Може ли да си платя изпит?

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:twisted: Тогава да му е....! И на Рууууунито също! :twisted: :twisted:
Аватар
Juliana
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Juliana »

аз съм възмутена от въпроса и някои от коментарите.
такава опция не би трябвало да съществува в "АЛМА МАТЕР"!
според мен под достойнството на един студент в СУ е да си купува изпитите! толкова усилия (повечето от нас :roll: ) сме положили, за да ни приемат в това ВУЗ! нека не е важна самата идея-фикс, че учиш в СУ, а все пак да излезеш от там , разбира се не като специалист, но да имаш поне теоретичния базис ДА СТАНЕШ ТАКЪВ!
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

Joker написа:
nrggirl написа:назе не ни требе жокер, уе кен ду ит :twisted:) 8)
:x Какво пак Жокера ви е винивен, бре? Мълча си вече една седмица, откакто Англия отпадна, ближа си раните и дори си смених аватара, и пак виновен! :twisted: :twisted: :twisted:
не бе, не си ти виновен, Берс е виновен, аз откога му обяснявам :twisted:

coup написа:Тази тема е абсолютен резил за целия фолум - бива ли такова нещо:съвсем нагло и явно да се пита КАК можеш да си платиш изпита ... :twisted: :twisted:
какво да ти кажа, аз така смятах и за темите "как да вляза в СУ без изпит", ама народът доста насериозно ги прие, че писа, писа, изписа сто страници... че е гавра, гавра е, ама ако мислиш пък че ще му отговоря... :twisted:

33 написа:бе хора, дайте го тоя човек да се уредя и аз чрез него! Айде бързо, че сесията свършва, моля, кажете къде да отида и какво да кажа
хахахахахаха, оптимист. а да ти намеря работа при президента не щеш ли :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

Juliana написа:аз съм възмутена от въпроса и някои от коментарите.
такава опция не би трябвало да съществува в "АЛМА МАТЕР"!
според мен под достойнството на един студент в СУ е да си купува изпитите! толкова усилия (повечето от нас :roll: ) сме положили, за да ни приемат в това ВУЗ! нека не е важна самата идея-фикс, че учиш в СУ, а все пак да излезеш от там , разбира се не като специалист, но да имаш поне теоретичния базис ДА СТАНЕШ ТАКЪВ!
не би следвало, но съществува. верно че не е такава практика, както в УтреНосетеСъответнатаСума, но съществува и причините са съвсем прости - 1. има студенти, готови да плащат, 2. има преподаватели, готови да взимат. според мен лично е супер тъпо - като не им се сяда да четат, просто да си купят дипломата, не да ме дразнят само, ама айде, не ми се разправя с тъпаци. то след време истината излиза наяве - на това разчитам поне... :roll:
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Аватар
kokteil_molotow
Легендарен флуудър

Мнение от kokteil_molotow »

има студенти, готови да плащат, 2. има преподаватели, готови да взимат.
ето това е абсолютен факт.така 4е ние и да мълчим, и да казваме нещата, това си е вярно.
http://www.vbox7.com/play:2f02c5ff -ИСТИНАТА,КОЯТО ЗАБРАВЯМЕ!
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master
Курс: завършил

Мнение от Berserker »

nrggirl написа:като не им се сяда да четат, просто да си купят дипломата, не да ме дразнят само
точно така! Като ще купвате, спестете няколко хилки и направо пазарувайте диплома... какво е това "на дребно"

друг е въптосът че напълно подкрепям мнението на Юлиана че Алма ни Матер не е мястото за такива изцепки! :evil:
Изображение

Изображение
Аватар
Juliana
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Juliana »

фактът, който сочиш, НРГ-момиче, е безспорен,но някак неприятно ми става, когато го признавам пред себе си.... защо ли се учудвам... в днешно време много проблеми, дори по-сериозни от изпита на някой си студент ХИКС, се решават "под масата"... :protest: протестираааам
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

Juliana написа:фактът, който сочиш, НРГ-момиче...
ейййй, тцъ, импрессед, само така не ми бяха казвали :lol: 8)

колкото до факта - много ясно, че е безспорен, както казва един приятел "Аз като говоря, не приказвам" :lol: 8) :lol:

Щастливо безработна!!!
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

xpucmo написа:Абсолютно съм против продаването на базисни курсове. Мен би ме било срам, ако някой мой бъдещ бивш студент демонстрира някъде пълно непознаване на базисен материал (...), за който аз съм се разписал в книжката му. На такива курсове трябва да се къса до второ пришествие или до научаване и разбиране на материала от страна на студентите.
според мен пък не трябва да се къса до второ пришествие и да се полагат някакви неимоверни усилия да се налее в главата на някой нещо което не възприема. в края на краищата това образование не е задължително и на който не му харесва и не желае/не може да наути нещо да си ходи. затова мисля че е по-добре да се затегнат правилата за прекъсване и преминаване в следващи курсове с невзети изпити. не е реално всеки който влезе в универитета задължително да го завършва. крайно време е да стане както в много западни универистети /доколкото ми е известно/ - лесно се приема, но постепенно тези които не се справят отпадат през годините
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

twiggy написа:
xpucmo написа:Абсолютно съм против продаването на базисни курсове. Мен би ме било срам, ако някой мой бъдещ бивш студент демонстрира някъде пълно непознаване на базисен материал (...), за който аз съм се разписал в книжката му. На такива курсове трябва да се къса до второ пришествие или до научаване и разбиране на материала от страна на студентите.
според мен пък не трябва да се къса до второ пришествие и да се полагат някакви неимоверни усилия да се налее в главата на някой нещо което не възприема. в края на краищата това образование не е задължително и на който не му харесва и не желае/не може да наути нещо да си ходи. затова мисля че е по-добре да се затегнат правилата за прекъсване и преминаване в следващи курсове с невзети изпити. не е реално всеки който влезе в универитета задължително да го завършва. крайно време е да стане както в много западни универистети /доколкото ми е известно/ - лесно се приема, но постепенно тези които не се справят отпадат през годините
именно. аз го бях казала вече на няколко неща, ама пак да си кажа - не е проблемът колко човека приемат, нито е проблемът в кандидатстудентските изпити. основният проблем е в подбора и отсяването впоследствие, и по-точно в пълната им липса. просто не е нормално който влезе да взима диплома. и да ми се фукат тъпаци разни колко бил готин и мил човек Русчев в Бургаския свободен. а нас тук ни къса от спортна злоба просто. къде е логиката, след време тия хора ще се борят за моето място :evil:...

Щастливо безработна!!!
33
В началото бе словото

Мнение от 33 »

Бе тука само за тоя Русчев се приказва! - няма ли други преподаватели в тоя университет, или просто той завежда форума?!
Аватар
coup
Вазов

Мнение от coup »

Направо съм потресена дори и от самата мисъл някой да си купи диплома!! :shock: :shock: :shock: Какво е това нещо ... що за идиот ще си купи хартийка и после ще тръгне да си търси работа с това нещо ... виж, ако човек вече има работа и се е доказал в нея и просто му трябва някаква тапия , това е друго - това показва просто несъответствието кадри-търсене. За тези хора трябва да се измисли някакъв вариант - примерно да държат някакъв минимум от изпити и да си четат за тях задочно.
Безотговорно е да си купиш диплома на 20-22 години - пак повтарям трябва да си идиот . Не мога да се сетя за нито една специалност, която можеш `да си купиш` и това да няма значение ... Уни-тата, които издават такива боклуци-дипломи , трябва да се санкционират жестоко :!:
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
Аватар
RuseF
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от RuseF »

лица,Трифон Иванов има висше образование :lol:
Напред! Народността не пада,там гдето знаньето живей!
Аватар
icaci
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от icaci »

twiggy написа:
Имам предвид да се късат до второ пришествие тези, които идват неподготвени на базисни изпити, проявяват нахал и продължават да идват неподготвени на поправките и т.н. Срещу тия, които се откажат от следването, поради невъзможност да се справят, нямам нищо против.
Scientia non habet inimicum praeter ignorantem.
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

абе тези които проявяват нахал направо ги гонете какво се занимавате с тях :wink:
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”