Наредбата за недопускане на студенти в неделните дни

Модератори: Methuselah, thegirl

Аватар
Apokalyptra
В началото бе словото
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Наредбата за недопускане на студенти в неделните дни

Мнение от Apokalyptra »

Не знам доколко нова е тази наредба (тя разбира се не носи това заглавие, но на практика се свежда до подобна идея :lol: ), днес открих, че виси на входната врата на ФМИ и че охраната не пуска студенти да пребивават във факултета с цел да използват маса+стол+контакт в някоя от отключените стаи. Това ми се стори крайно интересно и леко абсурдно поради няколко причини:

1. В наредбата има ясни указания за преподаватели - как трябва да представят подпис и документ за самоличност, за да влязат в различните часове, общо половината точки се отнасят до преподавателите.
2. Не се споменава никакъв начин (с документи или при каква причина), по който студенти могат да влязат във факултета. Охраната също не дава задоволителен отговор на този въпрос. Това ми изглежда в противоречие с тази част от "Права на студента" от сайта на СУ: "Чл. 134, т. 5: да ползва за обучението си материалната и информационната база на Университета;" Изобщо всички учебни заведения предоставят някаква част от материалната си база за работа на студентите в извънучебно време.
3. Най-интересното - ако човек мине без да привлича излишно внимание покрай охраната (все едно просто отива на някой от изборните курсове), никой не проверява самоличността му. Опита ли обаче да обясни на охраната за какво влиза, това се оказва невъзможно :roll:

За мен работата е ясна - другия път се правя на ударена и си влизам без да питам, но се чудех само на мен ли се струва смислено да има точка в тази наредба, според която и студентите официално да имат право да използват условията на факултета дори и в неделя, за да предадат някое домашно по Интернет например :)
Why don't you deliver us from pain and evil?
We stand in a quiver of our god and we will
follow his will as long as he will feed us
But we're not sure if he does really need us
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”