Театър

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Re: Театър

Мнение от Търговецът на кристал »

Това има ли общо с филма на...Морфов, струва ми се, дето чичо ти играеше полицай? Много ненормална работа беше това...

А аз гледах "Вечерен акт" - противно на отзивите, които бях чувала, НЕ СТРУВА. С много, много големи букви. Едва го издържах, беше смъртно скучно.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Mushmul
Флъдзила
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: завършил

Мнение от Mushmul »

Търговецът на кристал написа:Това има ли общо с филма на...Морфов, струва ми се, дето чичо ти играеше полицай? Много ненормална работа беше това...
Aз за филм не знам...може и да е имало. Иначе да, режисьор е Морфов. Те го играеха преди години, но аз съм го забравила съвсем и сега като разбрах, че е възстановено отивам да опресня спомените. :mrgreen: И чичо е полицай, да. И Мила ще дойде с мен. :cheers:
These are crazy days...

http://www.freerice.com
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Има, има... аз като ти казвам, че следя чичо ти... Оф, това прозвуча кофти. Не, шегувам се - не помня откъде го бях намерила тоя филм и случайно видях името му в актьорския състав и се зарадвах. Иначе филмът беше... странен, но сякаш ми хареса.
Ето, за ей това говоря: http://vbox7.com/play:5eab3191&al=2&vid=36704. Ако търсите с Гугъл, ги има и другите части. Мда... странно преживяване беше тоя филм - баш по средата ми гръмна компа. Ама така гръмна, че после един месец бях без и после ми купуваха нов, щото от стария хард нищо не ставаше. Как да не го помня...
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
jenesais
Постоянно присъствие
Специалност: Право
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от jenesais »

Днес бях на "Ревизор"

Много мащабно, куп добри актьори, типичен почерк на Мариус Куркински (като с това имам предвид и наистина хубавите неща, и типично хм.. педераските моменти. нищо против ориентацията на Мариус, обаче си се усеща винаги някак в спектаклите му - и то не в неговата собствена игра, а в начина, по който се режисирани някои сцени :bounce:)
Първите два часа може и да доскучават на места, вторите два обаче не се усещат (четири часа общо.. не е лека постановка). Като цяло - личи си колко труд е хвърлен, личи си, че на актьорите им е било приятно да работят заедно и определено ми харесва резултатът.
she'd started smoking poetry
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Леле... колкото и да обичам театъра, има само един човек, заради когото бих стояла 4 часа и той се казва Андрей Денников.
Поне предупреждават ли, когато си купувате билетите? Способността на човек да се концентрира рядко надхвърля 2 часа - Мариус пак се е гаврил с хората, каквото и да ми разправяте.

Аз, пак казвам, изгледала съм несметно количество постановки, но на това сигурно бих си прегризала вените. Приемам ти мнението като откровено предупреждение и благодаря за него, че иначе стават и грешки.
В края на ноември
Аватар
jenesais
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от jenesais »

Хаха, шокирани бяхме доста като разбрахме чак в антракта, че постановката ще свърши в 11, ама...

А иначе що така за Мариус?
Аз досега не го бях гледала на сцена - само режисирани от него постановки с Карамазов винаги в главната роля ( в 10 клас доста му се радвах на Владо :compress: :lol: ). Но "Ревизор" се изтърпява и даже хем успява да разсмее, хем замисля по някакъв начин.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Личното ми мнение (искам да подчертая много, много дебело, че не ангажирам никого с него) е, че Мариус в началото на кариерата си беше много интересен, но след това започна да отговаря на очакванията на хората за ексцентричност и прочее и да стига до крайности, дето само той си ги разбира, но другите не смеят да му ги критикуват, щото е... ексцентричен. И се завърта един омагьосан кръг. Не знам дали ме разбираш. Иначе много го харесвам, но напоследък се прави на нещо, което - надявам се - не е. Или поне не ми харесва.

Не, не, сериозно... 4 часа... А аз се тюхках за "Валкюра", че беше 5. Ама айде, на Вагнер му е простено. Ужас.
В края на ноември
Аватар
jenesais
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от jenesais »

http://dariknews.bg/view_article.php?ar ... o_id=94796

Представление на Лондонския кралски театър (с главен герой: Булгаков :drunken: ), предавано директно в киното на родния мол.
Някой ще ходи ли? :compress:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

"Приятнострашно" в Театър 199!!! Препоръчвам горещо, от доста време не бях гледала нещо, което да ме грабне така. И, в тоя ред на мисли, препоръчвам и "Малка пиеса за детска стая" - от същата авторка, в същия театър, Гледаш го едно шантаво и странно, пък току те стисне за гърлото. Тая жена пише невероятно, а актьорите са отлично подбрани. След първото заглавие вече си мисля, че просто пише с мисъл за тях. Чудесен екип са, а Снежина Петрова е все така недостижимо прекрасна. Ако ви се струва, че съм влюбена в нея, то вероятно е, понеже си е самата истина.

Мда. "Приятнострашно" и "Малка пиеса за детска стая" - първото, дето го гледах тая вечер, дори ми хареса една идея повече, но пък в "Малка пиеса за детска стая" финалните реплики си ми обърнаха хастара направо, толкова лични и лично мои бяха.

Не съм вярвала, че ще го кажа, формулирано по този начин, но ако ви се дават пари за театър, гледайте "Приятнострашно". :salute:
В края на ноември
Аватар
menina.do.mar
Плиний Стари

Мнение от menina.do.mar »

Ауу, ако знаеш колко пъти сме се чудели точно за тези две постановки на Яна Борисова... И в крайна сметка винаги гледахме нещо друго. Радвам се, че сподели мнение за тях. Искрено се надявам в близкия век да намеря малко свободно време и да гледам поне едната. Такъв глад за театър ме е обзел, но няма кога да го утоля.
Последно гледах "Колко е важно да бъдеш сериозен" в "Армията" и много ми хареса.
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Сериозно - като ми размина първоначалната еуформия ми се струва, че спектакълът ми харесва дори още повече. Много е нежен (ето какво се опитах нестройно да напиша - не ми се получи, но поне като емоция може да бъде някакъв ориентир: http://eli-finland.blogspot.com/2011/12 ... html#links). Да, финалът можеше да е една идея по-категоричен, но пак бе достатъчно ясен (и пак леко ме бъгна, подобно на "Малка пиеса за детска стая").
"Малка пиеса за детска стая" е малко по-шантав... може би ми се стори така, понеже го гледах преди "Приятнострашно". Но "Приятнострашно" е страшно приятно, наистина.

И едно последно нещо - напоследък сънувам бесни кошмари (отново, и пак съм в серия). Но снощи между кошмарите, в които измря адски много народ, се вмъкна и един разкошно сладък мотив, благодарение на който се събудих усмихната. И да, струва ми се, че бе провокиран от спектакъла.
Гледай го. Ако го харесаш, виж и "Малка пиеса за детска стая". Ако не ти допадне... шанс. :) Аз смятам да заведа приятеля си на 18-ти, ако не предпочетем "Дуенде" на 19-ти, че много му дудна за тоя спектакъл вече и му е време да го гледа (ако не си го гледала - препоръчвам. Татяна Лолова е очарователна!).
В края на ноември
Аватар
menina.do.mar
Плиний Стари

Търговец, да ти се похваля - взехме си билети за "Приятнострашно". :) Чудехме се между него и "Детектор на лъжата", но се сетих, че ти много го беше похвалила, така че отиваме другата седмица. С желанието да се насладим на хубава постановка и надеждата да не ни утрепе някоя ледена висулка.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Айййй... дано не се разочаровате. :) Продължавам да смятам обаче, че беше много приятно преживяване и се надявам да ви хареса и на вас. По колко са билетите сега - че намаления, ала-бала...?
И видяхте ли колко високи са преспите до театъра? Днес минавах оттам и ми направи впечатление, че са изчистили страхотно отпред - обаче преспите отстрани ми взеха акъла направо!

Аз последно гледах "Коледна песен" и "Комедия аха-аха дел'арте" в Кукления в Стара Загора и си махнах главата от кеф. Макар че първото може да е ооооще по-силно дори.
В края на ноември
Аватар
menina.do.mar
Плиний Стари

Дано, дано е хубаво наистина. :D Ние бяхме превеждали на лекции пасажи от "Малка пиеса за детска стая" и още тогава Яна Борисова ми се стори интересна. Намаление има, да - 20%. Ние си взехме на първия ред, както винаги (че си падаме глухари :lol: ), билетът е 12 лв. А преспи има с лопата да ги ринеш (буквално), че и заледени плочки... Стигна се до красиви изпълнения и полушпагати, докато стигнем до театъра.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

На първия ред хич не ми е комфортно в Т199 (всъщност, зависи от постановката) - прекалено близо е до сцената. Ама сега като каза, та ми се ходи и на мене. Хммммм... добре, че е на 18-ти (сега погледнах), та сме на опера тогава. Реших си драмата.
През март обаче ще се ходи.
В края на ноември
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”