Чудовищно покачване на таксите!? НА ПРОТЕСТ! 17 ноември,11ч.
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- prizivzaborba
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Чудовищно покачване на таксите!? НА ПРОТЕСТ! 17 ноември,11ч.
ЧАКА НИ ЧУДОВИЩНО ПОКАЧВАНЕ
НА ТАКСИТЕ – НА ПРОТЕСТ!
Отново увеличават семестриалните такси „в името на доброто и качествено образование”. Звучи ли ви познато, колеги? Да, не грешите- до лятото на 2010 г. ние, студентите, бяхме длъжни да поемем до 1/3 от общата годишна издръжка за следването си, а след това в ЗВО потайно отредиха тази цифра да скочи на 50% !! И понеже за тази година ни вдигнаха таксите със „скромните” 30-50 до 100 лв., оставихме без реакция предишното решение на министрите, надявайки се, че повече няма да бръкнат в малките ни джобове..
НО! Оказва се, че те нямат спирачки. Искат държавата да плаща все по-малко, а ние студентите да поемаме все повече: вече до 2/3 от разходите по обучението могат да се стоварят върху нас! Това предвижда Законопроектът за държавния бюджет за 2012 г, чрез поправка в Закона за висшето образование, където думите „една втора” се заменят с „две трети”!
Резултатът е, че следващата академична година могат вече съвсем „законово” да ни повишат годишните семестриални такси несимволично:
• педагогика, администрация и управление, икономика и туризъм да достигнат 457лв.
• право, социология, филология, история, философия, психология, политически науки и обществени комуникации : 731 лв на година.
• природните науки, информатика, архитектура, инженерните специалности : 1051лв.
• таксите за медицина, стоматология и фармацевтика могат да скочат с 1000 лв повече от досегашните
Живот- Пари
Пари- Висше образование
Висше образование- Пари
Живот?!
Нека не позволяваме на правителството до отнеме живота ни!!
17-ноември е Международният студентски ден – символ на борбата на студентите за по-добро бъдеще на младите хора. Десетки хиляди ще излязат на 17-ти ноември 2011 г. в цял свят.
На 17 НОЕМВРИ, 11 часа
в ДВОРА НА РЕКТОРАТА на СУ студенти
ще излязат на събиране-протест
Излез и ти пред своя факултет, университет с транспарант/послание, събери колегите си и нека всички заедно заявим: СПРЕТЕ да ни лишавате от бъдеще!
Образованието е нашият избор и всеки, който иска да го премахне е обречен на позор и забрава!
На 17-ти ноември ние, студентите, пишем историята!
НА ТАКСИТЕ – НА ПРОТЕСТ!
Отново увеличават семестриалните такси „в името на доброто и качествено образование”. Звучи ли ви познато, колеги? Да, не грешите- до лятото на 2010 г. ние, студентите, бяхме длъжни да поемем до 1/3 от общата годишна издръжка за следването си, а след това в ЗВО потайно отредиха тази цифра да скочи на 50% !! И понеже за тази година ни вдигнаха таксите със „скромните” 30-50 до 100 лв., оставихме без реакция предишното решение на министрите, надявайки се, че повече няма да бръкнат в малките ни джобове..
НО! Оказва се, че те нямат спирачки. Искат държавата да плаща все по-малко, а ние студентите да поемаме все повече: вече до 2/3 от разходите по обучението могат да се стоварят върху нас! Това предвижда Законопроектът за държавния бюджет за 2012 г, чрез поправка в Закона за висшето образование, където думите „една втора” се заменят с „две трети”!
Резултатът е, че следващата академична година могат вече съвсем „законово” да ни повишат годишните семестриални такси несимволично:
• педагогика, администрация и управление, икономика и туризъм да достигнат 457лв.
• право, социология, филология, история, философия, психология, политически науки и обществени комуникации : 731 лв на година.
• природните науки, информатика, архитектура, инженерните специалности : 1051лв.
• таксите за медицина, стоматология и фармацевтика могат да скочат с 1000 лв повече от досегашните
Живот- Пари
Пари- Висше образование
Висше образование- Пари
Живот?!
Нека не позволяваме на правителството до отнеме живота ни!!
17-ноември е Международният студентски ден – символ на борбата на студентите за по-добро бъдеще на младите хора. Десетки хиляди ще излязат на 17-ти ноември 2011 г. в цял свят.
На 17 НОЕМВРИ, 11 часа
в ДВОРА НА РЕКТОРАТА на СУ студенти
ще излязат на събиране-протест
Излез и ти пред своя факултет, университет с транспарант/послание, събери колегите си и нека всички заедно заявим: СПРЕТЕ да ни лишавате от бъдеще!
Образованието е нашият избор и всеки, който иска да го премахне е обречен на позор и забрава!
На 17-ти ноември ние, студентите, пишем историята!
Последно промяна от prizivzaborba на 14 Ное 2011, 22:47, променено общо 1 път.
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Re: Чудовищно покачване на таксите!? НА ПРОТЕСТ! 17 ноември,
Особено ми допадна първата дума от твоя призив, призив! 
Into the endless we ride... 
- prizivzaborba
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
- Курс: трети
Ох, хайде малко по-сериозно. Това направо си е изнасилен пост. Можеш да изразиш позицията си без абсурдни заявления от рода на "Нека не позволяваме на правителството до отнеме живота ни!!". Какъв живот, бе, колега, никой не ти е насочил пистолет към главата. Правителството може да ни отнема хиляди възможности и каквото и да е друго да си измислиш, ама е пълен абсурд това горното, което го говориш.
И кои студенти в цял свят ще се вдигнат на протест? Много общо имаме със студентите от Австралия, че видиш ли и те в петък ще се вдигнат да протестират. Може би и техният живот е отнет. Пълен смях. Не съм очаквала по подобен просташки и лишен от смисъл начин да се опитва да се внушава на всеки един студент колко много щели да ни вдигнат таксите. Никой не те принуждава да ги плащаш. Висшето образование не е задължително
Адмирации просто
И кои студенти в цял свят ще се вдигнат на протест? Много общо имаме със студентите от Австралия, че видиш ли и те в петък ще се вдигнат да протестират. Може би и техният живот е отнет. Пълен смях. Не съм очаквала по подобен просташки и лишен от смисъл начин да се опитва да се внушава на всеки един студент колко много щели да ни вдигнат таксите. Никой не те принуждава да ги плащаш. Висшето образование не е задължително
Адмирации просто
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Винаги съм знаел, че правителството готви заговор срещу мен самия. Просто сега вече знам как точно планира да ме ликвидира.
Мерси, ти ми отвори очите. Вече ще ходя на лекции с танк. Да посмеят да ми искат пари, да видят те!
Мерси, ти ми отвори очите. Вече ще ходя на лекции с танк. Да посмеят да ми искат пари, да видят те!
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
-
Detritea
- В началото бе словото
- Специалност: НПУП
- Адрес в галерията на СУ: нямам
Тръгнах да пиша, ама другата тема е 5 страници, а и няма много смисъл да повтарям вече казани неща. По принцип не съм против вдигането на таксите, а против други работи.
- prizivzaborba
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
ЗАЩО ПРОТЕСТИРАМЕ ТОЧНО НА 17-ти НОЕМВРИ - МЕЖДУНАРОДНИЯТ ДЕН НА СТУДЕНТИТЕ? http://priziv.org/index.php?option=com_ ... 7&Itemid=1

- Boilad
- В началото бе словото
- Специалност: Да живее истината
- Курс: друг
Когато някой обяви протест, редно е да излезе с истинското си име, идеи платформи и пр. , в противен случай сте поредните лицемери.
Национална Революция За България. Национална Революция срещу комунизма, демокретенизма и толерастията.
Студентите Националисти ще ти обяснят нещата!
bars.ucoz.net
bars.ucoz.net
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Никога не си заставал зад своите думи с имена, факултетен номер, специалност...
- Boilad
- В началото бе словото
Тук няма и нужда. Въпросът е кой какви идеи проповядва.
Национална Революция За България. Национална Революция срещу комунизма, демокретенизма и толерастията.
bars.ucoz.net
bars.ucoz.net
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Значи си поредния лицемер, както сам се определи по-нагоре?
Ако ти четеш морал и изповядваш някакви идеи, си анонимен, ако друг го прави - нека каже кой е, инак е лицемер?
Ако ти четеш морал и изповядваш някакви идеи, си анонимен, ако друг го прави - нека каже кой е, инак е лицемер?
- Boilad
- В началото бе словото
Аз искам да кажат открито какви идеи изповядват, кои са хората се вижда по разните мероприятия. Като искаш да се запознаем лично, това е друг въпрос, ще уредим нещо.
bars.ucoz.net
bars.ucoz.net
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
А защо бягаш от въпроса за твоите идеи и лицемерие и веднага нападаш някакви други хора и техните идеи?
Това ли ти е защитата - "Те са гадни, мене не ме гледайте"...
Ай стига глупости, иди си разправяй хипотезите другаде, тука масовонародно тъпи хора няма...
Това ли ти е защитата - "Те са гадни, мене не ме гледайте"...
Ай стига глупости, иди си разправяй хипотезите другаде, тука масовонародно тъпи хора няма...
- Ангел
- Летящите Пръсти
- Специалност: Право
- Курс: пети
Моля, съобразявайте се с правилата за ползване на форума!
Каквото имате да си комуникирате помежду си, направете го посредством лични съобщения.
Обидни квалификации, провокации и дори намеци за насилие няма да се толерират.
Мнения, несвързани с темата, ще бъдат трити.
Водете цивилизована, културна, логична и аргументирана дискусия по темата.
Надявам се да не е необходимо да се намесвам пак.
Каквото имате да си комуникирате помежду си, направете го посредством лични съобщения.
Обидни квалификации, провокации и дори намеци за насилие няма да се толерират.
Мнения, несвързани с темата, ще бъдат трити.
Водете цивилизована, културна, логична и аргументирана дискусия по темата.
Надявам се да не е необходимо да се намесвам пак.
Животът е твърде кратък, за да си позволяваш да го разхищаваш в неща, които не ти носят удоволствие.„Пий повече!“ „НЕ МИ Е ДОБРЕ.“ „Този ПЕТЪК няма да свърши!“
ФАРА!!!
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER: Offspring
Running down a spiral
with the light of better men,
shouting: "PROGRESS IS SURVIVAL!",
take one last look and see me...
with the light of better men,
shouting: "PROGRESS IS SURVIVAL!",
take one last look and see me...
ФАРА!!!
- Boilad
- В началото бе словото
Абе модератора, защо изтри само моите постове? Призив да кажат какво мислят за Пражката пролет, а?! Или убийствата, извършени от техните комунистически идоли-подчовеци не са престъпления, а статистика?! Защо не санкционирате вече тоя лумпен Кристо, аз съм му казал да пише на лични, той не възприема. Айде един път да се намесиш адекватно?!
bars.ucoz.net
bars.ucoz.net