държавен изпит, стаж също носят кредити. Кредитите реално се зачитат, когато успешно завършиш определения курс, било задължителен, било избираем - а това значи да си вземеш изпита или да изпълниш съответните изисквания (присъствия, презентации, курсова работа, проект, каквото там - според специалността и дисциплината). Е това е цялата философия.
-
Leche
- В началото бе словото
- Специалност: Европеистика
Здравейте!Имам 2 въпроса, които може да ви се сторят малко глупави, но ... here we go:
1) Тук видях няколко мнения, в които пишеше, че официалното откриване не е задължително.Аз съм приет Европеистиката и на сайта пише, че откриването ще бъде на 03.10 някъде на Цариградско.Да, но на мен ще ми е доста голям проблем да стигна до там и то до 10 сутринта.Наистина ли ходенето не е задължително?
2) Забелязах, че на доста специалности са им излезнали разписанията по дни и часове, но специално за Европеистика така и не го намерих.Ако случайно пропусна откриването на 3-ти, то как мога да разбера кога и къде съм на първа лекция?
Благодаря ви предварително.
1) Тук видях няколко мнения, в които пишеше, че официалното откриване не е задължително.Аз съм приет Европеистиката и на сайта пише, че откриването ще бъде на 03.10 някъде на Цариградско.Да, но на мен ще ми е доста голям проблем да стигна до там и то до 10 сутринта.Наистина ли ходенето не е задължително?
2) Забелязах, че на доста специалности са им излезнали разписанията по дни и часове, но специално за Европеистика така и не го намерих.Ако случайно пропусна откриването на 3-ти, то как мога да разбера кога и къде съм на първа лекция?
Благодаря ви предварително.
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Официалното откриване (на 29.09 в Аулата на Ректората) не беше задължително
И това на 3 не е, но за там е препоръчително да отидеш - да вземеш студентската си книжка и да разбереш разписанието си - ако го няма другаде то тогава със сигурност ще ви запознаят с него. Ако ти нямаш възможност да отидеш говори с колега да проучи нещата, защото академичната година официално започва в понеделник и във вторник ако имате лекции по програма вече трябва да си ходите (ако още в понеделник не ви кажат, че ще има лекции
)
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
Здравейте !
Искам да попитам,къде мога да видя материала,който се включва в изпитите намерих само този линк,ама не го отваря http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... _za_izpiti
Искам да попитам,къде мога да видя материала,който се включва в изпитите намерих само този линк,ама не го отваря http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... _za_izpiti
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Курс: втори
- Обратна връзка:
За кой изпит те интересува? Ето по БЕЛ - тук 
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
Здравейте! Интересувам се от приема за магистратури през януари-февруари. Някой има ли представа дали има известни някакви срокове за кандидатстване, подаване на документи и т.н. или поне да ме насочи към някой, когото да попитам
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Здравей,
това е раздел за кандидат-студенти, т.е. за бакалаври.
Има раздел "Студенти", в него се обсъждат магистратурите
това е раздел за кандидат-студенти, т.е. за бакалаври.
Има раздел "Студенти", в него се обсъждат магистратурите
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
-
gugokas
- В началото бе словото
- Специалност: право
- Курс: първи
Здравейте, въпросът ми е малко странен и объркан и поради тази причнина не питам направо в отдел "Студенти", защото имам опасения,че веднага ще ме изритат. Аз съм студент 1 курс-право-задочно във ВТУ, но искам да уча в СУ. Интересувам се дали, ако кандидатствам отново в СУ с изпити по БЕЛ и История и ме приемат, ще мога ли да запиша направо 2 курс след като представя академична справка с положени изпити от ВТУ. Благодаря ви 
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Румяна
- В началото бе словото
- Специалност: История
Оф, къде беше общото разписание за сесии, ваканции и прочее??
- thegirl
- Легендарен флуудър
- antoniakochos
- От дъжд на вятър
направих тема по моя въпрос,но за всеки случай ще питам и тук:
искам да кандидатствам китаистика или японистика и въпроса ми е оценката,която се взима от дипломата по чуждия език,задължително ли е да е по първия чужд,защото аз уча два,или се взима автоматично по-високата(или ти си избираш коя оценка)?
искам да кандидатствам китаистика или японистика и въпроса ми е оценката,която се взима от дипломата по чуждия език,задължително ли е да е по първия чужд,защото аз уча два,или се взима автоматично по-високата(или ти си избираш коя оценка)?
We are all mad here.
https://www.facebook.com/antoniakochos
https://www.facebook.com/antoniakochos
- riseabove
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
здравейте на всички
искам да кандидатствам журналистика в су и имам няколко въпроса на които много ще се радвам ако ми отговорите
1-може ли вместо оценката по история да се вземе тази по чужд език(чух, че може)?
2-как става балообразуването?
3-как най-добре да се подготвя за изпита
благодаря предварително
искам да кандидатствам журналистика в су и имам няколко въпроса на които много ще се радвам ако ми отговорите
1-може ли вместо оценката по история да се вземе тази по чужд език(чух, че може)?
2-как става балообразуването?
3-как най-добре да се подготвя за изпита
благодаря предварително
Нещата не се променят, просто човек променя начина, по който ги вижда
- thegirl
- Легендарен флуудър
1. НЕ
2. Това е от миналата година
2. Това е от миналата година