Имам нужда от правен съвет
Въпроса ми е следния - мога ли да съдя фейсбук за т'ва, че не ми дава да имам връзка със себе си?
айде, правистите
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
айде, правистите
The more you want, the easier you are to exploit
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: айде, правистите
Не можеш да ги съдиш.
Накратко:
- няма законово основание, на което да си базираш иск срещу фейсбук. Поне по бг законодателство (в сащ сигурно ще можеш) - а ти няма как да ги съдиш като американец.
- няма наложен правен обичай, даден сайт да може да те обвърже със самия теб, което значи, че съда няма да приеме идеята ти
- няма и правило в морала, на което да си базираш искането. Защото обществото ни е базирано на "намери си половинка, плякай я докато зачене и после остарейте заедно"
Но виж, можеш да съдиш някое министерство за каквото ти хрумне... Помисли за идеи и пиши пак.
Аз съм тука засега...
Накратко:
- няма законово основание, на което да си базираш иск срещу фейсбук. Поне по бг законодателство (в сащ сигурно ще можеш) - а ти няма как да ги съдиш като американец.
- няма наложен правен обичай, даден сайт да може да те обвърже със самия теб, което значи, че съда няма да приеме идеята ти
- няма и правило в морала, на което да си базираш искането. Защото обществото ни е базирано на "намери си половинка, плякай я докато зачене и после остарейте заедно"
Но виж, можеш да съдиш някое министерство за каквото ти хрумне... Помисли за идеи и пиши пак.
Аз съм тука засега...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- Equilibrium
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: МО
- Курс: втори
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Като се регистрираш има една отметка, че си прочел и си съгласен с общите условия за ползване на сайта. Кратък откъс (превод - мой):The Stig написа:Имам нужда от правен съвет
Въпроса ми е следния - мога ли да съдя фейсбук за т'ва, че не ми дава да имам връзка със себе си?
Правила относно връзките
345. Никой не може да има връзка сам със себе си, с част от тялото си или с някое друго свое Аз, освен ако изрично не се уговори друго.
Но в България друго няма и как да се уговори, защото това, че имаш връзка сам със себе си, означава, че вероятно се ползваш и от облагите на тая връзка и следователно клаузата ще бъде нищожна по чл. 26, ал. 1, предл. трето ЗЗД, понеже публичното мастурбиране противоречи на морала.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Ами ако не се възползва от собствените си облаги?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
Мисля, че отговорът на Светльо изчерпи темата.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens