А що няма тема за Едгар Алан По?!?!?!

Модератори: Мила, Boromir

Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

А що няма тема за Едгар Алан По?!?!?!

Мнение от Bragi »

Вдъхновен от една друга тема реших и аз да задам въпроса - А що няма тема за Едгар Алан По?
Но за да не бъда обвинен в плагиатство, реших да надградя над въпросната тема и да отговоря на въпроса - защото се е разнасял наляво-надясно с грозен мустак и се е хилел мазно
Както и да е, ако има фенове - enjoy

п.п.

А на модераторите ако не им харесва някоя тема/мнение, могат да я/го архивират/затрият
Но няма да ми барат и променят постовете :!: :evil:
Последно промяна от Bragi на 20 Сеп 2011, 19:33, променено общо 5 пъти.
The more you want, the easier you are to exploit
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Re: А що няма тема за Едгар Алан По?!?!?!

Мнение от FloWersOfEviL »

Четох някои негови разкази - не бяха лоши, замислиха ме, но не бях супер впечатлена. Ако няма какво да правя (и съм прочела всичко, което съм си наумила), да, бих го подела отново. Ама иначе..
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

FloWersOfEviL написа:Четох някои негови разкази - не бяха лоши, замислиха ме, но не бях супер впечатлена. Ако няма какво да правя (и съм прочела всичко, което съм си наумила), да, бих го подела отново. Ама иначе..
тва 'се едно аз съм го писала.. :compress:
la douleur exquise
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Няма тема (т.е. не е имало), щото По е твърде очевиден любимец на бая хора (същата работа и с Кинг) и това е ясно и без тема. :D

Много обичам По, главно заради поезията и разказите. Обаче романът му, "Историята на Артър Гордън Пим", колкото и да го хвали Борхес, мен ме разочарова. Не че беше лош, просто очаквах повече от По. На места твърде стегнат, на места твърде разточителен в подробности, нямащи нищо общо с историята. Хем почти никакви диалози, хем сух преразказ без никакъв психологизъм. Освен това в самата история имаше тук-там очевидни нелогичности и/или недоглеждания. Разказът "Писмо в бутилка" на По, който има доста общо с "Гордън Пим" е много по-добър, пък хем му е от по-ранните творби.
Публикувай отговор

Обратно към “Литература и Книги”